My love is back!


En fin present från min darling- sköna små duschkrämer i olika dofter
!

Godafton! Sitter i soffan mätt och belåten efter en good middag bestående av stekt fisk med remouladsås! Är nu både mätt och belåten! Allra mest belåten är jag över att mina fötter just nu ligger i min darlings knä, hur mysigt som helst att ha honom hemma igen! En present har jag också fått, inhandlad på taxfree misstänker jag ;D

Ska njuta av resten av kvällen nu så hörs vi imorgon igen!

Tryggheten hemma hos päronen..

Just nu ligger jag i mammas och pappas gästrum. I en lite för hård ganska ful bäddsoffa. Men vad gör det, jag sover ändå som en stock när jag är här. Jag tror det beror på att jag känner mig så trygg. Det är ingen medveten trygghetskänsla egentligen utan mer som ett lugn...har man haft en lycklig barndom (och det har jag turen att ha haft) så tror jag att det är ganska vanligt att känna som jag gör.

Det är hög tid att släcka lampan och stänga av tv:n men jag kan inte förmå mig att göra det riktigt än, slösurfar lite till, kollar upp lite olika saker på nätet. Googlar bland annat på "ägglossningsymptom" trots att jag gjort det måånga gånger tidigare och känner igen texterna som kommer upp på google som ett resultat av min sökning. Jag hade nämligen ont i äggstockstrakten inatt. Eller egentligen inte ont, mer en obehaglig känsla som dröjde sig kvar en timme eller så. Som ett "tyst surrande" kändes det. Tog ett ägglossningstest imorse  - det var negativt såklart. Jag vet inte vad jag ska tro...ska bli skönt att få resultatet av progesteronprovet nu i slutet av veckan!


En innehållsrik dag...


Dessa två vackra människor spanade jag in i biomörkret ikväll, ni kanske tror att jag behövde leta efter en "nakenbild" men det var nästan det ända som dök upp på en snabb google-sökning, mycket naket i filmen ;)

Just nu pustar jag ut i soffan! Dagen har bjudit på mycket, jag ska nedan lista "highs and lows"

  • En otroligt underbart skön thaimassage
  • En otroligt god libanesisk middag med en av mina bästa vänner
  • En helt ok stund i BIO-mörkret
  • Tjafs pga av ett missförstånd med en tjejkompis. Jag hatar tjafs och har sagt att jag är ledsen över att ha sårat henne men tänker  inte sträcka mig längre än så. Det var ett missförstånd och då vägrar jag låta mig guilt-trippas. Synd bara att man får så dålig magkänsla av sånt.
  • Ägglossningsflytningar..vad det betyder har jag ingen aning om. Har fortfarande inte fått något helt positivt ägglossningstest även om test-strecken är rätt starka. Kommer ÄL nu så är det ju ganska kört..min kille och jag ses inte innan måndag eftermiddag...
Nu ska jag snart sova. Behöver det!

Ingen glad gubbe här inte....


Det undre testet kan man kanske med lite god vilja tolka som positivt..men det är det inte enligt clear blue som bara visar en tom rund ring och ingen glad gubbe som jag vill se...

Ja, vad ska man säga...fortfarande inget fullt utslag på ägglossningstesterna...idag testade jag iof inte förän sent sent nu på kvällen/natten, då testade jag med billiga testers stickor..och tyckte att test-strecket såg riktigt starkt ut..så jag bestämde mig för att kontrollera med ett digitalt clear-blue test..men den visade bara en tom rund ring. Suck vad tradigt. Jag hoppas SÅ att jag bara har missat stegringen...eller att den inte kommer innan min darling är tillbaka på  måndag...men det verkar inte logiskt att det skulle dröja så länge iom. att äggblåsan min gynekolog såg i måndags var 18mm..oh well. Det finns inte så mycket jag kan göra! Bara att vänta och se tills nästa vecka då jag ska ta ett blodprov som mäter om ägglossning skett..

Annars då?! Jodå, idag har jag både hunnit med att vakta en hund och fixa middag här hemma för tre av mina närmaste vänner. Väldigt mysigt, trevligt och gott om man får säga det själv! Nu ligger jag i varma sköna sängen och ska snart sluta ögonlocken men först lite blogg och slösurfande såklart ;)

Home alone...

From idag är jag gräsänka här hemma, min darling har åkt iväg på en mässa och är inte tillbaka förän på måndag...och jag har fortfarande inte fått fullt utslag på något ägglossningstest...vore väl typiskt att det kommer nu när han är borta! Men det är inte så mycket att göra! Jag hoppas förståss att ägglossningen var nu i början av veckan och att jag bara missat den...men men, framtiden får utvisa det!


Wining & dining!


Går tydligen hem i kina också... ;D


Sent bloggande idag (som vanligt iof!) Men idag har jag faktiskt inte haft en lugn stund innan denna sena timma...vi hade nämligen gäster ända från Kina på middag...så halva dagen gick åt att förbereda inför det! Vad vi bjöd på?! Ja..inte var det LCHF...men det var fantastiskt gott!

Vi hoppade över förrätten men bjöd på varma små crustader fyllda med smält brieost och en liiten klick fikonmarmelad på. Till detta drack vi ett mousserande vin som heter Pongraz. Den kinesiska damen i sällskapet blev helt galen i dessa små crustader och ville absolut köpa med sig små "crustadskal" hem till kina! Gulligt ;D

Till huvudrätt blev det helstekt oxfile med potatisgratäng, sallad, bearnaisås och rödvinsås. Ett gott rött vin från chile som vi fick från gästerna blev perfekt till maten!

Som avslutning fick det bli en av mina paradrätter, nämligen en blandning av en kladdkaka och en chokladsuffle. Man gräddar smeten i portionsformar som med en chokladsuffle men den blir kladdigare och segare än en suffle. Till den vaniljglass och färska jordgubbar!

Jag tror gästerna vart mätta och nöjda! Det vart jag med..och trött dessutom. Så nu ska jag stänga av datorn och gå och lösa ett sudoko! Då brukar det inte dröja länge innan man däckar! Vi hörs imorgon igen fina bloggvänner!

Ullas latmansbiff!


Detta kanske inte ser mycket ut för världen men ni bara MÅSTE testa detta recept! Så enkelt och gott!


Blev av en vän tipsad om denna fantastiskt goda enkla middag! Jag har följt receptet på Allt om Mats hemsida med undantag för att jag la i tomater och fetaost så att de fick chansen att bli varma i såsen ett par minuter istället för att vara strö över dom som det ser ut på bilden till receptet som du hittar HÄR

Denna tisdag har annars gått i rasande fart, jag har hunnit med en städning och allmän uppiffning av lägenheten med fräsha blommor. Vi får imorgon gäster på middag så då ser det ju piffigt ut med tulpaner!

Men vad jag än pysslat med under dagen har jag haft EN enda låt på repeat på spotify, jag har väl snart lyssnat mig trött på den men inte än!! Älskar att de har snott introt på den gamla Annie Lennox-klassikern "no more I love you's"... och den sköna texten som kan vara lite svår att höra..men någon youtube-användare har självklart även löst detta problem! Här hör ni denna mycket mysiga låt!


"Find me in the dark

I'll be in the stars

Find me in your heart

I'm in need of your love"


Godnatt på er bloggvänner! Vi hörs imorgon igen!

VUL idag igen!


Idag är jag fortsatt en riktig tröttmössa!! Sov en stund i soffan nu på eftermiddagen, eller en stund, för att vara ärlig var det nog mer två timmar..


Idag var det dags för ett nytt VUL för att se om den äggblåsa som syntes i fredags hade växt till sig! Och det hade den! Nu mätte den 16x20mm. Vilket blir ett snitt på 18mm enligt gyn. Eftersom äggblåsan brukar spricka när ägget är runt 20 cm så är det väl om allt går som det ska snart dags. Dock ingen stegring på ägglossningstesten än sålänge...Blev "ordinerad" sex varje dag de närmaste tre dagarna, och jag som är så trött :D Men men, man piggnar väl till förhoppningsvis! ;)



Helgtrött och intima detaljer...


På tal om ingenting! Hittade JaneHellen shampoo och balsam i en butik häromdagen, för mig är detta total 90-talsnostalgi! Det var det "hetaste" schampoot man kunde använda på den tiden ;D

Hej fina bloggläsare! Igår var det stiltje på bloggfronten för mig, var sååå trött och seg och var tvungen att prioriera livet IRL med den lilla energi jag lyckades uppbåda. Men trots tröttheten hann jag med både ett musiebesök med vänner och en tjejmiddag på kvällen! Så idag blev det sovmorgon och lunch framför TV:n. Nu har jag krupit tillbaka ner i sängen, nyduschad, och ligger och knapprar på laptoppen. Min älskling ligger bredvid mig och sover, han är nog lite sjuk...

Idag upptäckte jag också en positiv sak (nu blir det intima detaljer!) Jag har sk ägglossningsflytningar, det bådar gott tycker jag. Har ännu inte fått någon stegring på ÄL-stickorna men det kommer förhoppningsvis snart (är på dag 12 i cykeln idag). Jag ska ju tillbaka till min gynekolog imorgon för ett till VUL så det blir spännande att se om och hur mycket äggblåsan har växt. Men ÄL-flytningarna borde ju vara ett tecken på att det är dax för ÄL ganska snart...hm..så mycket funderingar..önskar att någon kunde ge mig säkra svar...

Goood fredagsmiddag!


Parmalindad ostfylld kycklingfile med små ärtor, bea och jesses rödvinsås...I love it!!!!

Hoppas ni äter något riktigt smarrigt ikväll ni också!?

Annars händer det inte mycket denna fredagkväll, jag myser under min värmefilt i soffan och zappar mellan kanalerna ;) Ska gå och lägga mig och läsa om en stund, har fått en massa rolig post under veckan som jag inte hunnit gå igenom!

Ha en fortsatt härlig kväll så hörs vi imorgon igen!

Godmorgon fredag!


Bilden visar en fin perfekt rund äggblåsa som är 13 milimeter. (den lilla svarta cirkeln!) Helt som det ska vara på 10 dagen i menscykeln och det är sannolikt att jag ägglossar inom en vecka. Källa: min gynekolog ;D

Imorse var det dax för ett VUL för att se hur och OM jag reagerat på pergotimeomgång nr två. På vägen dit kände jag att jag inte ens vågade hoppas. Jag har knappt haft några biverkningar av medicinen och tänkte att den därför kanske inte skulle verka! Men väl där hoppade jag upp i gynstolen och bad en liten bön att hon skulle se en äggblåsa..och det gjorde hon! EN (skönt att det bara var en, är det 3 eller fler får man sexförbud!) blåsa på 13 milimeter såg hon och den såg rund och fin ut. Så nu är det bara att vänta och se! Eftersom dag 10 egentligen är lite för tidigt för ett första VUL (men det blev så eftersom dag 12 blev på en söndag) så ska jag tillbaka till gyn på måndag igen för ytterligare ett VUL, ska bli spännande att se om blåsan växt ngt tills dess, det bör den ha gjort om allt funkar som det ska...

Nu ska jag ta tag i den här dagen! Vi hörs lite senare!


Indiskt misslyckande...


Ja, gårdagens middag är ju ingen rolig syn..svårt att fota indisk mat! Tyvärr var det inte heller så gott så det blir ingen repris på denna Shahi Korma (lamm i vitlöksmandelgräddsås). Det lät ju jättegott när jag läste receptet men blev platt fall enligt mina smaklökar..jaja, man kan ju inte lyckas jämt!

Goddag på er! Gårdagens middag blev ju som jag konstaterade här ovan något av ett misslyckande. Det blev helt enkelt inte gott trots att jag följde receptet till punkt och pricka..oh well, min karl äter kanske upp resterna men inte ens han (som inte är så kräsen i vanliga fall) gav denna tummen upp! Nu blir det enklare matlagning de närmaste dagarna för grytor är riktigt jobbigt att göra (speciellt när det inte blir gott!!)

Idag står ytterligare praktiska göromål på schemat. Bland annat ska jag ta en sväng till närmare återvinnings-anläggning. Och köpa blommor. Det är så tomt i våra fönster efter alla julstjärnor och amaryllisar kastades ut.

Visstja, imorgon blir det spännande igen...dax för det första ultraljudet för att kolla hur det ser ut, om det är några äggblåsor som håller på att växa till sig..återkommer med rapport imorgon såklart!

Nu ska jag kicka igång den här dagen! Vi hörs!

Beige mat på ett beige fat!


Ja, dagens lunch ser ju inte så roligt ut! Som tur e var det faktiskt ganska gott! Vad det är? Kokt blomkål som lgger på en gräddig sås med skinka, champinjoner, vitlök, creme fraishe och vitt vin.


Hej på er! Hoppas ni har en härlig lill-lördag. Själv har jag en riktig fixardag. Fyller i blanketter, skriver mail, ringer samtal, fyller i min kalender osv. Skönt och välbehövligt. Snart ska jag dock sticka nosen utanför dörren, måste handla lite till kvällens indiska middag! Hoppas verkligen det blir så gott som det låter när man läser receptet! Jag återkommer naturligtvis med bilder och omdömme! Och om det blir riktigt gott så lägger jag självklart ut receptet också!

Vi hörs lite senare..

Enkel middag...


blev det ikväll..bräckt skinka, stekt ägg och lite sparris! Gott och snabbt att fixa! Imorgon blir det betydligt mer avancerat dock. Ska försöka mig på att laga indiskt (LCHF) ...spännande! Rapport om hurvuda det blev gott eller ej kommer förstås imorgon!


Nu nedvarvning i soffan! Kram

En dag i fikats tecken!


Imorse då jag gick upp med tuppen slevade jag i mig lite hallon och grädde för att pigga upp mig! Lyxfrukost! På bilden ser det ut som en jätteskål men i verkligheten var det bara några matskedar grädde!

Så där ja, då har man gått upp samma tid som man gjorde när man arbetade. Hade ett ärende att uträtta tidigt på morgonen så det var bara att ställa klockan imorse. Ush, vad trött jag var när den ringde!

Sedan har resten av dagen gått åt till att fika, först nu här hemma med en vän som kom förbi och nu om ett par timmar blir det fikadejt med vänner igen, men denna gång ute på stan. Trevligt, för det är ju trevligt att fika ;D Även om man nu inte "får" ta en kaka till tekoppen.


Har hittat pergotime!!


Ett stort fång tulpaner fick följa med hem efter dagens prommenad var avklarad! Lyser upp så fint och man får hopp om våren när man ser dom tycker jag!

Efter att (som ni kanske läste igår) totalt ha deppat ihop är jag nu idag på bättre humör! En stor anledning är att jag imorse efter en hel del ringande äntligen hittade 2 förpackningar pergotime på ett apotek. Jag reserverade dom och skyndade sedan iväg för att hämta ut dyrgriparna ;)

Efter lite surfande för att försöka hitta information kring hurvida det är dumt att börja med pergotime en dag för sent så bestämde jag mig tillslut för att ta den första tabletten idag, på dag 6 i min cykel. (man ska eg börja dag 5). Vi får väl se hur det går...det får framtiden utvisa.

Nu är det dags att laga lite middagsmat här, blir lite plock/tapas tänkte jag! Later aligators ;D

Ingen Pergotime..


När vintern är som vackrast ser träden ut så här tycker jag! Bilden togs i december. Nu är det mest droppande och snöslask på gatorna..


Idag var det ju tänkt att jag skulle börja äta pergotime. Men tji fick jag för det är slut på alla apotek i hela stan. Jaha, det är inte så mycket att göra. Men väldigt frustrerande är det ju, man blir lite ledsen. För om jag inte kan börja äta nu så måste jag ju äta provera först för att framkalla en mensblödning. Och de tabletterna tar man i 10 dagar, sedan tar det ca 5 dagar innan mensen kommer och sedan så börjar jag ju äta pergotime dag 5 i menssykeln. Lägger man ihop detta blir det 20 dagar till jag får "vänta". Kanske låter jag otålig nu..och det är jag ju. Eller, jag kan leva med 20 dagar, det är egentligen inget stort problem men det är SÅ SJUKT IRRITERANDE att det beror på att medicinen är slut. Har som ni kanske förstår varit ganska deppad idag men nu ska jag sluta beklaga mig..min snälla älskling har tagit hand om mig, vad skulle jag göra utan honom?!

Nu är det dags att hoppa i säng! Vi hörs imorgon igen, ny dag nya tag!

Middagstapas!


Varma crustader med brieost, vitlöksstekta champinjoner och rosmarinskinka..


fick sällskap av cognacsmedwurt och oliver. Och ett glas rött till förstås!


Hej bloggvänner! Hoppas ni har en bra lördag! Själv sitter jag och darlingen och lördagsmyser med middagstapas framför dumburken. Snart kommer en vän och joinar oss. Har tänt en brasa i kakelugnen, man måste ju mysa till det när man får främmande ;D

På tal om något helt annat. Imorgon är det dags för mig att börja äta pergotime. MEN DET VERKAR VARA SLUT I HELA STAN. Inte alls bra. Min förhoppning är att det apotek där jag hittade det förra gången fortfarande har det inne. Ska ringa imorgon bitti och fråga. Fingers crossed!

Nu ska jag pussa på min karl. Vi hörs imorgon!

Och kvällens middag blev...Chiligryta med lamm och good guccamole!!


Bilden är upp och ner för det är något fel på roteringsfuktionaliteten i mitt bildprogram just nu. Men som sagt, finns det egentligen något upp och ner på en chiligryta med guccamole? ;D

SÅ, middagen som blev väldigt god är uppäten, vinglaset är urdrucket , ljusen är tända, myskläderna är på, grannarna ovanför har fest, tv:n visar någon typ av CSI-program och älsklingen ligger här bredvid mig i soffan! Ja, allt är som det ska denna fredagkväll! Hoppas ni har det bra vad ni än pysslar med! Nu ska datorn få ta ledigt resten av kvällen! Vi hörs imorgon igen! Kram

Ps. för er som blir sugna på att laga denna fantastiskt goda chili så har jag hittat receptet här. Jag följde det nästan! Lade till några dl rött vin och tog bort bönorna. Hade ingen vanlig skinka hemma så det blev parmaskinka som fick åka ner i grytan. Lite onödigt lyxigt men gott blev det!!

En till ledtråd!


Den här maträtten lagas ofta i amerikanska filmer och tv-serier och om det är romantik inblandat låter de älskande tu ofta varandra smaka av såsen med hjälp av en träslev. (min egen lilla "spaning")

Matlagning pågår...


Nu ska det kockas i vårt kök! Alla dom här kryddorna är inblandade...vad tror ni att det blir?! Jag kan säga att jag aldrig har lagar det förut så jag är ute på lite osäker mark! Men det är alltid skoj att testa nya saker och jag återkommer med bildbevis på resultatet när det är klart!


Tröstdessert...LCHF Chokladmousse med jordnötter!


Choklad och jordnötter är ingen dum kombination, inte enligt mina smaklökar iallafall ;D


Ush, detta var deppigt. Min gynekolog ringde för en stund sedan med besked om progesteronvärdet, det var 2,9. Med tanke på att det ska/bör vara över 20 (som minst) för att det ska vara troligt att man haft ägglossning så känns det ganska uteslutet för min del. Men varför fick jag då utslag på ägglossningstesterna??!! Det är jättekonstigt och gynekologen kunde inte heller förklara detta. Inte heller kunde hon förklara varför jag började blöda nu på dag 21...

Vi kom fram till att jag nu ska avvaka ett par dagar för att se hur (ursäkta de intima detaljerna) mycket jag blöder, dvs om jag kan räkna detta som en riktig mens. I så fall ska jag börja ta pergotime (dubbel dos) dag 5 i den här cykeln.

Ok, somsagt, det var deppigt, ingen ägglossning och ingen graviditet. Men jag hade väl egentligen inte räknat med det på första pergotimekuren heller. Men tyvärr är jag lite för bra på att vara positiv och hoppas ibland.

Mitt i all deppighet insåg jag att choklad är det enda som kan pigga upp lite (förutom min älskling förstås men han är på jobbet) så jag svängde ihop en LCHF-chokladmousse! Receptet har jag hittat på matplatsen förstås! Men jordnötterna är mitt eget "hittepå"! Gott om man i vanliga fall gillar tex snickers!

Ikväll ska jag iväg till en av bästa vännerna! Känns skönt att få något annat att tänka på! Ta hand om er så hörs vi imorgon igen.


Tårtbiten och vikten!


Jag försöker lära mig att tycka om Macadamianötter eftersom de har lägst kolhydratinnehåll av alla nötter (iaf mig veterligen) men nej, det vill sig inte. De smakar inte gott. Tacka vet jag cashewnötter. Lätt godaste nöten, men inte bra kolhyratsinnehåll alls tyvärr.

Ojoj, är precis hemkommen från firandet av en 4-åring. Det var highlife kan man säga! Våra presenter blev som tur var uppskattade av födelsedagsbarnet som bjöd på mackor, korv med bröd och tårta. Hoppade över mackorna och korven men "unnade mig" en liiiten tårtbit. Ställde mig för övrigt på vågen för några dagar sedan och julens alla utsvävningar har "endast" inneburit en viktuppgång på 0,7kg. Det får man väl anse som godkänt tycker jag. Men somsagt, nya tag imorgon.

Nu ska jag ta och och mysa lite med min karl i tv-soffan. Vi hörs imorgon igen!

Blodprov!

Idag har jag hunnit med en hel del, men bland annat har jag varit och tagit ett progesteron-prov som jag förhoppningsvis får svar på imorgon, min gynekolog ska ringa mig när hon har det. Det är provet som visar om jag haft ägglossning eller ej.

Igår började jag dock blöda lite lite, jag funderar på om detta kan vara en sk nidblödning (en blödning som uppstår då det befruktade ägget borrar sig in i livmoderslemhinnan och som enligt alla webbsidor jag kollat på) brukar komma en vecka efter ägglossning. Så det stämmer ju rent tidsmässigt med tanke på att jag troligtvis hade äggossning den 5-6/1. Eller så är det mensen som är på tok för tidig..eller en "vanlig" mellanblödning.

Det är ju bara det att hoppet är det sista som lämnar en. Men om min gynekolog säger att mitt progesteronvärde är lågt så vet jag ju att det inte kan vara en nidblödning iallafall och kan sluta hoppas. Eller så har jag haft ägglossning och då vet jag att jag kommer att hoppas mer än någonsin...

Fortsättning följer.

Nu ska jag slå in paket till en väldigt söt liten tjej som fyller år idag. Hon får en bla. pruttkudde ;D Undrar om det kommer att uppskattas av hennes föräldrar. Jag tror inte det :)

Jobbsökardag...


Litchi-frukten som ursprungligen kommer från Kina är en av mina favvo-frukter! På bilden har jag skalat en så att ni kan se hur dom ser ut innuti! Om ni inte har pillat i er sånna här förut, testa vid tillfälle!

Frukten på bilden ovan har varit min jobbsökar-muta idag. För det är ju fruktansvärt trist att söka jobb. Önskar så att jag får napp snart, är sjukt arbetsmotiverad och vill bara ut och jobba! Nu har jag dock lagt ner ansökningsskrivandet för dagen, känner en begynnande huvudvärk så det passar bra att göra något annat! Som att laga middag till exempel. Ikväll blir det en klassiker...visar vad lite senare ;)

Hoppas ni har en bra tisdag!


Ljus i mörkret!


En julklapp från darlingens morföräldrar, små söta oljelyktor, brinner mycket längre än vanliga värmeljus!

Hej mitt i natten! Ligger just nu i renbäddade sängen med datorn på magen, ganska skönt! Idag har jag hunnit med en storstädning här hemma. Är inte heelt klar än men det ser bra mycket fräshare ut nu och så har julgranen äntligen åkt ut! Nu på kvällen fick jag besök av en av mina bästa vänner, vi gjorde goood middag (ugnstekt parmalindad kycklingfile med god sallad med bla avocado, tomat, fetaost, päron, rödlök mm och bea såklart!) och hade det mysigt framför tv:n.

Nu är det hög tid att duna här men vi hörs imorgon igen! Natti natti på er..

Lite grönt!

Hade ingen riktig ork eller lust att laga något avancerat till lunch så klassikern bacon och ägg fick rycka ut igen! Men idag lade jag till lite broccoli, jag vill ju inte ha skörbjugg ;D
Hade ingen riktig ork eller lust att laga något avancerat till lunch så klassikern bacon och ägg fick rycka ut igen! Men idag lade jag till lite broccoli, jag vill ju inte ha skörbjugg ;D

Nu ska jag fortsätta med dagens storstädning! Återkommer...

Godnatt!

Hm, hade planer på att visa några julklappar men på grund av något tekniskt fel på blogg.se så kan man inte lägga in bilder! Så det får bli imorgon istället! Nu är det sovdax, ska försöka att vända tillbaka dygnet lite, är inte bra att nattuggla så som jag har gjort den senaste tiden! Sov sött ni med så hörs vi imorgon igen.

Brunch


Dagens brunch med ägg, bacon och en jordgubbs-smoothie on the side är både gott och reelativt ok kolhydratsmässigt..


Hej fina bloggläsare! Jag hoppas ni har en härlig helg?! Själv har jag det bara fint, gårdagens lilla utflykt vart lyckad och mysig, vi fick fina julklappar och väl hemma på kvällen blev det tv-mys! Nu ska ja snart ut en sväng på stan för att fixa några ärenden och sen bär det av en sväng hem till mamma och pappa.

För er som undrar hur jag gör min smoothie så är detta receptet inspirerat av duktiga Victoria och hennes blogg Matplatsen.

1 port:
1/2 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl krämig turkisk yoghurt eller så fet yougurt som man har hemma. Jag hade bara 3,5% men det gick bra det med.
Lite sukrin efter smak (kan uteslutas)
En stor grabbnäve halvfrysta jordgubbar eller andra bär, hallon är väl bäst kolhydratsmässigt men det hade jag inga hemma.

Lägg alla ingedienserna i en mixer och mixa tills det blivit en slät smoothie!

Sista julklapparna..



Idag bär det iväg på en liten roadtrip för att hälsa på darlings mormor och morfar. På schemat står lunch och julklappsutdelning! Så nu måste jag SLUTA surfa runt på familjelivs trådar där det står om tidiga graviditetsymptom. Det är inte hälsosamt! Jag vet ju inte ens om jag haft ägglossning även om jag ju faktiskt fick positivt utslag på ägglossningstestet. Men i början av nästa vecka får jag ta ett blodprov som kan ge mig ett säkert svar på om ägglossning inträffade eller ej. Så nu lägger jag ner familjelivs-surfandet tills dess.

Hoppas ni får en bra lördag! Kram

Födelsedagsfirande och Gudföräldrar!


Igår fyllde min älskling år! Jag grattade honom med sång, presenter, blommor och champagne och varma minicrustader med smält brieost och lite plommonsylt.


En del uppskattar tårta och varm choklad men min darling är mer för skumpa och snittar. Så då fick han det. På sin egen dag ska man få det som man vill ha det! Sedan hade vi en väldigt mysig dag med härlig lunch, thaimassage och middag på en skaldjursresturang på kvällen (vi åt skaldjursplatå och drack mer champagne!) Jag försökte dock att inte dricka allt för mycket, vet inte riktigt hur det påverkar ev ägglossning!?. En härlig dag hade vi i vilket fall som helst.

Idag sov vi ut, till kl 11.00! Sedan blev jag upphämtad av en vän som skulle iväg på lite ärenden och shopping. Jag tänkte mest följa med som sällskap men det hela slutade såklart med att även jag kom ut med påsar från 2 affärer. Bland annat inhandlades nya sovrumsgardiner, men på 50% rea så det får väl anses vara okej. Speciellt eftersom de gardiner vi har inte räcker ner till golvet utan slutar ca 30 cm ovanför. För mig är det ungefär lika knasigt som att ha för korta byxor. "A nichtnicht" som Bruno skulle ha sagt ;)

Sedan har vi hunnit med en middag med darlingens systers mysiga familj och blev i samband med det även tillfrågade om vi skulle vilja ta hand om deras lilla tjej om det skulle hända dom något. Stort att bli tillfrågad om något sådant och vi sa givetvis ja, jag känner så mycket kärlek till den lilla sötnosen! Men jag hoppas självklart att jag bara får äran att vara den bästa mostern hon kan få och att dom får leva och må bra.

Nu är det verkligen bedtime här! Sov sött så hörs vi snart igen.


Ägglossning!?!


Den övre teststickan visar ungefär hur mina ägglossningstest brukar se ut, ett starkt kontrollstreck till vänster och sedan ett svagare teststreck till höger. För att ett test ska räknas som positivt ska teststrecket vara lika starkt eller starkare än kontrollstrecket..se sticka nr 2!

Jag trodde inte det var sant när jag nu ikväll kissade på en teststicka, helt rutinartat och inte alls med någon typ av förhoppning! Jag kissade på stickan, lade ifrån mig den i badrummet och pillade med lite annat, sedan slängde jag av gammal vana en blick på testet och höll på att få en chock. Teststrecket lyste mot mig på ett helt underbart starkt sett. Jag blev så chockad att jag gick ut i vardagsrummet och visade min älskling och väl där började jag gråta! Jag har ALDRIG tidigare fått positivt utslag på ett ägglossningstest! Visst har jag fått starkare än det översta testet på bilden ovan men aldrig så här starkt.

Efter en stund började jag dock nojja, man har ju hört att man inte ska lita på billiga tester, de kan visa fel osv. Så jag bestämde mig då för att använda min sista clear-blue-sticka! Så jag ställde mig i köket och drack några glas vatten, allt för att bli kissnödig igen. Jag funderade över att LH-hormonet troligtvis skulle spädas ut och kanske inte finnas lika koncentrerat i urinen men jag kunde inte stoppa mig själv, jag var tvungen att testa. Och det dröjde inte länge innan jag kände att det var dax att besöka damrummet igen! Kissade i muggen, gjorde iordning teststickan med darrande händer, doppade den och la den sedan på tork. Bestämde mig för att borsta tänderna medan jag väntade på test-resultatet, jag har inget minne av det nu dock, känner bara att det smakar tandkräm i munnen. Så helt plötsligt hade testet "tänkt klart". Och detta visade sig på skärmen:


Om testet är positivt visas en glad gubbe! Annars visas endast en "tom cirkel".

Så jag antar att min kropp nu förbereder sig inför ägglossning! Det står att den ska inträffa mellan 24-48 timmar efter att man testat positivt. Jag vet att det inte är säkert att ägget släpper osv men det borde ju finnas ett ägg som vill släppa iallafall. Jag antar att den äggblåsa hon såg på ultraljudet var en riktig äggblåsa iallafall och inte en gammal som jag/vi trodde. Det känns nu riktigt skönt att jag om en dryg vecka ska iväg och ta ett blodprov som säkert visar om ägglossning inträffat eller ej! Men en sak är säker, och det är att jag tänker agera som att den inträffar! Passande nog är det min darlings födelsedag imorgon så han är hemma med mig hela dagen ;D

Somsagt, det är inte ett positivt graviditetstest men det ÄR ett positivt ägglossningstest och det är mer än jag någonsin haft! Nu ska jag försöka sova här! Men vi hörs imorgon igen!

Paj-omelett



Nytt år nytt liv skrev jag ju i förra inlägget! Och nu på det nya året tänker jag vara relativt strikt med LCHF - med vissa planerade undantag för födelsedagar och liknande. Omelett eller paj utan pajdeg är bra LCHF som också är såå gott, kan inte bli mycket bättre ;D

Denna ordinära måndag passade det bra att svänga ihop en klassisk ugnsomelett eller pajfyllning som egentligen är ursprungsreceptet. När jag gör denna rätt blir den nästan alltid lite ny för jag passar alltid på att lägga i de ingredienser som just då finns hemma! Ett väldigt bra, snabbt och gott sätt att göra något av den där ostskalken, de sista skinkskivorna och de där grönsakerna som sjunger på sista versen osv...I paj-omeletten idag hamnade lite stekt charlottenlök, ett paket stekt bacon i tärningar, topparna av ett väldigt ledset knippe sparris och nägra skivor stekt skinka. Och sist men inte minst några deciliter riven stark ost. Jag använde resterna av wiskeycheddarosten från jul!

Alla dessa ingredienser sprids ut i en vanlig pajform, sedan är det bara att blanda ihop själva äggstanningen som består av 5 ägg, 2 dl vispgrädde, 2 dl röd mjölk och salt och peppar. Detta skjutsas sedan in i ugnen (225 grader) i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färg och ytan "stannat" och är genomgräddad! Servera pajen ljummen med en god sallad till. Jag gjorde en enkel variant med marche-sallad, tomater och rödlök och dressing!


Mums! Och detta blir väldigt gott att värma i micron dagen efter så testa vetja!


Nu är det snart läggdax här så jag önskar er en god natt med söta drömmar så hörs vi imorgon igen ;)

Ägglös...


Dagens frukost, ett stekt ägg i all sin enkelhet..men med lite salt på blir det hur gott som helst!

Imorse vaknade jag tidigt av klockan som ringde, jag skulle ju iväg på VUL (ultraljud) för att se om några äggblåsor hade växt till. Jag slängde i mig ett stekt ägg till frukost, var inte så hungrig men kände att jag behövde äta något innan jag åkte och tänkte att ägg kanske är en bra "boost" ;)
Väl framme så fick jag träffa en annan gynekolog än min vanliga och den här kvinnan var så bra! Min vanliga gynekolog är bra men denna person var 10 gånger bättre. Iallafall så tittade hon med ultraljud och sa först att hon såg en äggblåsa som var så stor att den snart skulle släppa ägget...jag som ställt in mig på att det inte skulle fungera såhär första gången med enkel dos av medicinen vågade inte tro att det var sant...vilket det heller inte var ;(

På mitt förra besök hos gynekologen upptäckte hon nämligen en äggblåsa som förmodligen hade suttit där ett tag och som inte spruckit (de tillbakabildas ofta av sig själva och försvinner efter några månader) och när jag nämnde detta för gynekologen så sa hon att det förmodligen var den hon såg...men att den hade blivit lite mindre sedan förra gången vilket iof var positivt.

Dock är det inte helt kört ännu. Jag kan fortfarande få ägglossning av den här pergotime-behandlingen och om ca 10 dagar ska jag ta ett blodprov som mäter om ägglossning inträffat. Så jag och min darling får sexa på som vanligt helt enkelt ;D Ska även kolla med ägglossningstickor varje dag för att se om jag kan hitta någon LH-stegring (det hormon som stiger precis innan ägglossning sker)

Nästa steg ifall det visar sig att det inte blev någon ägglossning på denna dos pergotime är att sätta igång med en ny omgång där jag äter dubbel dos. Det är tydligen jättevanligt att man inte "svarar" på enkeldos så gynekologen tyckte inte alls att jag skulle deppa ihop över detta. Men det är klart att jag känner mig lite ledsen och besviken, hoppas gör man ju alltid mer eller mindre.

Men men, nu är det nya tag med LCHF-kost och motion som gäller! Nytt år nya tag!
Nu ska jag svänga ihop en omelett så later aligators ;D

Hummer och Trivial Persuit!


Denna bjässe har jag och några andra lyckliga kalasat på ikväll! Riktigt god var den! Lite svårt att se på bilden men jag tippar på att den var ca 50cm lång! En monsterhummer!


Hej bloggisar! Hoppas den första dagen på 2011 har behandlat er väl!? Dock kan jag tänka mig att ni kanske ligger och sussar sött i era sängar just nu - eller så är ni ute och svirar? - men på nyårsdagen tar nog de flesta det ganska lugnt så jag tippar på det första alternativet!

Själv kom jag tillsammans med min darling precis hem från hans syster med familj! Vi har en liten tradition att äta hummer med dom på nyårsdagen varje år. Och då snackar vi inte vilken hummer som helst, vi snackar JÄTTEHUMMER! Detta år delade vi på en riktig bjässe som vägde 2,2kg. För er som inte riktigt har koll på hummerstorlekar så kan man säga att en "normalstor" hummer som brukar säljas i delikatessdisken väger ca 500gram. Som tillbehör hade vi olika såser och smör, ost och BRÖD. I know, inte bra. Men gott var det och mätta blev vi. Sen drack vi lite champagne också. Bara för att det hör till när man äter hummer. Och för att det är så gott förståss ;D



Sen spelade vi TP, jag och min darling var ett lag och vi vann! Kul även om jag egentligen inte bryr mig så mycket ;)

Nu är det hög tid att krypa till kojs. På återseende imorgon hoppas jag!



RSS 2.0