Gott nytt år och hår ;)


En bild på min nyårsfrisyr och mig i sängen! En stor knut uppe på huvudet är vad det är även om det syns dåligt!

Hej fina bloggläsare! Så är vi framme vid årets sista dag och naturligtvis är det då svårt att inte se tillbaka på året som gått och tänka över vad som hänt! Mitt 2010 har varit fanastiskt, det har hänt mycket roliga saker. Jag har förlovat mig, blivit klar med skolan, gått ner i vikt och börjat resan mot att bli mamma. Jag hoppas verkligen att 2011 blir året då den resan kommer att få ett genombrott! För alla er som har samma önskan som mig håller jag mina tummar och tår!

Ikväll ska jag på glittrig stor nyårsfest så nu är det dax för mig att ta tag i makeupen så att jag ser liite mindre nyvaken ut ;D

Så gott nytt år på er alla, jag hoppas ni får ett gott slut vad ni än har för er ikväll! Vi hörs igen 2011!

Kvällsmyser


Just nu i soffan! En stor kanna äppelte från Istanbul och tända juleljus! På mig sitter ulltofflor, dubbla tröjor och filt. Är det kallt så är det!

Denna näst sista dag 2010 har jag hunnit med en hel del! Bland annat har jag varit på en salong och plockat ögonbrynen och fått ansikte och hals insmorda med brun utan sol. Så skönt! Älskar att bli ompysslad! Sedan har jag lämnat tillbaka felköpta julklappar, gått en prommenad och handlat rengöringsmedel för 200kr. Ja ni vet, tvättmedel, sköljmedel, vanish white, diskmaskinstabletter, rengöringsdukar och jag vet inte allt. Jag glömmer alltid att handla sådant i mataffären så jag gör det separat då och då istället och då handlar jag allt på en gång! Smidigt men inte så roligt kanske.

Då var det desto roligare imorse! Då bokade vi nämligen en resa! Vi hittade en jättebra rabatt så i vår åker vi till Marrakech i Marocko en vecka för sol bad och äventyr. Riktigt skönt att ha det inbokat!

Nu ska jag krypa ner under filten men vi hörs imorgon igen!

Späckad onsdag


Kvällens film - en annourlunda och tänkvärd historia

Ojojoj, idag har det varit en låååång dag! Eller, den har iallafall känts lång. Egentligen har den ju varit lika lång som alla andra dagar. Jag har hunnit med en jobb-intervju som gick ok men inte fantastiskt och efteråt belönade/tröstade jag mig själv med en hel timmes thaimassage! Skönt men jag är lite småförkyld vilket jag inte tänkte på innan jag väl låg med huvudet i det lilla "hålet" på massagebänken och märkte att jag var tvungen att andas genom munnen, näsan var helt igentäppt ;D Men efter ett tag lossnade det och jag kunde njuta av massagen!

Sen har jag även hunnit med att "göda" en kär vän med en jordärtskocks- och potatissoppa! Vi skulle haft gäster som skulle fått potatis och jordärtskockspure till en köttgryta men de dök aldrig upp...så något var jag tvungen att göra med alla knölar! Som topping på soppan hade jag stekt knaprigt tärnat bacon och hackat päron. Lite otippat med päron kanske men det funkar fint. Jag ska testa att göra en LCHF-godkänd krämig blomkålssoppa med samma tillbehör! Vi åt (naturligtvis!) framför tv:n, fina vännen hade hyrt en film; "Mr Nobody". En väldigt annourlunda film men ändå bra! Rekommenderas om du gillar "flum" ;D

Nu ska jag avrunda kvällen här i soffan tillsammans med min älskling!

Sov sött så hörs vi imorgon igen!


Pergotime

Kom på att jag glömt att berätta att jag har börjat ätat Pergotime nu. Det är alltså tabletterna som kan/ska hjälpa mig att få ett ägg att utveckas och lossna, eller enkelt uttryckt att få en ägglossning att inträffa. Jag tog min andra tablett idag av fem tabletter. Nästa måndag ska jag till gynekologen för att se om någon äggblåsa har utveckas och i så fall om de "tror på den", dvs om de tror att ägget kommer att lossna. Jag hoppas såklart såå mycket på detta. Men somsagt, inte alla svarar på behandlingen första gången, ibland behövs dubbel och trippel dos för att det ska fungera! Men hoppas, det gör jag ändå!


Carpe diem


Ett av mina favoritcitat och så sant...


Idag har jag träffat och ätit lunch med en gammal vän. Hon bor inte i Svedala men är hemma över julen. Vi gick på stan och shoppade - och åt lyxig stenugnsbakad pizza till lunch (jag vet, vart är den här LCHF-bloggen påväg..men oroa er inte, jag kör strikt igen from den 1 januari och så mkt mer kolisar blir det nog inte innan nyårsafton!)

Dock var det inte bara mys och trevligheter, min vän har nämligen precis blivit lämnad efter ett fem år långt förhållande. Kärleken från hennes respektives sida tog tydligen slut. Och då är det klart att man inte ska fortsätta. Men för mig är det ändå svårt att se en vän med ett brustet hjärta. Man letar gärna fel och skuld hos den andra parten för att hon ska må lite bättre. Men nu är det som det är och jag hoppas att hon kommer ut ur detta starkare. Men tiden tills dess vet jag blir tuff för henne och jag ska göra mitt absolut bästa för att vara en sådan vän jag själv skulle vilja ha i den situationen.

Så här kommer budskapet; uppskatta det du har i livet, pojkvänner, föräldrar och vänner. Alla som du skulle sakna om de en dag skulle försvinna ur ditt liv. Visa hur mycket du tycker om dom, varje dag, det ångrar du aldrig!

Godnatt - vi hörs imorgon igen!

Home sweet home!



Kvällens middag intogs på en thai-resturang och jag lyxade till det med färska vårrullar. Ganska ok kolhydratsmässigt för att vara thaimat. Det går ju egentligen inte alls ihop med LCHF! Goda var de hur som helst och fyllda med krispiga grönsaker och färska räkor. Som tillbehör en stark sås med jordnötskross att doppa i! Mmmmm...


Borta bra men hemma bäst heter det ju..och jag kan bara instämma. Kom för en liten liten stund sen hem till vår älskade lägenhet. Det ska bli väldigt skönt att sova i egna sängen inatt. Men det krävs att man är borta ibland för att man ska påminnas om riktigt hur skönt det är. Även om jag trivs hur bra som helst hos mina underbara föräldrar.

Kräksjukan är nu ett minne blott och kvällen har därför spenderats hemma hos min killes syster och hennes familj, även darlingens mamma var med. Vi gottade oss med glögg, peppisar, te och lite julgodis samtidigt som vi hade en försenad julklappsutdelning följt av sällskapsspel - bland annat TP - mitt lag förlorade ;( Men jag är ingen större tävlingsmänniska så jag har redan kommit över förlusten!

Nu är det dags att krypa till kojs känner jag - men vi hörs imorgon igen!

Alive and kicking!


Hoppas ni fick något riktigt fint paket av tomten igår - här ska vi strax dela ut klapparna, en dag försent..men ni vet, den som väntar på något gott..!

God juldag på er!
Idag är jag mycket piggare och har precis pillat i mig ugnstekt lax, det verkar gå bra för magen så har jag riktigt tur så blir det lite julmat för mig ikväll. Inget frosseri men lite grann! Och snart ska vi ha klappöppning här, det blev ju inte så mycket sånt för oss igår tyvärr! Först måste jag dock ordna med en utskrift av ett presentkort - och slå in det! Trist att bara ge bort ett papper lixom ;D

Hoppas ni njuter av juldagslugnet, det brukar ju inte hända så jättemycket just denna dag, man kan läsa en bok, kolla på matinefilm på tvn eller spela ällskapsspel. Skönt tycker jag ;D

God jul och vinterkräkis...



Hej bloggvänner!

Vill börja med att beklaga de senaste 3 dagarnas obefintliga bloggande. Skyller på allmän julstress med allt som skulle hinnas med innan julefriden kunde ta sin början. Men tji fick jag för att jag sprang runt i affärer som en yr höna - det gav mig nämligen vinterkräksjukan (iaf tror jag att det var så jag smittades). Igår kväll när bingolottos uppesittarkväll var slut, en väldigt mysig uppesittarkväll med mina föräldrar förövrigt, så började jag känna mig trött och lätt illamående. Och yes, som ett brev på posten kom sedan allt jag ätit under dagen upp, ska bespara er detaljerna. Det har hållit på hela natten. Är helt slut, mådde verkligen kymnigt. Men nu på morgonen har det lugnat sig lite. Är väldigt matt och trött dock och har inte vågat mig på något annat än vatten och mammas hemmagjorda vätskeersättning.

Dagen spenderas alltså i bäddsoffan framför tv:n, inte riktigt så jag hade tänkt mig att dagen skulle förflyta men vad gör man.

Anyways, så hoppas jag att ni fina bloggläsare inte drabbats av detta öde och att ni har en riktigt härlig julafton! Så god jul helt enkelt, vi får hoppas att vi alla får det vi önskar oss allra mest av tomten! ;D

Torris!

Mina händer är så torra, och mitt ansikte, och fötterna. Kroppen är dock fet och fin haha ;) Nä men skämt o sido så har mina händer och mitt ansikte nog det värst. Jag ska snart ut en sväng på julklappshopping och ska då investera i en riktigt bra och fet ansiktskräm till mig själv - because I'm worht it! Kanske en från Weleda, ett märke som inte innehåller några onödiga kemikalier!


Bildbevis från igår!


Mjuk pepparkaka med getost och lingon! Fantastisk smakkombination! Gör man en mjuk LCHF-pepparkaka så blir detta ett helt godkänt LCHF-tilltugg!


Snöbollen - en ljuslykta formgiven av Ann Wärff 1973 och en klassiker från Kosta Boda. Jag plockar fram mina till jul varje år!


Nötter, klementiner och julkulor - ja, jag vet att man inte kan äta julkulorna ;D


En skymt av julgranen!


Fjärde advent har passerats och om några dagar är det julafton! Hög tid för mig att fixa de sista julklapparna!


Glöggfest!

Sådär ja! Då har man bjudit vänner och bekanta på glöggfest! Vi brukar ha en varje år och det är lika roligt varje gång men också skönt när det är över eftersom det är en del att förbereda innan! För er som är nyfikna bjöd vi på följande:

  • Glögg förstås ;D Men även varm äppelcider spetsad med vodka och massor med julkryddor som kanel och nejlikor. Väldigt gott och inte i närheten av lika sötsliskigt som vanlig glögg!
  • Snittar bestående av mjuk pepparkaka toppade med krämig getost och lingon.
  • Julskinka med vörtbröd, smör och två sorters senap.
  • Saffranskladdkaka med vispad grädde och rårörda lingon eller hallon
    som tillbehör
  • Godis; Rocky road och mintchokladfudge! Och så rostade hasselnötter med täcke av mörk choklad.
  • Och så lite "nyttigheter": Hasselnötter, valnötter och klementiner
  • VATTEN - det blev väldigt varmt i lägenheten ;)
Som ni ser är det inte alls LCHF - vänligt men det tycker jag inte att det behöver vara på en glöggfest! Försökta ladda upp lite bilder men min kamera och datorn verkar inte så välvilligt inställda till varandra idag så jag får visa er en annan gång! 

Nu är det läggdax men vi hörs imorgon igen!

LCHF-lussisar?!


Dessa lussisar är bakade med både mjöl och socker. Men lussebullar verkar vara en sån där sak som inte gör sig så bra i LCHF-format?! Eller har någon av er något smarrigt tips?!
Just dessa lussebullar befinner sig som tur e i tryggt förvar i mammas och pappas frys i väntan på julafton! ;D

Elf plus ostbricka plus amarone = en mysig kväll!



Hade en riktig mysig kväll igår framför filmen Elf - jag är väldigt svag för julfilmer ;D. Har sett den förut men kan rapportera att den blev bra mycket roligare efter ett par glas rödvin! och så lite brieost och lagrad cheddar till också! Mums!

Nu är det dags för lite pyssel och fix inför morgondagens glöggfest! Granen står just nu "naken" och det går ju inte när det kommer gäster imorgon ;)

Hoppas ni har en skön lördag! Hörs lite senare!


Fredagsmiddagen..


bestod av stekt kycklingfile med blomkålsmos, zucchini och rödvinsås! Bilden gör inte smaken rättvisa ;D


Jag och älsklingen befinner oss i soffan med varsin dator, någon film är på i bakgrunden och tända ljus bidrar till en härlig fredagsfeeling. Ska snart smita ut i köket och fixa till ett glas rött och lite ost. Det var riktigt länge sen jag var sugen på det men nu så!

Hoppas ni har en härlig fredagskväll ni med! Hörs imorgon igen!

Torsdagsreeeekor!!!


Gårdagens middag blev enkel, färska räkor med limeaioli. Inte så dumt en torsdag men varken jag eller min darling orkade laga mat!

Har precis ätit en lunch bestående av kycklingfile, smörstekt zucchini i smala skivor och lite bea. Gott, snabbt och enkelt. Nu ska jag strax bege mig ut på en liten prommenad, ska posta julkort och gå och shoppa ost i en ostaffär i närheten! Det verkar vara kallt och burrigt ute så jag får väl bylsa på mig ordentligt!

Fick förresten lite rolig post idag! Kolla in detta:


Skuggan är jag som gör "tummen upp" - känns himla bra att ha examensbeviset i min ägo ;D

Rättika


Rättika - vad tusan ska jag laga med den?

God eftermiddag på er! Hoppas ni har det bra i snökaoset!? Själv sitter jag inne i värmen och kurar och har inga som helst planer på att sticka nosen utanför dörren idag ;D Egentligen borde jag gå ut och posta julkort men jag spar nog på det tills imorgon istället! Jag pysslar med lite fix hemma istället, tvättar bland annat.

Funderar även lite på vad jag ska göra med den roliga rotfrukten jag köpte igår! Rättika - enligt livsmedelsverket 2,5 kolhydrater per 100 gram. Helt klart godkänt alltså! Har förstått att man kan exprimentera med att göra "potatisgratäng" med rättika eller nu till jul jansons frestelse..har någon av er testat? Blev det gott i så fall?

Middagen idag blev...


Kycklingfile stekt i smör tillsammans med en sallad innehållande marchesallad, rostade pinjenötter, och rödbetor och fetaost som gottat ihop sig tillsammans i ugnen! Och så en liten dressing på balsamvinäger och olivolja till! Väldigt väldigt gott ;D

Julgran och julgodis!


Den här skivan som finns på spotiy är nog min favorit-julskiva! Hon har en skönt sval röst med mycket känsla! Lyssna vetja ;D


Godafton bloggvänner! Ber om ursäkt för dåligt bloggande men jag har haft fullt upp idag med nyttigheter som jobbsökande! Men också roliga saker, nu står det nämligen en nyinköpt julgran ute på balkongen och väntar på att få komma in i värmen och bli klädd! Bar hem den alldeles själv utan hjälp av någon karl ;D

Snart sätter jag på lite julmusik här, ska nämligen göra julgodis! Ja, ni läste rätt, jag ska göra både rocky road och mintchokladfudge! Men det är inte till mig "tyvärr". Vi har glöggfest hos oss på söndag och självklart vill jag bjuda på sånt jag tycker är gott, även om det inte är LCHF, alla "behöver" ju inte äta som jag! Ska om det finns tid även göra ett GI/LCHF-godis som är busenkelt; Rostade hackade hasselnötter som blandas med mörk smält choklad och sen får stelna i formar! Mums!

Tips på krämig fetaost!


Krämig, mild och lite lagom salt!

Godmorgon på er!

Tänkte tipsa om en fantastiskt god och krämig och ganska mild fetaost. Jag tycker alltid att den feta men brukar få ute på resturanger är så krämig och god men den vanliga man köper hem i bit är mycket torrare och "surare" - och inte alls lika krämig!

Så förra veckan när jag stod och tittade på Ica maxis enorma fetaostsortiment bestämde jag mig för att googla på "krämig fetaost". Är liksom trött på att alltid bli besviken! Hursomhelst så hittade jag en tråd på familjeliv där det tipsades om var man kan hitta krämig feta. Det vanligaste tipset var att gå till en såkallad "invandrarbutik" och köpa fetaost så det ska jag definitivt testa - men nu stod jag alltså på maxi med ett sug efter fetaost som behövde stillas A.S.A.P! :D

Så jag skummade igenom tråden och läste att någon tipsade om fetaost i en röd och grön burk så jag scannade hyllan och visst stod det en röd och grön burk där som självklart fick följa med mig hem! Väl hemma provsmakade jag såklart osten direkt (man är ju nyfiken!) och oj vad god den var! Så nu är  400 gram fetaost nästan slut! Det sista blir lunch idag!


Så här ser burken ut för er som är sugna på att testa!

Lucia och "kvällsmacka"!


Det var fotoförbud i kyrkan..men jag lyckades smyga fram min telefon och ta ett kort utan blixt! Hm, om ni inte ser vad det är så är det sankta lucia som syns i bild ;D

Godafton bloggvänner!

Hoppa ni har haft en mysig lucia-dag?! Själv är jag nyss hemkommen från en luciakonsert - så fint och stämningsfullt och för första gången i år infann sig min julkänsla "på riktigt"! Det spelar lixom ingen roll hur många adventsstjärnor och tomtar man pyntar till det med - den riktiga julkänslan kan inte tvingas fram med pynt utan måste komma inifrån..- Och somsagt, jag fick en riktigt varm och härlig känsla i hela kroppen vilket resulterade i en 50-lapp i kollekten (som tydligen går till kyrkans samarbete med något barnhem i östeuropa)

Hade inte hunnit äta middag innan jag åkte iväg på konserten men tog mig nu väl hemkommen en rostad macka med skinka, gurka och massvis med bregott! Ja, en LCHF-limpmacka alltså ;D Så ingen fara! Men unnade mig ett litet glas mjölk tlil, så gott ibland!



Nu är det dags att hoppa ner i sängen, bytte lakan idag så då är det ju lite extra härligt!
Natti natti på er och på återseende imorgon hoppas jag!

Natti natti!


Hm, kanske inte den bästa filmen att se precis innan läggdax, kommer jag att drömma konstigt nu måntro?! ;D

Kan tänka mig att ni ligger och sussar sött nu och jag ska snart göra er sällskap! Ligger faktiskt redan i sängen! Har precis tittar klart på Tim Burtons "Alice i underlandet"! Den var helt okej men jag kan inte låta bli att jämföra med en äldre filmatisering jag såg som liten som kändes mer "genuin". Förmodligen beror det på att jag var just liten och väldigt fascinerad av denna historia och att jag därför minns filmen med ett "rosa skimmer" ;D

Vi hörs imorgon igen! Kram

Kokt kolja med äggsås



Detta är en mild rätt, som väl får läggas in under benämningen "klassisk svensk husmanskost"?! Egentligen är det väl torsk som är den klassiska fisken att servera tillsammans med äggsås men men, kolja är ju snarlikt torsk så det är nog ingen större skillnad i smak skulle jag tro! Gör äggsåsen och koka grönsakerna aldente först, innan du gör iordning fisken, den tar nämligen bara några minuter att laga!'

Äggsås
(är hämtat från lchfrecept.com - jag har dock gjort om lite så det passar mina smaklökar!)

3 kokta ägg
3 dl grädde
1 äggula
3 msk creme fraiche
en klick smör
Salt, peppar, dill och pressad citron efter smak

Gör så här
* Koka äggen och hacka dom.
* Häll i grädde + smör i en kastrull. Koka upp och lått puttra en liten stund och dra ner värmen.
* Vispa i äggulan
* Vispa i creme fraiche (såsen ska inte koka när du rört ner äggula & creme fraiche)
* Smaksätt med salt & peppar och ev dill och limesaft
* Rör ner ägghacket

Koljan: Koka upp saltat vatten i en större kastrull eller panna. När det kokar ordentligt, lägg i koljan och dra direkt undan kastrullen från plattan. Sedan får fisken stå och bli klar i det varma vattnet. För mig tog det ca 5 minuter med det är olika beroende på hur stora bitar/fileer av koljan du har. Testa att pilla lite på den för att se om den är klar "i mitten".

Bon aptit - ät och njut!

Filodegsinbakad fetaost


Väldigt svårfotad mat - med väldigt god ;D

Ikväll blev det en smaskig middag bestående av krämig fetaost och lite smörstekta äpplen som jag lindat in i ett par lager filodeg. Jag vet att filodeg är gjort på vetemjöl men jag använder så lite så det bli inte så många kolisar! Men om man inte vill använda filodeg kan man ju baka fetaost och äpplen i ugnen i tex folie! Blir inte riktigt samma sak men ett ok alternativ.

Förutom denna smarriga middag har jag haft vänner här ikväll, vi har sett en konstig men ganska rolig fransk film; Den första dagen i resten av ditt liv". Gillar du lite alternativa filmer är den något för dig! Dagen har även innehållit en tripp till det blågula varuhuset och såklart kom jag inte ut tomhänt. Gör man någonsin det därifrån?! Men kalaset idag gick på ca 290kr så det får väl anses som godkänt ;D

Nu är det snart dags att hoppa ner under duntäcket så godnatt på er!

Nobel!



Jag vet inte hur pass rojalistiska ni är, jag är egentligen ganska neutralt inställd och kan se både fördelar och nackdelar med vårt nuvarande stadskick! MEN det gör inte att jag inte tycker nobel-festen med spaning på klänningar, gäster och mat och framförallt vår kungafamilj är trist! Så ikväll sitter jag spikad ;D Jag kollade nyss in prisutdelningen och hm...jag VET att detta kan anses opassande och man ska inte spekulera osv men jag kan inte låta bli - Victoria - hon har draperad klänning och väska och schal över magen. Är den någon på jäsning därinne måntro ;D Hoppas det för jag kan tänka mig att hon längtar hon också..

Lugn kväll


Här stretade jag fram tidigare idag ;D

Godafton bloggvänner! Hoppas ni haft en bra torsdag!

Själv sitter jag uppkrupen i soffan med en skön filt och datorn i knät! SVT:s "Gokväll" står på i bakgrunden. Har tänt ungefär alla ljus vi har i vår ägo. Ja, ni hör ju själva - myset är maxat. Dagen har inte varit jätteproduktiv men jag har iallafall hunnit med en lunch med en gammal kollega och en skön prommenad. Har också hunnit med att söka ett par jobb.

Imorgon är det redan fredag - jag förstår inte vart dagarna tar vägen!!! Så säger alla, jag vet ;D men det stämmer verkligen.

Ikväll planerar jag att ta den första provera-tabletten! Det är tabletterna som sätter igång en mens - och dag 5 i menscykeln äter jag sedan pergotime-kuren. Så någon gång i mellandagarna ska jag sedan tillbaka till min gynekolog för att titta om jag har utveckat något fint ägg med hjälp av medicinen! Självklart hoppas jag...

Ha en bra kväll nu så hörs vi imorgon igen!

RnB Romance ikväll!!



Ikväll går jag och min darling på konsert och ser den här fantastiska artisten! Jag är jätteexalerad, har lyssnat på honom i flera år och han har gjort en massa bra låtar! För er som inte lyssnat på honom rekommenderar jag verkligen att ge honom en chans, många av hans album finns på spotify!

Några av mina favoritlåtar är:

One last cry
Anytime
6,8,12
back at one
love is

Men det finns många fler!

Hoppas att ni får en mysig kväll ni också! Så hörs vi imorgon igen ;D

Uppdatering! Sååå bra konsert!! Helt överväldigad och om möjligt ännu mer kär i hans röst nu! Och så mysigt att stå och lyssna tillsammans med min älskling som också tyckte det var ganska bra emellanåt!

Godmorgon!


Frukost med LCHF-limpa, mycket bregott, kokt skinka och tomat! Inte så dumt!

Redan onsdag idag! Dagen ska fyllas med både måsten och nöjen! Jag börjar med mina måsten och spar det roliga till sist ;D Hög tid att sätta igång nu så vi hörs lite senare igen!

Julklappsinköp - resultatet!

Oj vilken bra dag jag haft idag! Shopping tillsammans med bästa vännen, vi hittade mycket fint, både till oss själva och nära och kära ;)

Till mig själv blev det bla nya fårskinnsvantar  - sååå varma och sköna! Och dessutom innersulor i fårskinn som man kan lägga i lite kallare skor, stövlar tex. Har inte testat än men det kan inte bli fel tror jag ;D Ska ge bort ett par i julklapp också!

Sen hittade jag en finfin julklapp till min darling - han passar bra i kavajer och liknande och gillar att klä sig i den typen av kläder men ibland känns det ju lite stelt/dressat med en riktig kavaj så idag när jag sprang på denna blazer i "collage"-material föll jag som en fura! Hoppas han gillar den lika mycket!


Bild från zara.com

Sedan fick vi även in en riktigt god lunch - jag åt pocherad kolja med räkor, ägg och smält smör! Hoppade över potatisen pga kolisarna och pepparoten pga av att jag inte gillar det! Kvällen har tillbringats hemma hos en vän över en middag bestående av kycklingfile, stekta champinjoner och bea! Väldigt gott i all sin enkelhet! Har haft en riktigt bra "mat-dag" idag ;)

Nu är det snart dags att sova! Om ni inte redan gör det så får ni sussa sött ni med ;D

Julklappsinköp!


Kanske viktigare än alla materiella presenter - men det är ju svårt att slå in i ett oaket ;)

Igår skrev jag julklappslistor! Både till tomten (dvs vad jag önskar mig!) och vad tomten (jag) ska ge sina nära och kära! Så nu ska jag ge mig ut på stan tillsammans med en vän och försöka inhandla iallafall en del av klapparna! Så nu är det dax att lägga på ett kol här! Ha en bra tisdag ni med så hörs vi lite senare!

Fina fisken



Jag serverade mig själv fisk till lunch idag! Efter en rad mindre kökskatastrofer i form av en vidbränd kastrull som innehöll kokande grädde samt fiskspad över hela ekskivan fick jag äntligen i mig mat bestående av ugnstekt dillbakad röding med vit sparris (som jag fyndat billigt!) och en smörklick till. Hade tänkt göra en gräddsås till men somsagt, den blev vidbränd ;/ Men man kan ju inte lyckas jämt!

Hoppas ni har en bra måndag! Vi hörs lite senare!

En grekisk touch!


Enkel men riktigt smarrig middag!

Igår när jag lagade köttfärsbiffar så passade jag på att göra riktigt många! De små godingarna är perfekta att ta fram ur kylen eller frysen och servera med valfria tillbehör! Ikväll fick biffarna en grekisk touch med hjälp av fetaoströra (fetaost blandat med grekisk fet yougurt, lite olivolja, salt och peppar) samt smörstekt zucchini i tunna tunna skivor som jag kryddat med lite rosmarin, salt och peppar! Inte dumt och nu sitter jag mätt och belåten i soffan med fötterna på soffbordet ;D

Tänk att det redan är andra advent idag hörrni. Vi har spenderat dagen med att gå på en födelsedagsbrunch där jag skötte mig exemplariskt trots möjlighet att grädda egna våfflor och kladdiga chokladmuffins!

Nu ska jag kolla in vad tv-tablån bjuder på ikväll! The Event på ettan 21.15 missar jag iallafall inte! Hoppas ni har en skön söndagkväll ni med! Hörs imorgon igen!


Vintervackert och köttfärsbiffar


Idag gick vi en häärlig långprommenad i skogen, så skönt och vackert med solen som glittrade i den orörda snön! Och så mötte vi dessa söta kossor ;)

Hej på er! Nu är jag hemma i stan igen efter nästan ett dygn av lantluft! Mysigt har det varit men stan är inte dum den heller! Om en liten stund ska vi iväg till älsklingens systers familj så jag har bara hunnit hem för att slänga i mig en snabb middag bestående av köttfärsbiffar toppade med smält ost, lite stekt rödlök, ett par tomatskivor och sist men inte minst, klassisk hamburgardressing som iaf ur kolhydratsynpunkt är helt ok (5 gram kolisar per 100 gram) Så om man inte klämmer ut halva tuben är det ingen fara ;D


Snabb men goood middag!


En klassiker!

Äntligen!


Känns obeskrivligt skönt att ha dessa två mediciner i min ägo!


Tidigare idag hade jag ÄNTLIGEN min tid hos gynekologen. Hon verkade nöjd över min viktnedgång och skrev utan något knorrande ut pergotime och provera! Jag har efter att ha surfat runt förstått att pergotime varit slut i hela sverige pga tillverkningsproblem. Men jag chansade såklart ändå och gick till apoteket och sån tur jag har, de hade 3 paket inne! För er som inte vet vad pergotime är så är det ett läkemedel som ska hjälpa till med ägglossning, alltså att ett ägg utvecklas, växer och lossnar! Provera är till för att starta en "konstgjord" mens..så att man har något att utgå från, man ska nämligen börja ta pergotime på mensens 5-9 dag. Dag 12-13 i menscykeln ska man komma in till gynekologen och göra ett ultraljud för att se hur ägget har utveckas, risken med denna medicin är nämligen att för många ägg utvecklas och risken för trillingar och fyrlingar ökar markant...och en bebis räcker ju till att börja med ;) När jag satt hon gynekologen gjorde vi en lite snabb beräkning och skulle jag börja äta proveran idag skulle jag behöver komma in för ultraljud ungefär på julafton ;) Så jag ska nog vänta ett par dagar så att det blir i mellandagarna istället ;D

Det är inte säkert att pergotime fungerar, det gör inte det för alla kvinnor och ibland behöver man ta både dubbel och trippel dos av medicinen för att den ska fungera! Men detta ger mig hopp igen, och vad skulle man göra utan hoppet ;D

Nu ska jag sätta igång och packa här! Snart är det dags för en tripp till landet! Vi hörs lite senare! Kram

Lugn kväll!


Te som smakar ungefär som turkiskt äppelte för er som vet hur det smakar!


Min planerade ärenderunda blev av olika skäl inställd så jag har inte stuckit nosen utanför dörren idag. Men det innebär INTE att jag inte har frusit! Vi har haft så KALLT hemma de senaste dagarna. Till och med sambon klagar och han brukar aldrig frysa!! Så nu ska jag värma mig med en kopp äppel och kanelte av märket "Lord Nelson". Jag köper det på Lidl och tycker det är jättegott - smakar mycket!

Resten av kvällen blir lugn som en filbunke - för imorgon är det full fart! Ska bland annat iväg med tre barndomsvänner till en av tjejernas landställe. Vi ska gå på prommenad, dricka te, äta 3-rätters (hm, som upplagt för mer avsteg...), se på Idol och spela sällskapsspel - och prata, tjöta och tjattra förstås! Som bara tjejer kan ;D

Ha en skön kväll nu! Vi hörs imorgon igen!

Goddag kyliga torsdag!


Nu när det är så kallt drömmer jag mig tillbaka till semester-resorna tidigare under året. Det här fina trädet hittade vi i Barcelona!

Goddag! Idag blir det en blandad kompott av aktiviteter för mig, ska söka jobb men även fota saker som jag ska sälja på tradera och sist men inte minst sticka ut nosen i kylan för att posta ett viktigt brev, köpa en knapp till en jacka och besöka en riktigt LCHF-vänlig affär! Mer om den senare ;D


Helstekt röding


Kvällens smarriga middag!

Godkväll! Nu är jag äntligen parkerad hemma i soffan. Dagen har delvis spenderats i mammas kök, har hjälpt henne med lussebullsbak. Men oj vad svårt att hålla tassarna borta från de gyllengula katterna, lyckades inte helt får jag väl erkänna. Suck. Men somsagt, ingen större katastrof, jag kommer igen imorgon igen, ingen ide att deppa ihop!

Har också en extrem träningsverk efter gårdagens bodypump-pass och imorgon är det dags för mer "tortyr"! Förstår inte hur det ska gå när jag har så pass ont idag - får väl hoppas att det blir bättre tills imorgon ;)

Kvällens middag blev enkel med väldigt god! Fyllde en röding med dill, salt, peppar och lite olivolja. Sedan åkte den in 25 minuter i ugnen på 175 grader. Serverade sedan med al-dente kokta sparrisar och jesses holandaisesås. Mums! - som  Maria Montazami skulle ha sagt ;D

Nu ska jag umgås med min hjärtevän en stund innan det är dags att krypa till kojs! Godnatt och på återseende imorgon!

RSS 2.0