Overkligt!

Imorse tog jag ett graviditetstest ENBART för att IVF-kliniken vill att man gör det oavsett om man har fått mensen eller ej. Nedan ser ni resultatet :) Jag är fortfarande chockad så jag återkommer här när jag samlat mig lite! Men ni får iallafall veta först fina bloggvänner! Nu ber jag er bara hålla tummarna för att allt är som det ska där inne och att guldägget stannar i nio månader! Njut fredagkvällen nu, det ska jag! Kram

Ofrivillig paus

Hej!
Sorry att jag hållit er på halster" så länge nu, mitt i flytten (yes, vi har flyttat till vår nya fina lägenhet!) så slutade lösenordet jag använder till att blogga via mobilen att fungera. Och den vanliga datorn låg i en flyttlåda någonstans!
Anyways, ska väl kanske börja med att skriva att det tyvärr inte var något guldägg denna gången. Fick mens förra tisdagen på dag 11 (som jag brukar få) och nu är det väntan på nästa ägglossning som gäller. Då får vi försöka på egen hand. IVF-mottagningen stänger ju olägligt nog över sommaren. Vi är inbokade på återbesök vecka 34 (känns som en evighet dit). Jag hade velat komma dit nu innan semesterstängningen för att planera hur vi ska lägga upp behandlingen (kanske kan man starta den redan under semestern så att man sparar lite tid. Jag vill köra det "långa protokollet" den här gången vilket innebär att man sprayar med nässpray i några veckor innan behandlingen med sprutorna börjar. Det är alltså en ganska lång behandlingsprocess (ca 5 veckor). Men allt är fullbokat tyvärr så jag får vackert räta in mig i ledet och hoppas att ett naturligt mirakel inträffar nu under sommaren ;). Försöker acceptera det och se fördelen i att inte vara hormonstinn under semestern haha.
Annars är det bra! Har flyttat, firat midsommar, packat flyttlådor, jobbat och umgåtts med vännerna och älsklingen. Om 2,5 veckor är det semester. Tack gode gud för det!

Ruvardag 6

Om man utgår från den vanliga tiden (ca 11 dagar mellan min ägglossning och mens) så borde min mens komma imorgon eller senast på onsdag. Så nu blir det jobbigt med toalettbesöken. Ni vet när man torkar sig och sen med bävan tittat på pappret efter spår av något rött. Oh well, jag har noll graviditetsymptom så mens är nog vad jag kan förvänta mig tyvärr..


Ruvardag 3

Äntligen helg eller vad säger ni?! 😉 jag gillar mitt jobb men det är alltid så skönt med helg! Idag tog jag en powerwalk i kvällsplaner efter jobbet. Ska till en kompis och kika på fotboll och äta pizza snart så bra om man gjort av med lite kalorier innan haha.
Annars är det ruvardag tre idag. Jag känner inget. Iof så är det ju säkert alldeles för tidigt för det. Men åh vad jag skulle vilka att det började göra ont i brösten eller nåt sånt. Man känner ju efter så man blir tokig.
Ha en bra helg nu hörrni så hörs vi snart igen! Kram


Tvära kast

Så där ja, då var man ruvare igen. Det känns konstigt för på något sätt hade jag verkligen ställt in mig på att guldägget skulle dö. Men nej, tvärtom hade det växt till sig fint och bestod idag när jag fick tillbaka det av fyra fina celler. Jag känner mig så tacksam över det så jag inte hittar några ord för att beskriva känslan.


Skit också

Vet inte riktigt vad jag ska skriva...
Idag skulle vi ju sätta tillbaka vårt lilla embryo, men de ringde från kliniken ett par timmar innan det var dags och sa att embryot hade tappat två av de fyra cellerna det haft vid upptiningen. Så nu så låter de det vara tills imorgon för att se om de börjar dela sig till fler celler igen. Chansen att det händer är ungefär 50%. I så fall får vi tillbaka det imorgon kl 13.00. Om inte så ja...då blir jag riktigt ledsen. Ligger här och gråter en skvätt när jag skriver detta.. Självklart vet jag/vi att detta kan hända, att embryot kan dö under upptiningen. Men på något sätt har jag inte sett det som ett alternativ. Jag har väl verkligen försökt att tänka positivt. Och då blir ju besvikelsen desto större när det inte går som man ställt in sig på. Men vi kan inte påverka något nu. Bara vänta och se tills imorgon. Hör av mig igen då såklart.


Happy friday!

Äntligen! Tog ägglossningstest hemma imorse men ingen glad gubbe. Åkte för att kolla med ultraljud på ivf-kliniken. Den gulliga sköterskan vad mig ta ett test till efter att ha sett en äggblåsa på 18 mm. Jag tänkte att det var för tidigt, jag hade ju testat för bara ett par timmar sen?! Men gissa hur glad jag blev när den här glada gubben log mot mig! Så nu smäller det. Eller på måndag eftermiddag för att vara lite mer exakt! Åh snälla lilla embryo, nu får du se till att klara dig genom upptiningen!


Underbart med röd dag!

Har haft en så härlig nationaldag! Har mest ätit iof haha. Först lunch vid vattnet med älsklingen och föräldrar med efterföljande fika (bilden) och sen en middag hemma hos oss med bästa vännerna! Sill, färskpotatis, jordgubbar och glass. Härliga sommar!!


Ahhhh

Är uppkrupen i soffan! Kollar på sista desperateavsnittet! Bredvid tv:n står fina blommor från jobbet som jag fått för mitt engagemang i ett projekt! Blev så glad! Anyways, ingen glad gubbe på ägglossningstesten än så länge! Men idag beställde jag billiga stickor så att man ser hur starkt sträcket blir, så att man vet hur-om det närmar sig!
Nu ska jag kika vidare här! Ha en fin kväll nu :)


Händelserik helg!

I helgen har jag festat till det ordentligt! Det var välbehövligt. Jag tror man mår bra av att "släppa allt" ibland och bara ha kul. Därför bjöd jag mig själv på en och annan shot och ett par cigaretter (röker 2 gånger om året..) Så klart mådde jag som
Jag förtjänade dagen efter. Men det var värt det! Nu ska jag släcka lampan här och sova fem kvart i timmen. Sov gott finingar så återkommer jag i veckan om hur det går med ägglossningstestandet! Natti Natti tills dess!


RSS 2.0