Mens -check

One stark drink pleaze ;)
Imorse kom mensen. 11 dagar efter ägglossning. Har varit helt nere hela dagen. Men ändå inte eftersom detta var var jag förväntade mig. Har ju inte kännt ett skit. Och jag bara "vet" att om/när jag blir gravid så kommer jag att känna det. Har ordentlig mensvärk också. Så nu ligger jag inte direkt och steker mig utan inne på hotellrummet och tar det lite lungt.
Har ju varit lite försiktig med alkoholen eftersom vi inte vetat säkert men nu idag blir det en drink i happy hour baren! En pina colada - min favvorit :)

Paus i värmen & IVF


Friterade räkor med dipp. Såå gott. Dock inte så lchf kanske. Men är det semester så :)

Just nu befinner jag och min älskling oss på varmare breddgrader. Det är såå skönt. Även om jag har fått soleksem (har aldrig haft det förut och det låter ju inte så farligt men det kliar som satan kan jag meddela). Så just nu är det kortisonsalva och långärmat som gäller. Som tur är har vi en härlig balkong med sköna fåtöljer och en stor mjuk divan så att sitta och läsa i skuggan är inte direkt jobbigt ;). Vi har dessutom en dryg vecka kvar härså förhoppningsvis hinner jag få lite färg innan det bär av hemmåt igen.

Sen tänkte jag ge er en uppdatering på bebisbakarfronten också. Ägglossningen inträffade förmodligen förra torsdagen vilket gör att det nu har gått nio dagar sen dess. Min förra lutealfas var 11 dagar så vi får väl se hur det blir den här gången. Har inga som helst graviditetsymptom..

Som jag tidigare skrev var vi ju på besök på ett sjukhus för att bli inskrivna i IVF-kön. Trodde vi. Det visar sig att vi redan stått i den kön  (utan att någon berättat det för oss!) så nu blir det IVF för oss redan i April. När vi kom ut från sjukhuset så gick både jag och min kille med en lättnad i stegen det var länge sen jag kände. Har försökt läsa in mig lite på IVF (har inte hunnit grotta ner mig alldeles än) men det verkar ju vara väldigt olika hur man upplever behandlingen. För mig känns det självklart som att jag är beredd att gå igenom "vad som helst" för att vi ska få bli en riktig familj. Och vi har längtat så länge så man griper ju efter alla möjligheter.

Om det nu inte blir någon graviditet den här månaden ska jag bara vila kroppen nästa månad. Dvs inga puregonsprutor osv utan bara ta en månads break från alla hormoner innan det är dags för IVF-hormonerna (också puregonsprutor fast i mkt högre dos!) Kommer nog att kolla med lite ägglossningstest för att se om kroppen lyckas ägglossa av sig själv och i så fall så försöker vi såklart själva hemma nästa månad. Mer om detta när det börjar närma sig för oss men ville bara uppdatera er lite :)

Nu ska jag gå ut och lägga mig på vår balkong! Ha en riktigt härlig helg nu så hörs vi snart igen.

Ägglossning idag

Hej fina bloggvänner!
Här rullar livet på och helt plösligt är det ju väldigt länge sen jag uppdaterade! Men bättre sent än aldrig!

Idag har jag om allt stämmer ägglossníng. Tog ägglossningsprutan (otrivelle) i tisdags kväll och det vanligaste är att det tar runt 36 timmar för ägget att släppa efter man har tagit den. Så nu har vi sexat loss igår kväll, imorse och ikväll ;) Vi får se om vi får till det imorgon bitti också MEN - då ska vi till ett sjukhus här i närheten för ett första besök för att bli inskrivna i IVF-kön (landstingets). Där vi bor är väntetiden runt 1 år (tror jag) så det känns ju inte en dag för tidigt att skriva in sig där. Men jag hoppas av hela mitt hjärta att vi inte behöver hamna i den sitsen.

Blir det ingen bebis den här månaden så blir det förmodligen insemination i några cykler frammåt. Och efter det är det ju IVF som gäller. Orkar vi inte vänta ett år så betalar vi själva för privat vård. Hört att det är dyrt men vad är pengar i det här sammanhanget...

På tal om något annat - LCHF - så vill jag tacka dig Jennie för din fina kommentar i förra inlägget! Tänk vad glad man blir för sånna komplimanger. Jag tror inte jag är så bra på LCHF egentligen. Men jag har blivit bra på att lära känna min egen kropp. Att få just den sortens LCHF-kost som jag äter att fungera ift viktnedgång och välmående. Jag äter säkert mycket mer kolhydrater än många strikta. Ikväll har jag tryckt i mig god "dessert" som jag gör av egengjord hallonkompott (hallon och sukrin melis får koka ihop till "sylt") blandad med vispad grädde (1 dl ovispad) Blir som en mousse och stillar sötsuget - och mättar bra! Du Jennie frågade hur mycket jag gått ner, just nu stannar vågen på 20 kg mindre! Men som lägst har den stått på 23 minus. Så just nu är det några "trivselkilon" från julen som sitter kvar. Striktar jag till min kost så kommer dom att "rinna av mig". Och jag ska strikta till den, men först ska vi resa till värmen i ett par veckor, och då ska jag "unna mig" av livets goda - med måtta förstås!


Hallonmousse a la LCHF

Omstart

Sorry för seg uppdateringshastighet! Anyways - fick mens i onsdags. 11 dagar efter beräknad ägglossning.Känns lite i tidigaste laget?! Läste någonstans att en normal lutealfas är mellan 12-16 dagar. Iaf, ska tillbaka till gynekologen imorgon, får fråga då.

Idag börjar en ny omgång med puregonsprutor. Känns alltid bättre i den här delen av cykeln - när man aktivt kan "göra något". Efter ägglossningen är över känner jag mig så oerhört maktlös.

Mår inte alls någe bra idag. Men jag får skylla mig själv, det blev lite för mycket rödtjut framför schagern igår. Jag har redan hunnit ta en resorb, en treo, ätit gofrulle och stoppat i mig överblivna chokladtryfflar. Nu ska jag lägga mig raklång i soffan med dubbla filtar och skita i allt som behöver göras - behöver en sån dag känner jag!

Önskar er med en skön söndag - vad ni än har för er :)

RSS 2.0