Here we go!

Igår kväll var det äntligen dags för den första Puregon-sprutan! Min kille hjälpte mig att ta den, lite delaktig ska väl han få vara också ;) Nu ska jag fortsätta ta sprutorna varje kväll tom tisdag. Sedan är det dags för ett blodprov på onsdag morgon och efter det får jag veta när det är dags för ett ultraljud för att kika på äggblåsorna. Många steg som sagt :)

Idag har vi en riktigt LAT lördag hemma. Jag ser att solen skiner utanför men just idag struntar jag i det, vi myser innomhus och njuter av att skita i alla "måsten". Tror att det är nyttigt för själen!

Hoppas ni har en fin lördag oavsett om ni är ute eller inne!

Kramar sålänge


 


Apotekets bästa kund?!

Mensen har kommit igång med besked så idag har jag hämtat ut alla mediciner som jag ska ta de närmaste veckorna eftersom det äntligen är dags för vårt första ivf-försök! För er som är insatta kör jag det "korta protokollet" vilket väldigt enkelt betyder mindre hormoner än det andra alternativet! Vi får hoppas att det passar mig! Imorgon är det dags att starta med sprutor, puregon. Det är samma sort som jag tidigare tagit fast mycket högre dos. Om allt går som det ska så blir det nog äggplock och återföring av befruktat embryo om ett par veckor. Men det är många delmoment som ska lyckas på vägen dit! Ska försöka att inte tänka på allt sånt nu utan ta en sak i taget.
Nu: soffslappande!
Ha en skön kväll ni med!


Middag ikväll

Blev detta, på Max, godare än det ser ut men meckigt att äta :)


Hur ska man orka?

Detta korta inlägg mobilbloggas från sängen, ska snart släpa mig upp från den sköna sängvärmen och iväg till jobbet!

Anyways, jag ser gravidmagar överallt just nu! Igår på vägen hem kändes det som varenda kvinna jag mötte var gravid!! Det är inte det att jag missunnar andra lycka för det gör jag inte men det är ändå så jobbigt, för man blir så påmind om sin egen situation! Tror det är fler som känner så här, eller det vet jag! Vad man kan göra åt det?! Ingen aning, kämpa på och hålla huvudet högt...

Igår kväll fick jag någon typ av blödning, liten men ändå, är det mensen som är på gång trots allt ändå?! Jag fattar nada men det vore ju underbart om det är så! Det är "bara" att ha tålamod, vänta och se. Bah.

Ha en fin dag hörrni så hörs vi snart igen!


Kvällsfika

Har precis kvällsfika på detta smarriga; jorgubbar, hallon, några blåbär o vispad grädde. Det smakade sommar!

Nu ligger jag och gonar mig i soffan och funderar på min situation! Jag har ikväll tagit den första proveratabletten eftersom jag inte tror jag fick nån ägglossning förra veckan! Min temperatur är för låg helt enkelt, den här inte gått upp några tiondelar som den alltid gör annars! Så nu är det bara att knapra provera så kommer väl mensen om ett par veckor! Så att vi äntligen kan sätta igång med vårt första ivf försök! Jag längtar så jag blir tokig. Samtidigt som det är nervöst så in i helvete. Så mycket som kan gå fel. Men en dag och sak i taget nu. Imorgon är det fredag. Det blir bra! Ha en mysig kväll hörrni! Kram


Godnatt!

Herregud, vilken helg, inte en lugn stund! Är både psykiskt o fysiskt utmattad! Har varit på middagar både fredagen o lördagen, varit på ikea, tvättat abnorma mängder tvätt, gjort tiramisu till tjejmiddag här imorgon och mkt mkt mer! Men nu ligger jag i sängen o ska somna vilken minut som helst! Men förresten, det absolut viktigaste är att jag nu berättat för en nära tjejkompis att vi ska genomgå ivf! Hon var så stöttande o gullig att jag började gråta! Så nu har jag tre nära vänner som vet om vad vi går igenom. Känns otroligt skönt! Annars då?! Jo men det är ju "väntetid" för mig nu! Får
Jag mens (vilket jag är nervös för att inte få, tänk om ägget aldrig släppte?!) så borde den dyka upp nästa söndag/måndag! Kommer den inte har jag gjort bort mig rejält, jag skulle ju egentligen börja ta tabletter i onsdags för att framkalla mensen oavsett men envisa jag ville ju absolut ha chansen att försöka "en sista gång" själva..


Äl på G!

Var hos gyn igår och hon såg en äggblåsa på 22 mm som skulle brista när som helst och en fin slemhinba på 8mm. Och så visade ägglossningstestet positivt nu imorse så jag kan väl va ganska säker på en äl denna månaden känns det som! Wiho :)
Nu är det dags att hoppa i kläderna o gå iväg till jobbet! Ha en fin dag nu!


Utslagen i soffan

Hej bloggvänner!
Tänkte försöka mig på att mobilblogga från soffan, även om datorn ligger precis bredvid mig! Jag måste ju se om/hur det fungerar!

Idag är jag på dag 14 i cykeln och vet inte riktigt vad jag ska göra! Jag ska enligt ivf-kliniken börja äta provera på dag 17 för att helt säkert få en mens (eftersom det är osäkert hurvida jag kommer få ägglossning denna månad eller ej eftersom jag inte tar några hormoner som hjälper till!) Men jag ska faktiskt försöka få ett ultraljud imorgon så att man kan se om det finns ngn äggblåsa där inne! Vi får
Se hur det går med det..anledningen till det är ju att jag om jag ha egen ägglossning dels faktiskt har en chans att försöka själva och dels att mensen kommer att komma av sig själv, snabbare än med hjälp av tabetterna! Oh well, jag får se vad de säger imorgon helt enkelt!

Nu ska jag fortsätta titta på "revenge" här! Väldigt spännande serie :)

Ha en bra kväll!
Kram kram


Tröttmössans dag

Detta inlägget skulle jag publicerat igår kväll! Men jag var så trött att jag inte ens lyckades med det :)

Gud vad gott det var med "svensk frukost" imorse!! Lidls grekiska yougurt, vinbärssylt och hasselnötter och så en skiva carbzonebröd med bregott och rökt skinka.

Är hemma igen. Och jetlaggad. Och trött. Så nu ska jag sova. Men några knop har blivit gjorda idag. Som ett dagsverke på jobbet. Sen gick jag hem och lagade middag (matlåda tills imorgon).

Och kokade ihop hallonkompott av hallon och florsocker-sukrin (till frukostyougurten)



RSS 2.0