For all chocolatelovers out there..


Mitt bästa tips på mörk choklad är denna! 17,4 kolisar per 100gram. Unnar mig en ruta ibland som ger ca 1,7 kolisar. Och till skillnad från många andra chokladkakor med så pass hög kakaohalt så är den inte heller "bitter/besk" utan har en krämig len smak.

Nu ska jag gå ut och röra på påkarna på en söndagsprommenad! Sen blir det byte till vinterdäck (men där gör någon annan jobbet som tur är ;))

Ha en fin söndag!

Ps. på bebisfronten intet nytt..äter ju inga Pergotime-tabletter den här menscykeln så vi får väl se om kroppen mot förmodan får för sig att fixa ägglossning av sig själv. Än så länge visar inte ÄL-stickorna några sådana tendenser iallafall. Är nu på dag 12 i cykeln. Återbesök till gynekologen om två veckor...segt men bara att gilla läget.

Jag närmar mig..


En god middagsmacka (om man inte är så hungrig!) gör man av 1 skiva carbzone-bröd, kosterfiskarens gubbröra som endast innehåller 2g kolisar/100 g och valfri mängd ägg. Vill man kan man piffa till det hela lite med en dillkvist!

Den magiska gränsen 79,9kg. Imorse stannade vågen på 80,8 kg. Åh vad jag längtar. Inte i närheten så mycket som efter ett plus förstås men just nu känns detta mer inom räckhåll..

På "plus"-fronten har jag idag varit och gjort en underökning för att se om jag eventuellt hade några sammanväxningar i livmodern om skulle göra det svårt att bli gravid. Det hade jag inte, pjuh! Jag ska göra en undersökning till på torsdag, berättar mer om den då. Ser det också bra ut får jag börja med sprutor i mitten av november då vi ska på återbesök.

Nu är det dags att duna! Natti natti på er alla!



Köttfärsbiffar och lägesrapport..


Gjorde så god middag förra veckan! Snodde receptet från Anna Jacobsson, som verkar ha snott det från Arla och modifierat det lite. Jag gjorde Arlas-version men hittade ingen chipotlepasta så det blev sambal olek istället! Så gott, gillar ni koriander måste ni testa detta :)

Annars kom mensen i onsdags. Jag vart inte alls förvånad, hade ju inte kännt ett enda symptom...men besviken blir man ju ändå. Men den här gången mildrades besvikelsen lite av att jag vet att vi kommer att få hjälp. Nu i veckan som kommer ska jag göra två undersökningar av äggledare och livmoder så att man säkerställer att eventuellt problem inte ligger där innan man sätter in någon annan hormonbehandling (förmodligen sprutor för min del). Det känns skönt att utredningen går frammåt ganska fort, att vi slipper vänta så länge mellan undersökningar, läkarbesök osv.

Idag blir det massa pyssel och fix här hemma. Har varit bortrest fredag-lördag och igår var jag iväg på en födelsedagmiddag så det ska bli skönt med en "innedag". Kanske blir det nån liten promis också :)

Hoppas ni får en fin söndag ni med!

Att känna efter!

Åh suck man kan ju bli galen för mindre. Jag är nu inne på dag 29 i min mencykel och imorgon har det gått en vecka sen jag förmodligen hade ägglossning. Så jag känner efter och känner efter: Har jag inte lite ömma bröst (nej!), mår jag inte lite illa (nej!), är jag inte tröttare än vanligt (nej!). Varför kan jag inte bara sluta obsessa och slappna av och inse att det är lika bra att fokusera på annat just nu. Att (inte) vänta på mensen suger verkligen!

Oh well, nu ska jag sluta tjata och gå och lägga mig. Imorgon ska jag gå upp tiidigt! Natti på er finingar!

Mer kul julgodispropaganda!


I brist på andra nyheter här på bloggen bjuder jag på mer "julgodis" ;) Något annat som är "som balsam för själen" är massage! På måndag ska jag unna mig en hel timma efter jobbet! Var länge sen nu eftersom jag haft en envis hosta som inte riktigt släppt, men nu så!

Ikväll har jag varit hos en fin vän på middag. Vi lagade så god mat, tyvärr glömde jag att fota. Men tänkte kanske göra något liknande till middag imorgon så efter det kan jag ju tipsa här!

Natti natti på er nu, jag ska spela lite wordfeud och sedan sova!

Vikten av vikten!

Det var ju länge sen jag skrev något om vikten så here we go :)

Vågen visar sakta men säkert neråt, just nu ligger jag på 82,9 och mitt "all time low" sen jag började med lchf är 81,1 vilket jag vägde i våras någon gång. Sen kom nytt jobb och sommaren med många tillfällen att "unna sig" så då la sig vågen på några kilo till. Hur som helst, jag gråter inte över spilld mjölk! Just nu är jag SÅ fokuserad på att komma under 80kg. Det är otroligt viktigt för mig mentalt. Att det är en 7:a som första siffra och inte en 8! När den dagen kommer så tror jag faktiskt jag kommer att gråta en skvätt! Och den enda giltiga anledningen att det inte blir så är ett bebisfrö i magen :) Ojoj, vad fokuserad jag låter, men det är jag faktiskt också. Och det gäller att smida medan järnet är varmt.

Anyways, såå skönt med fredag imorgon!! Ska nog lyxa till det med havskräftor till idol tror jag, det har jag varit sugen på ett bra tag. Annars  har jag inte så mycket sug efter olika maträtter. Kroppen vill ha riktig mat för att den vill bli mätt. Väldigt skönt förstås men samtidigt så "sörjer" jag lite att jag inte "kan" ta fredagsbullen på jobbet. Old habits die hard I guess!

Nu ska jag dricka upp mitt te innan det kallnat! Godnatt på er bloggvänner!!

Lite tidigt?



Nog för att jag älskar Julen och tomtar och kanske speciellt chokladtomtar, så fick jag ändå en "chock" när jag var inne på Lidl idag för att handla min älskade yougurt! För kom igen, vem köper chokladtomtar över två månader innan jul? Det hade inte jag gjort, även om jag vore kolhydratätare :)

Annars är läget lungt idag! Känns som jag har smält gårdagens händelser lite, mkt tankar i skallen även om det mest var positiva sådana! Men jag undrar förstås om mitt ägg har släppt nu. Oh well. Om ungefär två veckor vet jag - och ni :)

En omtumlande dag..

Jahap, då har vi varit på vårt första besök på fertilitetskliniken och jag är så lättad. Vi har fått en helt underbar (manlig) läkare. Så förtroendeingivande. Inte riktigt vad jag är van vid för så kände jag aldrig med min vanliga gynekolog..

Han bedömmer våra chanser som mycket goda vilket ju känndes skönt att höra. Vi ska "bara" få ordning på mina ägglossningar. Min killes spermakvalitet är det nämligen inget fel på!! Tydligen har han 4-5 gånger så livskraftiga spermier som det som de räknar för gränsen till normalt. Skönt för honom :)

Dagens stora överraskning var dock att jag har en äggblåsa på 20 mm som han såg på gynundersökningen. Jag hade berättat att jag trodde mig ha haft ägglossning i slutet av förra veckan pga positivt ägglossningstest men det avfärdade han. Sedan fick jag en spruta för att säkerställa att ägget verkligen skulle släppa! Snabba puckar! Så nu har vi myst lite och förhoppningsvis blir det mys även imorgon (allt enl doctors orders!) Tänk, om vi inte hade gått dit hade jag ju trott att ägglossningen var över och att det inte vore så "viktigt" att få till det...

Om jag inte blir gravid i denna cykel (man måste ju vara realist!) så väntar ett par olika undersökningar (skriver mer om dom senare) men framför allt ägglossningstimulering med hjälp av sprutor (för att få äggen att växa och lossna). Jag har inte riktigt hunnit sätta mig in i detta ännu men det lät väldigt effektivt och kontrollerat när han beskrev det.

Nu är det dags att duna, natti natti på er alla!


Godnatt!

Imorgon ska vi på fertilitetsutredningsbesök (det första). Lite nervös. Äsh jag är jättenervös. Vet inte riktigt för vad. Nu ska jag sova dock. Skriver mer imorgon kväll om hur det var..

Natti natti på er finingar!

"Ägglossning" 2 dagar..



Hej bloggvänner! Lördag kväll och jag är ensam hemma. Ganska skönt iof. Ibland är det skönt att vara själv - hur mkt jag än älskar min karl ;) Har tänt ljus och ska snart göra te. Ser på nån chickflick på tv och surfar samtidigt. Ja, ni hör ju. Inte många knop på mig just nu haha!

Tänkte bara uppdatera lite om den efterlängtade ägglossningen. Först fick jag stegring på ägglossningstestet (en vanlig sticka) kvällen 5/10. Då hade vi fått till det samma morgon. Sedan fick jag fullt utslag på fertilitetsmonitorn morgonen 6/10 och den dagen blev det inget åka av tyvärr. Men morgonen den 7/10 visade monitorn också fullt utslag (max fertilitet) så då blev det lite mys! Och idag 8/10 så visar monitorn hög fertilitet men inte längre maximal. Så nu är det bara att försöka slappna av och inte försöka tänka på detta hela tiden!! Men jag blir ju så glad och hoppfull nu när jag vet att chansen finns. Och jag har alltid varit bra på att hoppas! Det är väl på gott och ont..

Nej, nu är det teatime..ha en fin kväll så hörs vi snart igen!

Ägglossning!!!!!



Woho! Så här har det aldrig sett ut på min fertilitetsmonitor från Clear Blue förut! Visserligen hade jag ägglossning förra månaden också men då hade jag inga stickor kvar till monitorn så fick testa med vanliga ägglossningstester istället!

Smolket i glädjebägaren är dock att min darling är sjuk och ynklig och inte alls sugen på att sexa. Vi fick till det igår morse och igår på kvällen fick jag stegringen som indikerar att ägglossningen är på g så jag hoppas verkligen att spermierna överlever ett tag som man läst att de kan göra! Jaja, en stor del av mig är just nu bara glad över att jag faktiskt har ägglossning, att kroppen verkar fungera som den ska! Är helt övertygad om att LCHF är en viktig pusselbit i det. För Pergotime åt jag ju i somras också men då var jag inte alls lika strikt med kosten - och det blev ju inga ägglossningar då!

Så nu är det bara att vänta..(jag är inte så bra på det!)


Äppelmos med vanilj och sukrin!



Jag äälskar äpplen och det mesta man kan göra med dom! Tyvärr innehåller de ju lite för mycket kolhydrater för att vara en frekvent beståndsdel i min LCHF-diet men så fick jag en påse svenska äpplen av mamma och pappa. Så då fick det bli ett äppelmoskok. Äpplen plus en vaniljstång plus liite florsocker-sukrin blev ett faantastiskt gott äppelmos. Jag har ätit en liten klick till yougurten ett par gånger och det verkar ha gått bra, dvs jag har fortfarande gått ner i vikt!

 
De svarta prickarna är från vaniljstången! Vaniljstång hittar du förresten superbilligt på överskottsbolaget! 11kr eller nåt sånt tror jag den kostar! Köper alltid ett litet lager när jag är där! Gott i allt från panna-cotta till hemmagjord bärkompott.

Hur det går i bebisverkstan? Nja, jag är nu på dag 15 i cykeln och min monitor visar fortfarande "hög fertilitet" men har inte gått upp på max än (dvs den nivån som indikerar att ägglossningen är på g). Så jag vet inte riktigt vad jag ska tro...bara att vänta och se helt enkelt! Nu ska jag softa lite i soffan innan det är sängdags! Natti natti på er!

RSS 2.0