Komplimanger!

Idag gör vi inte många knop härhemma, min karl och jag ligger skavfötter i soffan med varsin dator i knät och ett halvt öga på tv:n! Trots att jag inte drack något igår är jag ändå seg idag, när vi kom hem inatt vid 02.00 gick vi inte och la oss direkt utan kollade på inspelade avsnitt av "the event" som går på SVT. Spännande serie ;)

Festen igår var trevlig! Jag fick en hel del komplimanger av kompisar och bekanta. Speciellt de som inte sett mig på ett tag såg stora förändringar och det värmer verkligen- och peppar en ju självklart till att "kämpa" vidare! En kompis pojkvän som inte sett mig på nästan ett år trodde jag gått ner ca 40kg...hm, där är jag ju inte än. Men ca  17 kg har jag nu gått ner sen jag började min "resa" i januari. Jag antar att det syns det med ;)

Nu ska jag surfa runt efter nya förhoppningsvis smaskiga LCHF-recept att testa! Om ni har någon "paradrätt" så får ni gärna dela med er ;)

Later aligators ;)


Tacogratäng!


En bild på gårdagens tacomiddag!


Det finns säkert massor av olika varianter på tacogratäng men så här gör jag min!

Stek köttfärs (hur mkt beror på hur många ni är) Jag gör alltid massor så att det blir rester över eftersom det är så gott ;) Blanda sedan köttfärsen med tacokrydda...jag ska försöka fixa en egen tacokryddblandning eftersom det är så mkt konstigheter i den man köper men köpevarianten funkar om det är brådis eller om man är lite lat ;) Sen sprider jag ut köttfärsen i en gratängform och toppar med skivade stekta champinjoner. Hur mkt beror på smak och tycke! Sen smetar jag ut ca 1 cm tjockt täcke creme fraishe över köttfärsröran, jag använde 15% igår men man tar den fetthalt man vill ha. Slutligen toppar jag anrättningen med riven ost, igår blev det västerbotten för jag tycker det är gott när det smakar mycket! Sen sjuts in i ugnen på ca 175 grader tills osten har smält och allt är genomvarmt, ca 25 minuter.

Servera sedan med massor av gucamole, och en god sallad! Mmm..


Ikväll ska vi iväg på partaj. Känner mig ganska seg så det blir nog lungt för min del dock, känns ju också lite småtrist när jag inte "kan" dricka så mycket...inte för att jag är någon suput annars men det märks ändå när folk har druckit 3-4 glas och man själv kanske tar max ett glas och sen står där med sitt vatten. Självklart skulle jag kunna göra ett undantag och dricka men det kommer så många "undantag" framöver ändå som är inplanerade så det känns inge bra.

Hoppas ni har en bra lördagskväll vad ni än har för er! Hörs imorgon, kram!

Jag ratade gymmet...

till förmån för den här utsikten! Det var helt enkelt för härligt väder för att sitta och trampa på träningscykeln idag!

Idag blev det en kombinerad joggingrunda och powerwalk istället. Jag sprang så långt jag orkade vilket kanske var 60% av den totala sträckan! Så stolt över mig själv, vet inte när jag sprang så långt sist. Eller rättare sagt, när jag sprang någon längre sträcka över huvud taget!
Så nu sitter jag här nyduschad och avslappnad. Har en ledig dag från skolan idag men det betyder förstås inte att jag är "ledig". Har sjukt mycket tvätt att tvätta och tvättstugan är bokad till och med 18.00 och snart är det dags att kila ner och stoppa in nästa omgång! Mellan omgångarna städar jag kylen, damsuger, ja ni fattar...
Men ikväll blir det fredagsmys med tacogratäng, gucamole och god sallad!
Have a looovely friday!! Hörs senare, kram
En liten glimt av mig ;)

Mens igen!

Jag är nyss hemkommen från bion och tänkte bara kika in här och beklaga mig lite ;) På vägen hem från bion kände jag att något inte var helt som det skulle och visst, väl hemkommen visar det sig att jag fått mens eller i varje fall någon typ av blödning IGEN...den mens jag hade slutade ju i måndags/tisdags efter att ha hållit på i 3 veckor!! Suck! Ja, en sak är helt klart, något är helt galet med mina hormoner. Men, men, det kommer att rätta till sig ju närmare min normalvikt jag kommer, det måste bara vara så!!

Invägning och bio-time!

Hej på er! Kikar in för att skriva ett snabbt inlägg ska nämligen snart iväg på bio och se den här filmen:
http://www.youtube.com/watch?v=E3cPbxCBGVo
Annars är det ju torsdag idag vilket betyder viktrapport! Imorse vägde jag in mig på 83,4 kg. Minns faktiskt ej exakt vad jag vägde förra torsdagen! Men nedåt går det ju ;) Nu när jag ÄNTLIGEN nått ett BMI under 30 så är mitt nästa stora delmål att vågen ska visa en 7 som första siffra, altså 79,9 ;) Det känns faktiskt nästan precis lika stort som att hamna under 30 i BMI! Längtar dit men det tar den tid det tar!
Samtidigt som jag skrivit detta har jag precis slevat i mig det sista av vår Bouef Bourgingnon så nu ska det lagas mat imorgon - älskar att ha god och bra mat som man bara kan värma i micron. Livet blir så mycket enklare då, speciellt kanske om man äter LCHF och inte bara "kan" hugga en macka eller en banan i farten..
Ha en bra kväll så hörs vi imorgon igen! Kram ;)

Sugen på julen?!


Jo men det är jag så just nu går jul-låtarna på hög volym här hemma! Jag veet att det är i tidigaste laget men är man jul-älskare så är man ;) I år tänker jag tillåta mig ett par avsteg, julafton är ett sådant tillfälle! Sen behöver jag ju inte överdriva, en lussebulle och en portion jansons frestelse kommer inte att göra mig tjock(are) men en hel påse lussisar gör nog jobbet. Med lite extra träning hamnar jag nog på plus minus noll kan jag tänka mig!
På tal om träning körde jag ett pass på gymmet imorse och provade ett nytt sätt att köra sit-ups. (man ligger med huvudet nedåt och fötterna uppåt på en sorts "vinklad bänk" och sen kör man sina situps) SÅ SJUKT JOBBIGT, Orkade med ca 50st. Jag misstänker att det kommer att kännas i magen imorgon. Men det är bra, mer muskler, mindre fett ;)
Nu ska jag snart dra och fika med en kär vän. Vi hörs senare eller imorgon! Då kommer en viktrapport ;)

Kolla här ;)

J

Jag vet att jag kör viktrapporter på torsdagar men denna gången gör jag ett undantag och bjuder på dagens BMI ;D Om ni undrar vad vi har för konstig våg så är bilden från tv:n, vi väger oss ju på vår Wii FIt-platta!

29,80 är alltså mitt BMI idag den 26/10! Jag är så glad! Äntligen ;) ;) ;D
Denna vecka har jag gått ner mycket i vikt,  men jag har inte ätit mindre eller mer än vanligt utan kört på med min LCHF-limpa med gooa pålägg och sen middagar som består av det jag är sugen på, ibland kött ibland fisk! Men just nu verkar kroppen tycka att läget är tryggt nog för att den ska släppa på vikten och jag klagar INTE! Men jag får väl vara beredd på att det kanske går lite långsammare en period framöver ;O
Om en timme ska jag gå iväg till en vän som har födelsedagsmiddag! Hoppas ni får en mysig kväll ni med!

Boktips!

Den här boken ligger just nu på nattduksbordet, jag har hunnit igenom lite mer än halva, väldigt intressant läsning som bekräftar mycket vi LCHF-are redan "vet" ;)
Just nu sitter jag framför datorn i skönast morgonrocken (har några stycken ;)) och slappnar av efter en dag med skola och träning. Träningen gick bra! Blir riktigt peppad när man ser alla smala tjejer i sina träningskläder, tänker att "så där fit ska jag också bli" ;) Fast det jag vill allra mest vet ni ju.. Det är därför jag tränar egentligen, inte för att bli fit...
Middagen är redan avklarad, det blev såklart Bouef Bourgingnon, så god även micrad!
Ska fixa lite skolgrejer nu och sedan blir det tv:n! Bla Biggest Loser Sverige, följer ni det?!
Ha en bra kväll!

Söndagsmys!

Jag är nog en av dom som inte kan åka till IKEA utan att köpa värmeljus, de har strykande åtgång hos oss!

Just nu söndagsmyser jag och älsklingen för fullt här hemma! Efter en sen kväll på födelsedagsgalej igår orkar vi inte med så mycket annat ;) Jag har iof svängt ihop en Boeuf Bourguignon som nu står och puttrar i ugnen! Den ska vara inne i ca 1,5 timmar så det är ju ett riktigt "långkok". Jag har gjort en riktigt stor omgång eftersom det är perfekt mat att värma i micron eller på spisen när man kommer hem och är hungrig efter skola eller jobb! Kanske med lite blomkålsmos till?! Jag utgår från inredningsduons Simon och Tomas grundrecept men ändrar lite efter tycke och smak. Utesluter exempelvis mjölet och lägger till massor av Rosmarin och har i myycket mer vitlök ;) Det luktar redan gott i hela lägenheten!
http://www.tasteline.com/Recept/Simon___Tomas_Boeuf_Bourguignon
Nu ska jag krypa ner i soffan med älsklingen och titta på dumburken, vi har massor av filmer och serier som vi är sugna på att se! Ha en bra kväll så hörs vi imorgon!

Smörstekt röding!

Det blev fisk till lunch idag! En av mina favoriter, röding! Jag stekte den i smör och serverade med ångad broccoli, jesses holandaisesås (jättegod!!) och en citronklyfta! Vi har en jättebra ica-butik preciis där vi bor som har satsat på att ha en bra fiskdisk där det alltid är en eller ett par fiskar som säljs till väldigt bra kilopris! Denna vecka var det bla. röding för 99kr kg så man får passa på ;)
Idag har jag bla hunnit med att köpa presenter till världens bästa vän som har födelsedags-galej ikväll! Vi är många som har gått ihop så hon kommer att få riktigt fina saker, bla tallrikar från Matteus. Jättefina , vill ha själv ;) Nu ska jag svänga ihop en LCHF-limpa och sen krypa ner en stund i soffan, det är jag värd! Har nämligen rensat och burit grejer hela förmiddagen pga en städdag i vår bostadsrättsförening!
Ta hand om er så hörs vi senare!

Varm choklad!



Den här dagen har gått i kylans tecken! Jag tror att jag har frusit konstant men nu är jag äntligen hemma en snabbis och lyxar till det med en kopp varm choklad för att värma upp inifrån också! Jag hade lite grädde över sen mitt "pannkaks-experiment" och funderade på vad det skulle bli av den där den stod i en skål i kylen! Men på grund av att jag kände att jag behövde lite energi snabbt eftersom jag snart ska iväg till bästa vännen för födelsedagsmys och middag och dagen hitills har bjussat på en liten portion näst intill fettfri köttgryta och sen en bit smörgåstårta (!!!) så fick det bli klassikern varm choklad. Jag blandade helt enkelt ihop 1 msk kakao, 1 msk sukrin och 1 msk ovispad grädde i en kopp så det blev en "smet". Sen fyllde jag på med hett vatten och rörde om tills smeten löst sig i vattnet! Slutligen tippade jag med grädden! Gott, mättande och VÄRMANDE ;)
Whats up with the smörgåstårta undrar ni kanske!? Jo, jag var på en begravning idag och efteråt serverades det smörgåstårta. Det fanns inget annat att äta och jag var svinhungrig! Plus att det inte var läge att börja berätta om LCHF inför släkten jag inte sett på många år! Så jag tuggade i mig en bit, det var gott! Men som tur var innehöll den mer "smet", dvs majonäs, räkor osv, än bröd! Och så hoppade jag över tårta och kakor som serverades efteråt, så helt katastrofalt känns det inte!
Hoppas ni har en skön fredagkväll! Vi hörs nog imorgon!

Viktrapport och VG!

Så var det torsdag och dax för viktrapport ;) 85,0 kg stannade vågen på imorse! Så minus 1,5 kg sedan förra veckan, vilket jag är nöjd med. Det börjar bli frustrerande nära min "magiska" gräns på ett bmi under 30. "Bara" 1,4 kg kvar. Att nå den vikten får bli min födelsedagspresent till mig själv, jag fyller år om 2 veckor! Det borde gå, eller hur!? ;) Får öka på träningen tror jag!

Idag var jag i ett köpcentrum och tittade efter en höst/vinter-kappa. Var ute efter en svart ,kavajliknande sak med insvängd midja! Jag blev ganska förvånad när jag ibland kunde klämma in mig i storlek 42. Det mina vänner var ett tag sedan ;) Fast jaf får väl erkänna att stl 44 oftast satt bättre. Men nedåt går det. Min vinterkappa från förra året som satt riktigt tight när jag köpte den är ju löjligt stor nu! Sånt är roligt och väldigt uppmuntrande!  

Imorgon ska jag på begravning vilket är mindre roligt. På kvällen ska min bästa vän födelsedag firas med mysmiddag och häng med bästa vännerna! Nu ska jag slappna av här i soffan! Var i skolan idag och redovisade en sak och hämtade samtidigt ut min hemtenta som jag skrev för några veckor sen om ni minns, fick högsta betyg VG på den ;D Skryyt skryyt ;)

Hoppas ni har en skön kväll vad ni än har för er! Hörs imorgon!

Middags-besök och "tomt" kylskåp!

Ikväll fick jag besök av en av mina närmaste vänner. Han är smal och snygg (och tom. modell ;)) och behöver verkligen inte äta LCHF för viktens skull. Även om han själv ätit så ibland och också mått mycket bättre har han märkt att han blir direkt underviktig om han utesluter kolhydrater i kosten. Så ikväll gjorde jag en kompromiss och svängde ihop en "Grekisk omelett" av vad som fanns hemma vilket var:
4 Starka korvar (storlek vanlig varmkorv), stekta i slantar
2 rödlökar, hackade och stekta
Lite champinjoner och lite skinka, hackade och stekta
1 paket smulad fetaost
Detta fick täcka botten i en vanlig pajform och sedan hällde jag över en äggstanning på 5 ägg, 2 dl vispgrädde och 2dl röd mjölk. Sen skjuts in i ugnen i ca 35 minuter på 225 grader.
För att öka kolhydratinnehållet lite så gjorde jag en sallad på gröna jättens majskorn och hackad tomat. En enkel dressing på balsamvinäger, olivolja och italiensk salladskrydda fick samsas i skålen!
För att vara resultatet av en "kylskåpsrensing" var detta riktigt gott!!! Vi åt upp pajen så snabbt att jag inte hann få till någon bild! Min karl kom förstås hem och hjälpte till, en hel paj för mig och en fotomodell hade varit lite väl glupskt ;)
Sen hade min karl såklart med sig glass hem, så middagen avslutades med att jag på varsin sida om mig hade någon som satt och slevade i sig glass ;) Men det gjorde mig inte så mycket, som tur är är jag inte direkt någon "glassoman". Tycker om vissa glassar ibland till vissa saker. Tex SIAS vaniljglass till kladdkaka, haha. Men det är en annan historia!
Nu ska jag sova! Hörs imorgon!

Pannkaaaaka!!!

LCHF-pankis serverad med hallonsylt och grädde!

Ni kanske minns att jag skrev om ett nytt recept jag ville testa! Det var ett recept på pannkaka jag hittat på Kolhydrater i Fokus - under en tråd med namnet "Pannkaksdieten" ;) Hur kan man inte testa det lixom! Så nu är pannkakorna testlagade och mitt utlåtande är;
Helt ok substitut för pannkakor gjorda på mjöl! Mina påminde svaagt om omelett men var samtidigt väldigt goda! En sak gick dock mindre bra, fiberhusken klumpade sig i smeten trots att jag gjorde som det stod i receptbeskrivningen! Så jag fick hälla hela smeten i en sil där det mesta av biberhusk(klumparna) fastnade! Jag tror att den lätta smaken av omelett beror på det, att så mkt av fiberhusken "fastnade" i silen!
Sen blev jag inte heller jättemätt på dessa (och då åt jag upp nästan en hel sats själv!) Så det är inget jag kommer att göra jätteofta men kul som omväxling och att käka som dessert ;) Och receptet verkar ju onekligen populärt på Kolhydrater i Fokus: http://kolhydrater.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=f7045146-7b77-4f6e-afd7-caa02d61bceb
Jag gjorde receptet enl inlägg 354!

Sen passade jag på att koka lite hallonsylt - eller sylt och sylt, frysta hallon och sukrin! Men gott blir det!


Godnatt!

En tecknad favorit hos mig som också är ganska trött i mössan ;)


Kom precis hem från födelesedagsfika hos min killes syster! Hon är för övrigt gravid i vecka 15, ska bli så mysigt att om allt går bra kela med en liten bebis i vår! Längtar dock oerhört mycket tills det blir vår egen tur! Fuskade liite med en sjukt tunn bit kaka. Nästan så att det inte räknas som fusk ens ;)
Annars ha dagen idag bjudit på skola och akupunktur. Min akupunktör frågade mig när jag hade min senaste mens och jag berättade att jag nu haft mens i över två veckor. Sen frågade jag om han kunde sätta någon nål för att fixa till det..då hummade han bara, men jag tyckte nog att han satte ett par extra nålar!
Eftersom det blev så sen bloggning idag så är jag helt tom i huvudet nu! Så jag avrundar här men är tillbaka imorgon med nya tag ;)
Natti natti!

Calzone!



Ikväll var jag på vår närmaste pizzeria och inhandlade en klassisk Calzone! Men dont worry, den var inte till mig utan till min karl som ligger hemma och är sjuk. Och när han är sjuk förvinner hans LCHF-tänk i ett nafs! Inte så bra kanske men men, han är inte sjuk så ofta så det är ju ok! Det luktade förövrigt gott inne på pizzerian och trots att jag aldrig på riktigt var frestad att köpa en pizza till mig själv så tycker jag ju att det är gott!! Får "unna" mig en pizza någon gång framöver när jag har nått något delmål eller så! Just nu är jag fokuserad på att nå mitt första stora delmål ;)
Något som ligger närmare i framtiden är att göra min egen pizza här hemma. Har för mig att jag för ett tag sedan hittade ett bra recept på kolhydratfri pizza-botten inne på kolhydrater i fokus! Får leta upp det igen! Kanske är något att pyssla med i helgen?!
Jag fyller för övrigt år om några veckor och då har jag ju planerat in "fusk", födelsedags"-tårtan" kommer att bli kladdkaka, om ni undrar vad jag ska gotta till det med!  Det är nämligen ungefär det godaste jag vet så vad passar då bättre ;)
Annars känner jag mig fortfarande tyvärr hängig och börjar tro att jag har samma sjuka som min karl. Men imorgon får jag sovmorgon, skolan börjar inte förrän 12.00!
Sussa sött, hörs imorgon!

Seg söndag!

Idag är jag riktigt trött i mössan. Inte för att det blev sent på festen igår för det blev det inte, sent alltså! Men jag går omkring med lätt huvudvärk och känner mig trött. Om ett par timmar ska vi äta middag hos min killes syster med familj. Hoppas jag piggar upp mig tills dess!

Buffen igår hanterade jag ganska bra! Den var väldigt LCHF-vänlig och god! Tänk om man orkade fixa till en sån buffe hemma lite oftare, mmm! Jag glufsade bla i mig oliver, fetaostfylld pepperoni, rostbiff, kycklingspett, parmaskinka med en liten melon, brie och parmesanost, sallad, ett par coctailtomater och säkert något mer som jag glömt!

Idag har jag inte orkat vara så "duktig" och glufsat i mig ett svenskt äpple, blev så sugen! Vi får väl se hur vikten påverkas av det! Men men, man måste ju LEVA också!

Hoppas ni har en skön söndag!
Hej sålänge

Låång lingonvecka?!

Ursäkta osmaklig rubrik men det känns som om att den mensen jag fick förra onsdagen har varat i ungefär 100 år! I verkligheten har den varat ända tills nu och jag ser inte direkt några tecken på att den håller på att avsluta sig själv. 11 dagar and counting! Jag veet, jag ville ju ha mens och så har jag ju fått det och då klagar jag ändå ;) Men det är bara det att detta knappast kan betecknas som en "normal mens"?! EN snabb sökning på google visar att en normal mens beräknas vara i mellan 3-8 dagar. Men så står det såklart att det finns normal-variationer på detta. Oh well, jag hoppas den tar slut snart! Vill ju ha en MENSCYKEL - inte "evig" mens ;)
Annars då? Ikväll ska jag iväg på fest till ett par vänner som har gift sig! Det vankas buffe! Hoppas de har några LCHF-vänliga alternativ! Annars får jag äta så bra som möjligt! Min karl säger att han tänker fuska dock ;)
Sist men inte minst så gick bilen sönder idag när jag hade den inne på verkstan för däckbyte! Så nu står den där tills på måndag då verkstan kan få tag på de reservdelar som behövs för att laga den. Så kan det gå! Jag som bara skulle byta däck ;)
Hoppas ni har en bra lördag! Tjingeling sålänge

Fredags-gott - chokladformar!



Även om jag äter enligt LCHF så finns det ibland tillfällen då jag vill unna mig något gott i efterätts-väg som ändå inte påverkar min viktnedgång alltför mycket! Orginal-receptet har jag hittat på Arla.se för några år sedan och gjort många gånger med riktigt socker och marabous vanliga mörka choklad (som ju inte alls är särskilt mörk och innehåller på tok för många kolisar om man äter LCHF! ;)) Då smakar den ungefär som en väldigt kladdig kladdkaka - underbart god med andra ord ;)
När jag nu gör den LCHF-style så blir den väldigt mörk och inte så söt i smaken men den gör jobbet om man är sugen på något chokladigt! Hur söt den blir beror naturligtvis på vilken choklad man väljer att använda. Jag valde Lindts mörka med 90% kakaohalt för att få ner kolhydratinnehållet men har tidigare gjort den med 70% choklad. Då blir den lite sötare! Min 90% choklad har 14 gram kolhydrater per 100 gram. Som sötningsmedel använder jag Sukrin. Jag tycker det fungerar utmärkt i den här efterätten då man inte alls känner den lite "kalla" smaken som sukrin har när kakan väl är gräddad!
För orginalreceptet, se här: http://www.ica.se/recept?recipeid=590037

Mitt recept för 4 portionsformar:

75 g smör
  • 100 g mörk choklad (ju högre kakaohalt, desto mindre kolisar)
  • ägg
  • 1 dl sukrin

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
3. Vispa ägg och sukrin pösigt. Vispa i chokladblandningen.
4. Häll smeten i 4 små ugnssäkra smorda formar. Om man tar runda lite högre formar tar det ca 10 minuter. Chokladen ska vara lite lös i mitten. Passa noga och känn med en gaffel/sticka för blir dom torra blir dom inte alls roliga att äta!
5. Låt chokladen svalna lite men servera gärna ljummen. Servera med några hallon och vispad grädde!

6. Njuuut!



Godis åt folket!?


Idag fastnade jag inne på Akademi-bokhandeln en låång stund! hHttade denna "gobit" i "fakta"-hyllan! ;D Ska strax krypa ner under täcket och läsa den! Blir nog intressant läsning! Var egentligen ute efter en bok som heter "Hjärnkoll på vikten" men den fanns inte i pocket och kostade över 200kr så jag bestämde mig för att kolla om jag kan hitta den billigare på nätet!
Natto natti på er, hörs imorgon!

Rostade saltade mandlar

Vad äter ni andra som äter LCHF som "SNACKS" när ni är ute på stan? Oftast behöver man ju kanske ingenting mellan "huvudmålen" men jag tycker det kan vara skönt att ha något i handväskan om blodsockret skulle bli alldeles för lågt! En favorit för mig är Rostade Saltade mandlar. Jag ska testa och göra det själv men har hittills hållit tillgodo med köpevarianterna! OLW:s variant är väldigt goda, mycket "salt/pulver" på så fingrarna blir lite kladdiga, ungefär som när man äter ostbågar. Men tyvärr är kolhydrat innehållet lite väl högt, ca 7 gram per 100 gram mandel och sedan innehåller dom lite väl mycket tillsatser (bla lite socker) Så dom kan man ju njuta av i undantagsfall. Ett bättre alternativ är i så fall Kung Markattas ekologiska mandlar. "Bara" ca 4 gram kolisar och helt utan tillsatser. Det enda problemet är priset..ca 40kr för 100 gram. Så framöver blir det nog mest hemmarostade mandlar!



Har en dag hemma idag. Ska plugga nu, sedan blir det akupunktur och en sväng till en vän som bjuder på middag! Kanske ska bjussa på en vikt-rapport, det är ju torsdag ;) 86,5 ligger jag på så det rör sig nedåt fast låångsamt! Nu kommer det inga mer viktsiffror här förrän nästa torsdag! Förhoppningsvis så går det åt rätt håll nu när jag är hemma och "alkoholfri" igen ;)
Tjingeling sålänge!

Flitens lampa lyser!

Håller på och rensar i våra skåp här hemma! Så mycket skit man har! Iallafall vi ;) Ska nog försöka hitta någon loppmarknad snart där man kan sälja så mycket som möjligt som bara ligger och samlar damm! En del hivar jag ut redan nu!
Annars då? Jo, invägningen imorse gick lite bättre, -300 gram. Så det rör sig långsamt nedåt! Rätt håll iallafall ;)
Ikväll blir det mer qoc au vin! Ska "tvinga" i min karl lite också när han kommer hem så att den tar slut någon gång! Jag har nämligen spanat in ett nytt spännande recept jag vill testa! Lovar att rapportera om det här i bloggen!
Obs!! Jag lovar, det är myyycket godare än det ser ut ;)

Coq au vin

Detta blev middagen ikväll - Coq au vin med lite små gröna ärtor till!  Så gott!!! Jag gjorde grytan igår kväll men värmde upp den på spisen idag är jag kom hem från skolan! Perfekt "höstruskmat" ;)
Och så kommer viktrapporten jag utlovade igår...-100 gram. Hoppas verkligen  att jag går ner mer imorgon! Så deppigt när jag ju bara hade 1,4 kg till mitt  första del-mål. Nu är det över 3. Oh well, vi kämpar på, eller hur!? ;) Nu ska jag gå och göra mig en kopp te och sen kolla på amerikanska versionen av biggest looser! Inspirerande även om man önskar att de åt LCHF istället för sin konstiga viktväktar-diet!
Cheerio sålänge!


Vykort från köpenhamn!




Den sista bilden är tagen från ett klocktorn där man genom smala trappor (400! trappsteg) kunde ta sig upp för att njuta av en fantastisk vy över Köpenhamn. Bra träning för ben och rumpa var det, har fortfarande lite träningsverk ;) Köpenhamn är en supermysig stad, rekommenderar alla att ta en weekend-trip dit! Om man åker på vintern så är nog bästa tiden att åka i december och tex gå på tivolis julmarknad, jättemysigt med alla lampor och lyktor de tänder!

Nu är det bedtime för mig, hörs imorgon!

Mindre katastrof...

Detta var INTE bra. Väldigt deppigt faktiskt. Jag trodde inte mina ögon imorse när vågen stannade på 87,0 kg. När jag åkte vägde jag 85,0. 2kg på 3 dagar. Hmmm..det måste vara alkoholen, dvs, champagnen, vitt och rött vin. Det blev ju några glas. För så mycket har jag inte fuskat med maten...Oh well. Det är bara att ta nya tag! Hoppas dessa två kilon ramlar av lika snabbt som dom satte sig. Återkommer imorgon med rapport!
Nu ska jag svänga ihop en smarrig coq au vin! Efter detta receptet. Serveras till middag ikväll med gott blomkålsmos till!
http://www.dn.se/mat-dryck/recept/klassisk-coq-au-vin-1.410658
Men först av allt blir det en LCHF-limpa! Så nu ska flitens lampa lysa i köket!
Later aligators ;)

I'm back!

Sorry för dålig bloggning. Har varit i Köpenhamn i helgen och "gottat" mig med shopping, sol och goda vänner! Härligt! Men nu är jag tillbaka på svensk mark igen! Har fuskat lite i helgen, det slank  ner en liten portion potatismos och ett par små bitar danskt rågbröd till en ostbricka jag beställde in. Men har motstått både kladdkaka, creme brulee, färskpressad apelsinljuice, amerikanska pannkakor och gott frukostbröd som mitt resesällskap har festat loss på. Och som alla är saker som jag verkligen är svag för!! Så jag känner mig faktiskt väldigt duktig ändå. Eller ja, det har ju slunkit ner några glas skumpa och några glas vitt och rött vin. Hm..vi får väl se vad vågen visar imorgon! Återkommer med rapport ;
Avslutar med ett resturangtips i köpenhamn, här åt vi i lördags;
http://www.cofoco.dk/ltc.php
(ganska bra LCHF om man väljer rätt i den korta men fantastiska menyn!)
Natti natti, hörs imorgon!

Kycklinglår, Köpenhamn och Kort cyckel!



Dagens lunch blev ett kycklinglår med en klutt majonäs. Väldigt okomplicerat ;)

Just nu pågår packning här hemma - tidigt imorgon bär det av till Köpenhamn för en långweekend med bästa vännerna! Ska bli så roligt!! Får försöka hålla mig på banan med LCHF men jag tror det ska gå bra! Våra snälla vänner är förvarnade om mitt diet så imorgon blir det perfekt middag, kött sallad och såser! Det hade dom tänkt köra på innan jag berättade om min diet så det var inte för min skull vilket känns skönt!
En annan sak värd att nämna är att jag fått mens igen. Det kan ju iof teoretiskt sätt vara någon slags mellanblödning men något säger mig att det inte är det. Om ni minns så skrev jag att jag ju lixom hade ägglossningsflytningar preciis i samband med mensens slut och om man räknar med en lutealfas på 14 dagar så stämmer det ju bra! (jag hade mens 4 dagar). Så nu vet jag inte vad jag ska tro. Jag är förstås jätteglad att över huvud taget ha en cykel då min mens helt lyst med sin frånvaro så länge. Så nu väntar jag med spänning på att se vad som händer i samband med att denna mensen tar slut. Ska mäta med stickor varje dag för ha så mycket koll jag kan på eventuell ägglossning!
Nu blir det till att fortsätta packa här!
Solong sålänge!

Världens godaste "tillåtna" rödvinsås!!!

Är den här såsen från Jesses såser! Den är underbar till kött. kostar runt en 20-lapp men när det bara är jag och min karl så tar jag bara hälften av såsen och då räcker den ju till två middagar! Och så det bästa - hela förpackningen innehåller bara 5 kolhydrater så delar man upp den på två gånger och sen är två personer som äter så ger ju såsen bara 1,25 kolisar! Som hittat ;)
ikväll samsades den på min tallrik tillsammans med en parmalindad ostfylld kycklingfile, lite ärtor och bea såklart ;)
Idag har jag hunnit med en del skolarbete och en bio med min bästa vän. Vi såg "Ocean", den var ganska långsam. Så  då rekommenderar jag hellre att hyra BBC:s fantastiska serie "planet earth", den älskar jag!
Ha en bra kväll och sov gott ;)

Lunch och middag

Just nu är jag inne i en sån där period när det inte spelar så stor roll vad jag äter, bara jag håller mig mätt! Så idag blev det (förutom LCHF-limpa till frukost) det här:
Lunch; kokt broccoli, stekt skinka och svampstuvning (utan mjöl såklart!)
Sen blev det en lite mer mer avancerad middag! Ostfylld parmalindad kycklingfile med mer svampstuvning som tillbehör! Väldigt gott men hur gott det än är med svamp så börjar jag tröttna lite nu, så nu åker resten av förpackningen in i frysen! ;)
Nu är det väldigt snart dags att krypa ner i sängen. Imorgon sitter jag på ett cafe under dagen med min projektgrupp och fixar ett skolarbete. Sussa sött nu! Det kommer jag göra, har pluggat hela dagen!

Kalla fötter!



Jag fryser nästan alltid om fötterna! Jag undrar vad det beror på, dålig blodcirkulation kanske? Men jag har kommit på att man kan fylla en tom pet-flaska med kokhett vatten och trycka fötterna mot den, jätteskönt ;)
Nu ska jag sätta mig ner och skriva - har inlämningar till skolan imorgon. Hörs senare!

Enkel middag!



Ibland är det enklaste det godaste! Ikväll blev det en tallrik lättkokt brocolli med gräddig svampsås ovanpå! Orkade inte tillaga något protein till! Men jag tuggade i mig en stor kycklingfile till lunch så det går nog ingen nöd på mig ;)


Idag har jag varit i skolan och efter det en sväng till mina föräldrar. Där "snodde" jag min pappas dator och skrev en skol-uppgift. Kom hem för ca en timme sedan och nu sitter jag uppkrupen i soffan och tittar på "Halv 8 hos mig" som jag spelat in, tyckte värdparet ikväll verklade laga en riktigt smarrig middag!
Snart är det dock dags för sängen! Hörs imorgon!


Svamp-mania och lite funderingar..

Ni vet all den där svampen jag plockade förra helgen?! De har legat  i en plastpåse i kylen och väntat på att bli rensade ända tills idag, eller typ hälften rensade vi i fredags men ändå! Men de hade klarat sig förvånansvärt bra! Så ikväll blir det smörstekt gösfile (extrapris på ica!) och kantarell-"stuvning" till! Mmmm...
Men först ska jag ta en fika med en gammal kollega, mysigt!
På tal om något helt annat noterar jag att jag är inne på dag 15 i min mens-cykel och ännu ingen ägglossning i sikte (eller rättare sagt, inga ägglossningssymptom, kollar inte med stickor just nu så helt säker kan jag ju inte vara) Men jag ger inte upp - jag ska ha tillbaka min ägglossning!! Tror att viktnedgången hjälper mycket så det är bara att fortsätta med LCHF och träning!
Hoppas ni har en bra söndag! Hörs senare!!

Mmm..trattisar i den ena skålen och kantareller och tagsvamp i den andra!

LCHF-limpa!

En av de saker jag saknat mest under tiden jag ätit LCHF har varit BRÖD. Jag är (tyvärr) en riktig brödälskare och tycker att få saker (som inte är godis eller efterätter ;)) är  godare än en färsk fralla med mycket smör och stark ost på...tyvärr är ju inte frallan så LCHF ;). Men nu har jag hittat ett bröd som får mig att känna att jag inte saknar den där frallan riktigt lika mycket. Även om detta bröd mer påminner om franskt rågbröd (alltså en grov limpa) i smak och konsistens, något som jag också är svag för! Receptet har jag hittar här;

Jag följde receptet men bytte ut valnötterna mot malda hasselnötter istället då jag tycker det är godare! Saknar ni bröd så prova detta!! Det blir ca 1,5 kolhydrater per skiva så äter man inte upp en halv limpa är det ju ingen fara! Jag äter 1-2 skivor till frukost och de mättar bra tillsammans med mkt bregott och ost/leverpastej eller vad man nu vill ha på!
Hoppas ni har en bra lördag! Ikväll ska jag på "vin och ost-kväll" till en kompis, kommer dock att ta det lungt med vinet, trist men jag tror det kanske påverkar min förbränning negativt. Men ett glas slinker nog ner ;)
Hej sålänge!

Dax att träna!

Godmorgon! Har haft skön sovmorgon och försöker nu heja på min karl så att vi kommer iväg till gymmet nån gång! Oj, nu är han tydligen på G här! Men senare idag ska jag blogga om en LCHF-"lifesaver"; LCHF-bröd som faktiskt smakar riktigt bröd! Åt en skiva imorse med leverpastej och gurka ! SÅ GOTT! Hörs senare!

Så skön känsla!

Vet att det har varit dålig uppdateringshastighet här men det är mycket på grund av att jag har haft huvudet begravt i en hemtenta - som nu är inlämnad!! ;) Känns så skönt! Hoppas att man får godkänt också men oavsett vad kan jag inte göra något åt det just nu! Så nu har jag en sån skön känsla i hela kroppen -lättnad och frihet i en härlig blandning. Redan imorgon måste jag sätta igång att skriva på en annan uppgift men resten av dagen tar jag ledigt!
Eller inte ledigt, det blir städning och svamprensning i några timmar. Sen hoppas jag att älsklingen kommer hem med något gott till middag!
Jag vill gärna smitta er lite med den här sköna fredagskänslan (fast den har ni nog redan kanske!?) så därför bifogar jag en riktig feelgood-låt som går på repeat här hemma nu!
http://www.youtube.com/watch?v=umF1M7wGiCc

Och visstja, glömde nästan, kollade vad jag gått ner på en månad (från 1/9 tom 1/10) och det var 5,6 kilo!! Jag vet att man alltid går ner mest i början så dom siffrorna kanske jag inte kan hoppas på framöver..men med lite mer träning så kanske jag kan matcha det! Hoppas ;)
Ha en hääärlig fredag! Hörs!

RSS 2.0