Bon Island



Longtailbåtar på en vit strand. Nästan lite som ett vykort fast man fick vara med själv, dvs åka i båten och
bada/sola på stranden ;)

Hej på er! Har haft en liten "internetpaus" de senaste två dagarna då vi är på ett hotell som inte har gratis wifi. Men nu sitter jag ute på balkongen och bloggar efter att vi varit lite luriga och hittat ett öppet nätverk. Inte hotellets men vad gör det ;)

Dessa två dagar har varit fantastiskt härliga då vi har spenderat dom på en ö som ägs av hotellet vi bor på. De skjutsar ut sina gäster på morgonen och hämtar upp en på kvällen. På ön finns allt man behöver; sköna solstolar, lunchresturang, sötvattensdusch...och kristallklart vatten såklart! Sä där har vi legat och latat oss, läst böcker, ojat oss över eventuella maneter i vattnet (det finns ju några som är väldigt farliga för människor som tydligen trivs i vattnet just den här årstiden).

Imorgon är det dock dags att röra sig mot nya mål, men det är härligt här så jag skulle inte ha något emot att stanna en natt till men vi rör på oss ändå. Eller ja, om jag ska vara ärlig så rör vi oss inte så långt. Vi byter "bara" strand. Vi är på Phuket och nästa "destination" är Kata beach. Hitills har vi hållit oss till den sydligaste spetsen på ön- Rawai och Nai harn beach. Om nu någon är intresserad av det ;)

Ikväll ska vi gå en prommenad (precis som igår kväll) och äta middag på en strand en bit härifrån. Och på vägen tillbaka så tänkte jag unna mig en hel timmes fotmassage. 250 baht tar dom för det. (ca 50 svenska) Helt galet billigt så det gäller att passa på ;)

Avslutar med en bild på min utsikt just nu. Så vackert så att det gör lite ont. Över att man inte får se detta varje dag. Så det gäller att insupa atmosfären medan tid är. Och att njuta. Bara njuta.




Mot ny adress!



En snabbvisit till Mexico!


"Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" är tydligen den mest köpta/lästa pocketboken under 2010. Jag är lite sen..men bättre sent än aldrig! Väldigt rolig bok måste jag säga även om jag bara hunnit halvvägs!


Godafton på er! Här är det lite senare än afton..mitt i natten kan man väl egentligen säga att det är, men jag är ju en riktig nattuggla så det är ungefär som vanligt! Hög tid att släcka snart men först en liten rapport om dagens middag, den vart mexikansk!  På ren chansning gick vi en kortare prommenad till ett ställe vi såg igår då vi satt i taxin påväg till middagen. "Där ser det mysigt ut" sa jag och pekade på ett antal färggranna lyktor som hängde i träden vid resturangen. Ser typiskt thailändskt ut tänkte jag för mig själv. Sagt och gjort knatade vi dit i tron om att stället skulle bjuda på traditionellt thailändska smaker. Tji fick vi när det visade sig vara en mexikansk resturang som dessutom serverade fantastiskt god mat - och billigt dessutom. En trerätters för  en 100-lapp var. Och då ingick det en drink! Jag glömde  ta kort på maten men darlingens dessert kom med på bild! Jag åt ugnsbakat äpple med en glasskula. Åh LCHF-guden , jag är totalt förtappad just nu ;)


Stekta bananer med vaniljglass. I say no more.





En dusch i det fria!


Duschen på vårt förra hotell, inte det bästa vatten-trycket men oh så mysigt att stå utomhus och duscha och titta ut över havet!

Vi är fortfarande två röda kräftor...så just nu ligger vi inne och titar på film, eller ja, min darling kollar film och jag surfar och läser! Hm, tur att vi är här i hela tre veckor så man slipper känna sig så stressad över det. Men i eftermiddag knatar vi ner till poolen och tar ett dopp, även om vi får passa oss ordentligt för solen just nu! Har bla bränt mig på knäna och i hårbotten!

Igår kväll åkte vi iväg och käkade middag utanför hotellet, till ett ställe vi varit på en gång tidigare på en tidigare resa. Det var tyvärr inte så bra om vi mindes det, drinkarna smakade hubbabubba och maten, nja. På vägen hem ville vi gå en bit för att bla leta efter den klassiska desserten banan-pannkaka. Det hittade vi inte men dock hamnade vi på en gata med en hel del glädjeflickor. Dom var ganska intresserade av min darling och smekte honom när vi gick förbi trots att jag gick precis bredvid..jag bryr mig inte om det utan tycker mest det är sorgligt att se männikor bjuda ut sina kroppar mot betalning...

Nu ska jag fortsätta läsa, hörs lite senare!

Inkrämad!


På flygplatsen kunde jag inte motstå lite taxfreeshopping, Biotherm ansiktskräm och ansiktserum "Aquasource" som enligt taxfreesäljaren skulle göra underverk med hyn. Och så flörtade jag till mig lite gratisprover också, man måste ju passa på!

Gillar Biotherm just för att det verkar funka med min känsliga hy men gratis är det ju inte. Min kille tycker jag är galen som lägger ut så mycket pengar på krämer men då brukar jag säga att han väl inte vill ha ett russinansikte tidigare än nödvändigt och att jag  köper krämer max två gånger per år, så det blir inte många kronor per dag om man slår ut det på "året" ;)

Just nu har ligger jag dock i soffan inkrämad med någon aole-vera-kräm som vi fick gratis på någon charterresa för ett par år sedan men den funkar bra den med! Jag är ordentligt kräftröd på vissa ställen så imorgon blir det nog inte mycket solande för mig. Oh well, så blir det ibland. Som tur är bor vi bra så det finns annat att pyssla med istället!

Snart är det dags att åka iväg och käka middag men först lite mer soffhäng! Later aligators

Ps. dag 17 i cykeln idag. Och ännu ingen stegring på ägglossningmonitorn..Däremot (sorry för intima detaljer) ägglossningsflytningar. Om någon ändå kunde uppfinna en liten billig ultraljudsmaskin så man själv kunde kolla vad som eventuellt är på gång där inne!

Dagens dekadens!


I en sån här fantastiskt skön solsäng har vi legat och stekt oss idag..tills vi blev kräftröda! Då satte vi oss i skuggan..


och delade på en hawaii-pizza! Gott gott och totalt galet när man mest ligger stilla men är det semester så är det!



Men botten var nog den tunnaste pizzabotten jag någonsin ätit så för att vara pizza var det nog inte helt katastrofalt ändå!

Nu ska vi kolla på en film här, "everything´s fine" med bla Robert Deniro i en av rollerna. Har aldrig hört talas om den men den verkar lovande! Hörs imorgon igen! Kram

Ps. en liten fertilitetsmonitorupdate - den visar fortf på "hög" fertilitet men ännu inget maxutslag (som kommer upp när den registrerar en stegring av LH-hormonet som vanliga ägglossningstest  också känner av). Är på dag 16 i min cykel idag. Förra cykeln tror jag att jag hade ägglossning dag 19-20. Vi får väl se vad/om något händer!

Hotellbyte


Min utsikt från dagens solstol om jag låg på mage ;)

Hej på er! Hoppas ni har det bra! Här i värmen går tiden snabbt och dagarna "flyter nästan ihop" men vad gör det?! ;) Lite koll har vi ändå på att det idag är tisdag, detta eftersom det var dags för oss att byta hotell. Nu har vi över 100 kvadrat att röra oss på men inte längre någon havsutsikt från balkongen! Men vad gör det om 100 år, vi har ju legat vid poolen hela dagen och tittat ut över havet som ligger precis bredvid, så jag klagar verkligen INTE. Tänkte att jag i slutet av denna resa ska skriva ner mina bästa thailandstips eftersom vi ändå kommer att byta hotell några gånger! Just nu leder hotell nr 1. Men det var också lite dyrare än där vi är nu!

Somsagt så har dagen spenderats vid poolen där kycklingspett med jordnötsås intogs till lunch:

Jag får  nog äta något annat snart! Annars tröttnar jag nog rejält! Men det är ju så gott ;)


Min utsikt från dagens solstol om jag låg på rygg! På eftermiddagen började det regna och regnbågen kom fram!

Nu är klockan nästan tio på kvällen här och vi ska se en film; "She´s the man". Hm, kan vara en riktig kalkon men vi ska ge den en chans! Rapporterar mer imorgon.  Hej sålänge!

Mitt och myggornas paradis!


Yes, kycklingspett med jordnötssås (och rostat bröd som dom av någon anledning tycker passar bra till!? Men ska jag äta kolisar ätar jag iaf hellre ris till detta!) fanns på menyn igår kväll! Gott gott!

Det är inte bara jag som trivs här i paradiset utan även myggen. Att dom gillar mig vet jag av erfarenhet och många somrars kliande och viftande för att hålla dom borta. Min kille är helt oberörd medan jag räknar till ca 20 kliande bett på mitt ena ben. Är biten på det andra också men inte lika många. Ikväll sätter jag seriöst på mig långbyxor när det är dax för middag, jag står knappt ut, det kliar så jag blir tokig!!! Darlingen säger "men klia inte" men det är helt omöjligt. JAG MÅSTE! ;)

Oh well, utöver detta så har vi vaknat upp till en något mulen dag här men vad gör det egentligen, vi tar dagen som den kommer och just nu sover min darling och jag har suttit ute på terassen och läst. Vi hade lite svårt att sova inatt, krångel med tidsomställningen antar jag, och såg två filmer mellan 03.00 och 06.00. Två bra filmer får jag tillägga; "Inception" och "The blind side". Inception var lite skum men klart sevärd och "The blind side" var ett sött verklighetsbaserat drama precis i min smak. Älskar lyckliga slut ;)

Nu ska jag leta upp en aole vera-kräm och hoppas att det hjälper lite mot klådan och sedan lägga mig på verandan igen! Ha det gott så hörs vi snart igen, Kram

Semesterdrinkar...


Pina Colada och banana daquri intogs i poolbaren efter dagens poolhäng!

Hej på er! Här kommer en liten Thailandsuppdatering! Första hela dagen har bjudit på skönt poolhäng, massage på stranden i två timmar och en liten prommenad på "havsbotten", det var ebb så vi passade på att "gå ut på sjön" ;)
Just nu blir jag serverad färsk mango av min darling, den är så underbart god här! Men snart ska vi göra oss iordning för att gå och äta middag. Igår blev det Tom kai gaisoppa och vietnamesiska färska vårrullar. Idag är jag bizarrt sugen på kyckling med jordnötssås, hoppas att jag hittar det! Som ni hör går det alltså ingen nöd på mig, jag har det oförskämt bra! Njuter i fulla drag ;)

Nu ska jag ta tag i lättjan och göra mig iordning! På återseende!


Framme!

Utsikt från vårt hotellrum! Vi bor i en fantastisk bungalow och jag klagar inte ;)
Nu är klockan nästan åtta på kvällen här i Thailand och vi gör oss iordning för att gå ut och äta middag! Ska bli såå gott med thaimat! Resan hit gick bra men eftersom vi inte sov så mycket på planet så har vi idag sovit en del men också hunnit bada och slappa i poolbaren med goda drinkar! Vädret är underbart, 34 grader och strålande sol! Ja, jag har inte mycket att klaga på just nu! Rapporterar mer lite senare ;)

Nu drar vi!


Våren spirar hemma på vårt köksbord men inte utanför fönstret! Men när vi kommer hem hoppas jag att snön, kylan och ishala gator är ett minne blott! Man kan ju alltid hoppas ;)


Godmorgon bloggvänner! Nu åker vi iväg till flygplatsen, planet går vid lunchtid svensk tid och kommer fram tidigt på morgonen thailändsk tid. Funderar lite på hur det ska gå med min fertilitetsmonitor som jag ju "måste" starta varje dag mellan 07.17-13.17 svensk tid. Oh well, jag får hitta på någon fiffig lösning!

Jag rapporterar givetvis när vi är framme även om det kanske dröjer en dag eller så!

Ha det fint tills vi hörs igen!

Reselektyr


Massor av härliga nya tidningar ligger nu nerpackade i väskan! Har packat massor av pocketböcker också som jag ser fram emot att läsa men emellanåt är det så skönt att bara bläddra lite förstrött i en tidning. Tex när man precis läst ut en bra bok och inte orkar ge sig på en ny direkt!


Sådär, då har jag nästan packat klart. Mitt i natten är det men det gör inte så mycket. Det är bara bra om vi är trötta imorgon, då blir det lättare att sova på planet! Är lite orolig att jag ska glömma något viktigt. Men jag tror jag har fått med det viktigaste, dvs badkläder, solglasögon, böcker, kontaktlinser och viktiga mediciner! Och så pass och pengar förstås, utan det blir det att vända på flygplatsen och det vore ju olyckligt! Nehep, nu ska jag snart krypa ner mellan lakanen! Sov sött om ni inte redan gör det ;)


Veggofrulle!


Försöker kylskåpsrensa lite nu inför vår resa så idag blev det en frukost bestående av stek äggvita(äggulorna var en ingrediens i gårdagkvällens dessert!), stekta champinjoner och rivna morötter. Inte världens roligaste kanske men jag räddade upp det med hjälp av...


en jättegod äppelsmootie med lite kanel. Väldigt lätt att göra, koka bara upp skalade äpplen som du hackat i mindre tärningar med lite vatten, kanel och lite sukrin om du vill ha lite sötma. Koka tills äpplena är helt mjuka och låt sedan svalna. Sen kan du förvara äpplena i kylen för att sedan blanda ut dom med lite mjölk (1 dl mjölk för 1 stort äpple) och köra det i mixern till en härligt krämig konsistens. Mmm..(och I know, äpplen är inte så LCHF men jag kör på någon slags GI-variant nu så kör jag striktare när vi är hemma från Thailand igen.)


Dinnerparty!


Stora "köttiga" oliver är godast tycker jag! Är inte mycket för dom där små rackarna ;)


Hej på er! Hoppas ni haft en bra onsdag! Min har varit bra och extremt produktiv får man väl säga. Har hunnit med en massa praktiska saker och nu på kvällen avslutat det hela med en middagsbjudning här hemma. Är helt slut så nu väntar sängen på mig! Men en sak till bara, jag har börjar använda min clear blue fertilitetsmonitor och fertilitetsstatusen står "redan" på "hög" (det finns låg, hög, eller max). Hm, det ska bli intressant  att se hur länge det är så om/innan den slår om till max (vilket den gör när den upptäcker en LH-stegring). Spännande spännande!

Nehej hörni, här kan jag ju inte ligga och söla ;) Vi ses imorgon istället!



En försmak av paradiset!


har jag fått idag! Delvis på grund av dessa färgglada våriga tulpaner som min darling hade satt så fint i en vas tills dess att jag trillade in här hemma efter en thaimassage och en middag med en härlig tjejkompis!


Varför är då detta en försmak av paradiset undrar ni kanske då? (eller så gör ni inte det men jag berättar ändå ;)) Jo för på fredag åker jag till Thaimassagernas mecka, dvs Thailand ;) Så då blir det såklart ännu mera thaimassage och och självklart fler mysiga middagar, men då med min älskling!

Det ska bli så skönt med miljöombyte och värme ett tag.  Men först väntar nu sängen otåligt på mig! Vi hörs imorgon igen. Kram

Valentines day!



Ja, jag tycker ju egentligen att den här dagen mest är ett kommersiellt jippo för att butikerna ska tjäna lite mer pengar MEN trots det rycks jag med! Ikväll går vi ut och äter jag och min älskling. Äter och pratar med varandra över en (förhoppningsvis) god middag där någon annan står för både disk och matlagning. Inte så dumt i min värld ;D

Hoppas ni får en mysig kväll! Oavsett om ni uppmärksammar valentin eller ej ;)

Middagstips med gooood sås!


Helstekt kyckling med instoppade vitlöksklyftor här och där under skinnet samt penslad med en blandning av smält smör och soja. Sen skjuts in i ugnen på 175 grader i 70-90 minuter. Köttsaften från kycklingen ska vara genomskinlig när den är klar!


Serveras sedan med valfria till behör men jag måste slå ett slag för klassiska tillbehör som gräddsås, grönsaker och lite svartvinbärsgele (och potatis om man äter det!) Receptet till en sjukt god gräddsås och inspirationen till hela middagen hittar ni här hos duktiga Viktoria på matplatsen!


Middagen färdig att avnjutas! Fantastiskt gott om jag får säga det själv ;)


Söndagsbrunch


Hallonsmotie toppad med vispgrädde. Riktigt riktigt smarrigt kan jag lova. Och inte helt galet LCHF-mässigt. Jag använde mig av ca 125 gram frysta hallon, 2 dl turkisk yougurt 10%, 1 dl mellanmjölk och några matskedar sukrin (så att det inte skulle bli alldeles för "surt") och det resultatet blev en frisk och fräsch smootie som blev gudomlig när man blandade ut den med vispgrädden!

God söndagseftermiddag på er! Och sorry för dåligt bloggande. Har helt enkelt haft fullt upp med allt möjligt. Men nu är jag tillbaka!

Idag har vi en riktigt slapp söndag med mys i soffan. Min älskling har till och med somnat ser jag nu ;) Vi har precis ätit en god söndagsbrunch med  underbar smoothie, stekt skinka, ägg och tomat och lite rårivna morötter. Mer GI än LCHF kanske men så blir det ibland...

På tal om något helt annat kan jag nämna att jag inte har fått tag på pergotime den här månaden. Jag skulle i så fall börjat äta den idag då jag är på dag 5 i min menscykel. Det är leveransproblem från tillverkaren och det verkar vara slut i hela sverige. Suck. Men jag sätter mitt hopp medicinen ändå för jag har hört att effekten av den ibland verkar två månader, dvs att den i många fall hjälper till med ägglossningen även månaden/cykeln efter man har ätit den. En del gynekologer rekommenderar en till och med att bara äta det varannan månad. Så  jag får väl bara vänta, hoppas och se...

Nu ska jag gå igenom lite post och tidningar! Ha en fortsatt bra söndag så hörs vi imorgon igen!

Mer hjälpmedel ;)


Den här lilla apparaten ska det bli riktigt spännande att testa!

Hej bloggvänner!
Hoppas ni har en skön onsdag!
Själv ligger jag under värmefilten och jobbsurfar (letar "roliga" jobb) men ska snart sticka ut på stan för en fika med en vän. Dagen har även bjudit på en skön prommenad (den var skön i solskenet, i skuggan var det mest kallt och jävligt!), lunch med vänner och ett inköp av krispiga tulpaner i blandade färger. Och sist men inte minst så har jag satt mig in i hur apparaten på bilden ovan fungerar. Det är en fertilitetsmonitor som ska hjälpa till med att visa när man är som mest fertil. Den mäter utsöndringen av Lutiserande Hormon (precis som vanliga ägglossningstester) men den analyserar också mängden österogen och utifrån detta får man alltså svar på när det är dags att krypa ner mellan lakanen ;)

Vill ni läsa mer om detta, gå in här. Dock var den ju inte gratis men jag köpte den för ett halvår sedan så jag minns inte exakt vad den kostade, lite över 1000kr betalade jag nog. Hoppas den är värd pengarna ;)

Nytt hjälpmedel mot begynnande senildemens..


En snygg ny lila kalender för året som bara väntar på att fyllas med innehåll! ;D

Hej på er! Hoppas ni haft en bra tisdag! Min har bjudit på ett läkarbesök och en vääldigt lång prommenad. Har nog gått över en mil idag! På vägen hem köpte jag en ny almanacka för året. Lite sent kanske med tanke på att vi redan är inne i februari men min gamla kalender har ställt upp med information om dagar och veckor ända tills nu! Ska bli spännande att se vad jag kommer att fylla den med! Jag vet ju vad jag hoppas på ;)

Nu ska jag fortsätta titta på "Jakten på lyckan" som går på SVT. Bra program, kolla in det!

Good news and bad news....


Då det begav sig...


Jag börjar med dom dåliga nyheterna! Varför? Jo, för jag tycker om att spara det bästa till sist ;)

Dom dåliga nyheterna är att det verkar som om mensen är i antågande, rosa spår på toapappret, dock ej speciellt mkt än sålänge (sorry för intim info!) Det känns på ett sätt nästan skönt, att leva i ovisshet är inte min starka sida ;) Och vem är jag som går och hoppas att kunna tillverka en bebis på kanske första ägglossningen på väldigt länge. Nej, jag får tagga ner lite...

Men det positiva är att det faktiskt verkar som om jag ägglossade denna månaden! Min gynekolog ringde och talade in ett meddelande på mitt mobilsvar och sa att det visade på ägglossning. Hon uppgav dock ej något specifikt värde vilket jag är nyfiken på att veta... (allt över 30 ska ju vara ägglossning så jag är nyfiken på vart på skalan mitt värde låg). Men provsvaren skulle tydligen även postas till mig så med lite tur och en snäll brevbärare så vet jag detta imorgon!

Annars då? Jo, en lunch med en gammal kollega och en passansökan har hunnits med idag. Och detta är VERKLIGEN ingen skvallerblogg men jag kan avslöja att prinsessan Madeleines gamla ex-fästman var på passexpeditionen för att ansöka om ett nytt pass! Han såg lika välkammad ut som på alla papparazzibilder. Nä, nu ska jag sluta upp med skvallret, det finns det andra bloggare som gör mycket bättre ;D



Söndagsmys!


Levande ljus är ett måste denna årstiden men jag är en flitig ljusmissbrukare året runt!


Idag har det inte gjorts många knop här hemma. Eller jo, jag har vikt 5 ikeakassar tvätt och fixat några punkter på "att göra listan" men annars så har vi mest sovit, tittat på film och legat sked i soffan (påklädda! ;D) Min kille kan skylla på att han är bakfull och jag på sjukdomskänsla...fast så sjuk har jag inte känt mig så att jag inte kunnat njuta av myset! Jag blir helt varm innombords när han ligger bakom mig och drar mig tätt intill sig, pussar mig i nacken, på kinden och där han kommer åt och säger fina saker. Kärlek - vad fint det är!

Känner efter för mycket!!!


Kvällens middag blev en gammal klassiker som jag ofta äter när jag är ensam hemma och sugen på något gott! Någon typ av kött (ikväll blev det kalkonbröstfile), små gröna ärtor, rödvinsås och bea! Mmm ;D


Hej fina bloggvänner! Hoppas ni har en skön lördagkväll! Kollar ni på Schlagern?! Själv sitter jag bekvämt i soffan och smälter kvällens middag. Min karl som varit magsjuk en hel vecka har vågat sig ut på ett födelsedagsgalej men jag stannar vackert hemma. Är trött och har lite feber...

Och iom. det kommer självklart tankarna på att detta kanske är graviditessymptom...det tillsammans med lite "hugg" i äggstockar och ländrygg får ju tankarna att börja vandra. Men egentligen tror jag inte att jag är pregnent. Jag tor nämligen att jag och min darling missade ägglossningen med flera dagar...det är klart att spemier kan överleva några dagar i en i väntan på ett moget ägg men nej, jag tror inte att det är så i mitt fall. Men ni vet, hoppet, det kan man inte kväva helt. Tror att jag hade ägglossning i lördags natt (dvs för en vecka sen) så i så fall borde jag få mens om ca en vecka. Har ingen aning om hur många dagar jag har mellan ägglossning och mens (lutealfasen) men jag räknar med något slags snitt på 14 dagar...

Något svar på mitt progesteronprov fick jag inte i fredags för min gynekolog var tydligen ledig. Så jag ska ringa på måndag igen. Då får jag reda på om det ens är värt att hoppas!

Nu ska jag försöka sluta spekulera och känna efter så mycket hela tiden, man blir ju lite knäpp av det tillslut!!


Vilken jävla skit-dag!!!!!



Suck, var ska jag börja. Jo, jag skulle ha stannat i sängen idag. Detta har varit en riktig skitdag för mig med massor av tjafs, bråk och tårar. Inte något jag är van vid då jag oftast är en glad positiv person. Men men, alla har väl dåliga dagar...för att nämna några saker så har jag bråkat med min karl, med grannen i tvättstugan, tagit blodprov och blivit halvt sönderstucken av en sköterska som fick mig att känna mig dum, som att det var mitt fel att hon inte hittade något bra blodkärl?! Och detta är bara ett litet axplock...När jag kom hem efter dagens strapatser på stan var jag så slut att jag bara la mig i soffan och grät en skvätt.

 Min kille (som var väldigt gullig och kom hem med middag och tusen ursäkter) ligger nu i sovrummet och är sjuk och ynklig. Hoppas jag inte åker på det han har, det verkar inget kul.

Det krångliga blodprovet idag var ett progesteronprov som visar hur troligt det är att jag ägglossat denna månaden. Förhoppningsvis får jag svar imorgon. Återkommer då, på bättre humör förhoppningsvis!

Plättlätt omelett!


En av mina brunchfavvoriter blev det idag...och perfekt att göra av det som finns hemma..en vanlig variant hos oss är riven stark ost, stekt rödlök, lite tomater och skinka..ibland stekta champinjoner också! Men innehållet kan varieras i oändlighet! Själva omeletten består av 3 ägg och 3 msk mjölk, salt och peppar...när vi har grädde hemma kör jag i det istället för mjölk, det gör omeletten krämigare och mer LCHF!

Feber och hetta...


När jag hoppar om kring på prommenadvägarna för att undvika att trampa i de största vattenpölarna drömmer jag mig bort hit...

Dåligt bloggande igår berodde på en blandning av att jag kände mig sjuk och febrig och ändå var "tvungen" att ta tag i en massa saker. Tyvärr blir det en sån dag igen, bland annat ska jag köa för att få ansöka om ett nytt pass. Men vad gör man inte för att få komma iväg till sydligare breddgrader! Fantiserar redan om att känna solens varma strålar lysa på min vinterbleka lekamen..

Nu ska jag gå och göra frukost..eller lunch blir det nog. Nä, brunch blir det!  Det lutar åt en svampomelett.



RSS 2.0