Mer än halvvägs...

mot visshet. Gud så skönt (tror jag börjar bli lite koko..) Hade jag ägglossning förra lördagen har det altså nu gått ca 8 dygn sen den inträffade. Och om jag ska utgå från den lutealfas jag haft de två senaste dagarna har den varit 12-13 dagar. Så på fredag nästa vecka borde ju mensen dyka upp om den nu kommer. Har inte ett enda graviditetssymptom att hänga upp något hopp på men vad vet jag om när sånna kommer. En snabb googling visar ju att det där verkar var väldigt individuellt.

Min kille är bortrest men kommer hem inatt  - det ska bli så skönt. Trots att jag sysslesätter mig alldeles utmärkt på egen hand så blir jag extra hispig och orolig och börjar tänka negativa tankar om att "det aldrig kommer att fungera". Vilket inte är jag egentligen - jag är ju positiv!

Men somsagt, nu vill jag bara snabbspola den här veckan så jag vet om/när det är dags att plocka fram sprutor osv igen.

Önskar att jag hade något roligare att skriva till er om men just nu är det mest denna ovisshet/oro som rör sig i mina tankar.

Vi hörs igen i veckan..
Godnatt på er!

Jag - ett matmonster?

Alltså, ikväll när jag kom hem trodde jag att jag skulle döö av hunger!

Jag åt 2 nötkakor (se förra blogginlägget!) och 1 dl mjölk - dricker nästan aldrig mjölk annars! Sen tog jag fram osten och började hyvla på den! Först efter det orkade jag laga middag. Det blev färsbiffar med fetaoströra och stekt zucchini. Det åts upp så fort att det inte blev tid för någon bild! Sen kan man ju tro att jag skulle varit mätt och nöjd??! Men icke. Vispad grädde med lite bärkompott fick avsluta matorgien. Och visstja, en kopp te till det. Nu är jag äntligen mätt.

Herregud vad glupsk man är ibland alltså :)
Som tur är är jag inte alls lika hungrig de flesta kvällar.

Nu ska jag bädda ner mig i soffan en liten stund. Sen är det dags att duna!
Godnatt på er!

Kakor och ägglossning..


Mmm... och LCHF!

Hej bloggvänner!

Så, då har måndagen gått och det är snart dags att krypa ner i sängen! Men först tänkte jag ge er en lägesuppdatering och ett recept på kakor (hör och häpna :)) men de är såklart LCHF!

Vi börjar med statusuppdateringen!
I torsdags kväll (eller natt för att vara exakt) tog jag ägglossningsprutan Otrivelle som gör att ägget lossnar ca 36 timmar senare. Så det vart sexande i fredags kväll, i lördags förmiddag och på söndag förmiddag (bara för att gardera oss även om säkert var för sent på söndagen). Så nu börjar väntan igen. Den e såklart jobbig och jag vill bara snabbspola tiden frammåt. Ovisshet suger verkligen! Men så här är det ju för alla i den här situationen, inte bara för mig. Men somsagt, det är en klen tröst. Men på nåt sätt känns det ändå som att tiden går ganska fort just nu, hoppas det fortsätter så!

Och så var det kakreceptet!
För er som tycker om klassiska nöttoppar och nötkaka är det här en riktig hit!
Jag utgick från det här receptet men bytte så klart ut sockret mot sukrin melis (dvs sukrin i florsocker-format)


Ingredienser
200 g hasselnötskärnor
50 g smör
1 dl sukrin melis (gärna mixat med vaniljstång)
1 ägg

Dekoration
hasselnötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsockret. Kör nötterna i matberedare tills de är finhackade eller mal dem i mandelkvarn. Blanda ner nöthacket och ägget i smör och sockerblandningen. Klicka ut smeten med två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Sätt en hel nöt överst på varje kaka. Baka kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ju mindre kakorna är desto kortare tid behöver de i ugnen. Låt dem svalna på plåten.

På arlas recept står det att man ska få ut 20-25st - jag fick ut 7?! Ehh?? Jag lovar, SÅ stora gjorde jag inte mina kakor :)


Jag gör mitt eget vanilj"socker" - det är bara att mixa torkad vaniljstång (efter man har gröpt ut innehållet och använt i tex panncotta) med sukrin! Skitenkelt - man kan förstås göra samma sak med vanligt socker! Bra "gå bort present" i en fin burk!

UL idag

Hög tid att sova nu! Men kvällsmänniska som jag är är jag fortfarande vaken :)

Tänkte att jag ska ge en snabb uppdatering om ultraljudet idag! Det visade att jag idag på cykeldag 11 hade en äggblåsa på 14mm och en på 15 mm! Störst sannolikhet är det ju att bara en av dom släpper men enl gyn så är det ju givetvis en ökad chans /risk för tvillingar (Jag ser det som chans såklart ;))...

Så nu ska jag ta puregon idag imorgon också och sen är det dags för en ägglossningspruta på torsdag. Vilket innebär att det blir mycket sexande hela fredag morgon- lördag kväll ;) Tänkte köra  vin och skaldjur på fredag kväll! Plus att jag skippar mysdressen. Man får ju göra vad man kan för att höja stämningen när man nu "måste" sexa, haha.

Hoppas allt är bra med er bloggvänner! Är det ngn av er som läser här (som också kämpar!) som har lyckats få sitt efterlängtade plus? Jag är ju så nyfiken på er också!

Hörs snart igen! Take care tills dess..

Saturday night!

Idag har jag tvättat, städat kylskåpet (och slängt alla burkar med mystiskt innehåll där inne ;)) och plockat och fixat precis hela dagen! Och lagat mat, kokat "sylt" till min frukostyougurt (rabarber, jordgubbar och sukrin) så det har inte varit en lugn stund!

Ska ner i tvättstugan strax igen men sen ska jag hämta suupergod LCHF-chokladmousse från kylen toppad med vispgrädde! Så sjukt god är den. Inga konstigheter, smakar som vanlig chokladmousse! Återkommer mer recept en annan dag! Ska skeda i mig den med fötterna högt i soffan framför någon mysig film!

Hoppas ni haft och har en bra lördag  bloggvänner!
Hörs snart igen!
Kram

Back to reality!


Byebye brödfrukostar - hej ägg och yougurtfrukostar!


Efter en häärlig weekend tillsammans med min karl är jag nu tillbaka på svensk mark. Vardagen är här igen och med den LCHF-livet. Nu gäller det bara att stå emot sötsuget som alltid kommer som ett brev på posten efter jag har gjort undantag. Men hey, det var det värt. Har verkligen njutit! Kanske faktiskt delvis för jag visste att det skulle röra sig om en kortare period med godis, bröd och annat sockrigt! Har inte vägt mig sen vi kom hem så jag vet faktiskt inte hur mina utsvävningar påverkat vikten - ett par vattenkilo upp kan jag tänka mig och kanske ngt fett-kilo också. Ska väga mig i slutet av veckan när jag förhoppningsvis iaf tappat vattenvikten!

Nåja, nog om kosten nu och över till bebisbakandet. Visst fick jag mens när vi var iväg. I lördags närmare bestämt. Jag är ju (som vanligt) ledsen över att det inte tagit sig men samtidigt glad över att jag på egen hand lyckades få till en ägglossning. Men jag var till fertilitetskliniken igår och läkaren där tycker att vi fortsätter med puregonsprutor för att stärka min ägglossning och jag lyssnar såklart på henne. Så imorgon börjar jag med en ny omgång sprutor och sen är det ultraljud nästa tisdag för att se om ngn äggblåsa ser stor och fin ut. Då blir det väl en ägglossningspruta! Jag gillar verkligen ultraljud. För då får jag svart på vitt att visst finns (eller inte finnas) det en äggblåsa som är stor nog och kommer att släppa. Så slipper man fundera på det iallafall.

Är jättetrött ikväll så jag ska lägga mig raklång och titta på dumburken ett tag innan jag kryper till sängs.

Sov gott fina bloggläsare - vi hörs snart igen!

Ett oskrivet blad..


Jag äälskar hummer! Tur att den är så "billig" runt nyår! Då frossar jag :)

Jag ser det nya året som ett oskrivet blad. Inget har ännu hänt. Eller inte hänt. Alla möjligheter och drömmar om framtiden är ännu oförstörda. Det ska bli spännande att se vad 2012 har att bjuda mig på! Jag tänker göra mitt bästa för att några saker jag har drömt om länge ska bli verklighet i år! Yes, det finns annat än barn som jag hoppas på även om det såklart är en önskan och dröm överlägsen alla andra. Men jag tror också på att försöka att inte bli för fixerad vid detta (svåårt såklart!) men man måste försöka. För att inte bli helt kokko i huvudet av all frustration och längtan och besvikelser.

På onsdag åker jag iväg med min kille på en weekendresa som jag länge velat göra! Det är ju ett exempel på en sak som är bra för att koppla bort tankarna..men precis till helgen när vi är iväg borde jag få mens (om jag nu har haft nån ägglossning -är inte så säker på det alls! Men ägglossningstesten blev ju positiva förra måndagen så..) Så jag ska faktiskt ta med mig ett par graviditetstest. Inte för att jag för en sekund misstänker att jag är gravid men för att om mensen INTE kommer vill jag inte behöva sitta där och fundera på om det kaaanske kanske skulle kunna vara något på g! Utan då är det bättre att ta ett test så vet jag och kan njuta av semestern istället :)

När vi kommer hem ska vi tillbaka till fertilitetsmottagningen. Det känns skönt och inte en dag för tidigt!!

Kanske hörs vi något från resan! Annars uppdaterar jag er såklart under nästa vecka!

Sleep tight! Kram

RSS 2.0