1:a advent


Kvällens middag blev falukorv, stekt ägg och sparris med bregott och pecorinost! Riktigt gott faktiskt!

Strax ska jag gå in och väcka min karl som faktiskt ligger och sover just nu, nyss hemkommen från en resa! Han ska få hjälpa mig att ta otrivelle, dvs ägglossningsprutan! Och sedan väntar några dagar med mycket mys (förhoppningsvis iaf ;))

Sen blir det "advent" på riktigt för  min del också..denna ständiga väntan, alltid väntar jag på något känns det som. Men väntan mellan en ägglossning och mens måste vara den som är allra mest påfrestande..

Ett ägg på G!

Hej bloggvänner! Sååå skönt med fredag, eller hur!? Här ligger jag raklång på soffan framför idol! I reklampausen sätter jag upp mina nya adventsstjärnor. De lyser med ett varmt mysigt och på något sätt väldigt hoppfullt sken!

Idag var jag på VUL för att kika om någon äggblåsa fanns där inne. Och det gjorde det! :) En (inte två eller tre som tur e ;)) var på gång, idag på dag 10 hade den hunnit bli 14 mm. Så nu ska jag ta en puregonstpruta till alldeles strax och sen en till imorgon. Och sen är det dags för en ägglossningspruta på söndag. Och då är det dags att sätta igång bebisverkstan igen! :) ¨

Nu önskar jag er en mysig fredagskväll så hörs vi senare igen!



Att leka sjuksköterska!

Det är inte naturligt att sticka in tunna vassa saker (som tex nålar) i sig själv! Det tar verkligen emot! Men trots allt är jag nu inne på tredje sprutdagen med puregonet..Är ju verkligen tacksam att det finns såklart. På fredag ska jag på VUL så får vi se hur det ser ut..om det är några äggblåsor på gång!

Annars händer det inte mycket just nu. Är mitt i en intensiv period på jobbet som pågår tills mitten av nästa vecka. Så nu ska jag slappa resten av kvällen!

Ha en fin kväll! Kram

Chips/ostbåge substitut & puregon-start imorgon


Varning - dessa är lätt beroendeframkallande! Krispig parmesanost utan en enda kolhydrat :) Slurp! Jag hittade mina på ica maxi men har sett att man kan beställa dom på lowcarbshop också!

Annars tänkte jag mest uppdatera er om läget på fertilitetsfronten! I onsdags kom mensen! Det kändes förstås trist att inte vara gravid men ändå känndes det inte så tungt - jag fick ju ägglossning av mig själv (utan några pergotime eller nån annan stimulans). Det hände ju inte igår direkt :) Men från och med imorgon tar vi hjälp av hormoner för att sätta fart på min ägglossning ordentligt (den här senaste ägglossningen känndes ju mest som en "lucky shot")

Därför börjar jag med puregon-sprutor imorgon. Är inte speciellt spruträdd men ändå lite nervös. Tror min karl får assistera lite! Men han är väldigt gullig när det gäller allt sånt så det är inga problem. Sedan ska jag tillbaka till gynekologen nästa fredag för ett ultraljud. Då ser de förhoppningsvis 1-2 fina äggblåsor på bra tillväxt. Har man mer än 2 äggblåsor på g så får man sexförbud! Sen får jag se om det blir fler ultraljud eller om jag bara får veta vilken dag jag ska ta en ägglossningspruta! 

Känns som om det händer något nu! Blir spännande att se om puregonet har rätt effekt på mig. Jag hoppas verkligen det!!!

Ha en fin lördag nu så hörs vi senare!

Deppdag!


Carbzonelimpa, bregott, en tjoock skiva brieost och min hemmagjorda jordgubbsylt med sukrin! Bilden är katastrofalt dålig men mackan katastrofalt god :). Den blev min middag ikväll tillsammans med färdigskivad rostbiff och ännu mer brieost. Ingen höjdarmiddag kanske men ibland orkar jag inte vara superwoman som lagar mat och har sig efter en lång arbetsdag!

Ush, ikväll har jag kännt mig riktigt låg. Som tur är ringde en av mina bästa vänner så att jag kunde "prata av mig"! Hon är den enda jag har anförtrott mig åt när det gäller hela "barngrejen". Orkar inte med att "alla" ska tänka och tycka och tycka synd om en. Sen tror jag ioförsig att folk "vet" att vi försöker men det är inget jag pratar om.

Nu ska jag kolla vidare på Desperate Housewifes! Hoppas er kväll är lite gladare än min ;) Ska rycka upp mig imorgon!

Kram på er

Återbesök


Ett av ljusen som lyser här hemma just nu..det är det bästa med mörkret. Att det blir så mysigt med massor av levande ljus!

Idag har vi varit på återbesök hos vår gynekolog (som håller i vårt fertilitetsutredning). Han konstaterade (som jag redan visste då vi fått veta det direkt) att de två undersökningar man gjort av min livmoder och mina äggledare ser bra ut. Min killes spermier verkar ju vara superspermier. Det är "bara" mina äggstockar som är lite trötta (enl prover som tagits).

Så nu ska jag börja med sprutor (Puregon) när jag får min mens...Puregonet får ägg att utvecklas och mogna. Sedan får jag komma på ultraljud för att kunna se så att det inte blir för många äggblåsor och framförallt när jag ska ta den spruta som ser till att ägget faktiskt lossnar. 

Om jag får min mens dvs. Det förutsätter ju faktiskt att jag hade en ägglossning förra helgen när jag hade stegring på ägglossningstestet. Och att jag inte blivit gravid då ;) Men jag känner inget endaste litet symptom. Inte ens någon typ av PMS. Fast det brukar jag ju inte göra å andra sidan.

Om jag inte har fått någon mens om 2 veckor (och inte är gravid såklart) så ska jag kontakta dom så sätter dom igång mensen med tabletter!

Så nu går jag i "väntans tider" igen...

Mat på 10 min - max!


Koka ägg och sparris. gröp ut en halv avokado. Lägg upp på en tallrik tillsammans med skagenröra. Ät och njut!

Imorgon ska vi tillbaka till gynekologen. Blir skönt att kunna ta nästa steg (antagligen sprutor för att stimulera ÄL). Skriver mer när vi har varit där. Nu ska jag njuta av söndagkvällen!

Morgonstund har guld i mun..eller?


För mig som är oerhört morgontrött är frukosten a och o. Speciellt när det som står på frukostmenyn är det på bilden ovan. Lidls krämiga grekiska yougurt, hemmagjord rabarberkompott toppat med ett par hallon och rostade hasselnötter. Till det en skiva rostat carbzonebröd med massor av bregott och en riktigt god ost. Och så en balja te såklart! På helgen äter jag alltid detta till frukost. Ibland på vardagarna också även om jag försöker "nolla" kolhydraterna ibland då.



Annars händer det inte mycket. Förhoppningsvis hade jag ägglossning i helgen någon gång. Vi myste till det ordentligt iallafall så det är väl bara att hopps på det bästa. Men nu är det läkarbesök på måndag så nu känns det som det händer något snart igen...skönt.
Nu ska jag sova, 5 kvart i timmen :) Natti natti på er!

Otippat

Alla mina ägglossningstest var slut så jag köpte nya på apotektet idag. Var länge sen jag använde dessa. Kissade på stickan utan några större förhoppningar, döm av min förvåning när det dyker upp en smiley på testet :) Så nu får jag försöka förföra min karl!


Tung dag idag..

Sitter och tittar på "drömmen om ett barn" som går på TV 3. Riktigt bra! Men det väcker samtidigt så mycket känslor hos mig. Blir helt gråtfärdig faktiskt. Undrar verkligen när det blir vår tur. Jag VET att vi är närmare än någonsin nu när vi ska få hjälp och allt. Men men orkar inte alltid hålla hoppet uppe. Just idag är jag SÅ trött på att längta och vänta. Det ska bli riktigt skönt att komma tillbaka till gynekologen den 14/11 för att kunna påbörja behandlingen. Jag räknar dagarna.

Kolla in siffran...

Idag är jag så fruktansvärt glad! Jag vet att jag har en del kilon kvar att tappa. Men idag skiter jag i det och gläds åt de kilon som inte sitter på min kropp längre!


Gräddmiddag :)


50 gram hallon och 100gram vispad grädde blandas ihop till en "mousse". Kan tyckas vara mer en dessert än en "riktig" middag men är man inte jättehungig och behöver få i sig fett så tycker jag detta fungerar! Jag har också märkt att jag inte (till skillnad från en del!) går upp eller stå still i vikt när jag äter detta till middag!

Imorse gick förresten fertilitetsmonitorn upp på "hög". (nivåerna är låg fertilitet-hög fertilitet och max fertilitet) Det ska bli spännande och se om kroppen fattar galoppen själv den här månaden utan tabletter! Är på dag 14 i cykeln idag!

Nu ska jag göra en stor kopp te och måla naglarna! En soft tisdagskväll efter en låång dag!
Hoppas ni också har en mysig kväll!

RSS 2.0