3 små futtiga kilon..

är jag ifrån att nå mitt första stora delmål (dvs att ha ett bmi på under 30!!!) Vägde in mig på 86,6 kilo idag vilket alltså innebär 1,1 kg på en vecka. Ganka lugn och maklig takt men det kan nog bero på att jag just nu inte rör på mig alls, sitter bara och stirrar på dataskrämen, hemtentan ska lämnas in i morgon så idag blir det slutspurt! Ska bli så gött när den är inlämnad och klar!! Då ska jag trippa iväg till gymmet på lätta fötter ;)
Nu ska jag sätta igång här men ha en bra dag så hörs vi senare!

Lång dag - kort hår!

Oj, den här dagen har varit lååång. Eller, den har väl varit lika lång som alla andra dagar men den har känts lång ;) Jag skulle egentligen behövt sitta med min hemtenta men pga massor av andra "måsten" har det inte blivit - imorgon blir det jag som får sitta med näsan i boken non stop!
Dagen idag har iallafall bjudit på ett läkarbesök med ett skönt besked, en klippning hos min underbara frisör som gav mig komplimanger för att jag såg fin ut, har nog gått ner några kilon sen jag var där senast i maj ;) Det värmer alltid inombords att få höra sånt!! Och sen - det bästa av allt - så läste han mina tankar och och klippte och färgade håret på mig PRECIS som jag ville ha det, han tog säkert av mellan 15-20cm, är SÅ nöjd! Avslutade sedan dagen med att gå på ett invignings-mingel med min älskling och ett par vänner. Gratis champagne var det så jag drack 2 glas..hmmm. Men den var för bra för att motstå, eller som Winston Churchill sa; "champagne ska vara torr kall och gratis" - och det var den ;)
Nu är det väldigt snart dags att krypa ner mellan lakanen.
Den här väldigt enkla men goda lunchen med stekta ägg, skinka och stekt tomathalva toppad blev det idag.



Killar går ner lättare?!

Min kille äter också LCHF. Jag är jätteglad för det, för det vore såå svårt att se honom sitta och trycka i sig kolhydrater av olika sort när jag inte kan/vill äta det själv. Men eftersom han också har X antal kilon han skulle må bättre utan så följer vi samma kosthållning. Och imorse så gick han ner 1,2 kilo (från igår morse). Jag har fått för mig att det går lättare för killar att gå ner mycket snabbt. Men kanske är jag bara avundsjuk. Eller alltså, jag är jätteglad för hans skull, det är bara att jag önskar att samma siffra skulle visa sig för mig ;)
Vi har förresten en lite "roligare" våg  - vi väger oss på Wii fit plattan! Kan verkligen rekommendera den om man redan har ett wii hemma. Annars blir det lite dyrt bara för att köpa en våg ;)
Later aligators!

the svamps are everywhere!!!


Herr kantarell med familj fick följa med oss hem ;)


Gud vilket svampår det är i år! Idag har jag varit ända till Eskilstuna och plockat både kantareller, trattkantareller, taggsvamp och gul trumpetsvamp! Det fanns helt otroligt mycket trattkantareller, nästan så man blev kräsen och slutade ta de lite mindre! Ingen rensning idag dock, kom nyss hem och sitter utslagen i soffan! Hade ätit bacon och ägg innan vi drog iväg imorse men sen har hela dan gått utan mat så på vägen hem var vi tvugna att äta något. Blev klassikern macedonken men kände verkligen inte för att äta sallad (ville ha någon varm mat) så det blev det minst dåliga; 9 chicken macnuggets. Hela dagens kolhydratintag och lite till i en måltid, men hey, man kan inte lyckas jämt.
Imorgon blir det tentaskrivning hela dagen lång. Nu ska jag bädda ner mig under samma filt som älsklingen! Ha en bra kväll!

Hela skörden;


Tentaskrivning pågår!



Därav seg uppdateringshastighet just nu ;) Jag försöker rensa hjärnan på alla tankar utom just tentan så därför blir detta ett rätt kort inlägg. Men en sak har jag funderat över de senaste dagarna - nu blir det intima detaljer! ;Z De två sista dagarna som mensen pågick hade jag ägglossningsflytningar (eller iallafall vad jag tror är ägglossningsflytningar). Testade med billiga testers ägglossningstest och fick ganska starkt utslag men alldrig lika starkt som kontrollstrecket och test-strecken var mycket tunnare än kontroll-strecket. Vilket fick mig att fundera på mina hormoner. Kan det vara så att jag verkligen hade ägglossning precis i samband med att mensen tog slut eller hade jag kanske bara förhöjda hormon-nivåer?! Hur som helst, jag väntar med spänning på ägglossning/nästa mens - hoppas naturligtvis på det första men jag tar vad jag kan få! Ha en skööön lördag nu! Hörs senare!

Jag väger mig varje dag!

Läser överallt att det inte är bra att väga sig varje dag. Man blir för fixerad och frustrerad av att/om det inte går neråt brukar det stå... samtidigt som det tipsas om att väga sig en gång i veckan. Detta är säkert till viss del sant men för mig är en vägning varje morgon ett bra sätt att fokusera och påminna mig om att träna och äta rätt. Dock tittar jag såklart på om/vad jag går ner per vecka då det är mest intressant. Hur tänker ni andra kring detta?
Idag har jag en dag utan skola. Eller nja, vi har hemtentavecka så nu blir det till att grotta ner sig i litteraturen så man kan skriva ihop något bra! Ska försöka kombinera detta med tvättstugan, har lovat att tvätta min killes skjortor, snäll som jag är ;)
Äntligen fredag förresten, härligt!!!

Yr i mössan!

Innan jag åkte till skolan idag åt jag lite ostpaj, rostbiff och smörstekta kantareller. I samband med detta åt jag en metformin-tablett (som ska sänka blodsockret i samband med måltid). När jag väl satt inne på föreläsningen kände jag mig lätt illamående och det svartnade nästan för ögonen så jag misstänkte att blodsockret hade blivit lite väl lågt! Gick till skolkafeterian och köpte det minst "dåliga" - ett äpple. Väldigt gott äpple var det. Och illamåendet och yrseln försvann. Men inte så bra för fettförbränningen kanske. Oh well, sånt är livet.
Nu väntar en tv-kväll uppkrupen i soffan med tända ljus. Innemys - kanske det bästa med hösten! Ha en skön kväll, det ska jag ha!

Viktrapport...

Tja, det är inte så mycket att rapportera om! JAG STÅR STILL på 87,7kg! Men det ska tilläggas att jag efter utsvävningarna med äppelsockerkakan förra veckan gick upp nästan 1,5 kg så dom har jag ju iallafall gått ner nu igen. Jag var och tränade igår också och hoppades att det skulle hjälpa "fett-brasan" på traven men icke. Men men, jag måste komma ihåg; andas och ha tålamod ;) Avslutar med en bild från Toscana, tagen i somras!
Ha en bra dag, tjingeling sålänge

Guuudagod middag!

Om man gillar jordnötter iallafall ;) För att inte tröttna tror jag att jag måste försöka varriera LCHF-kosten så mycket jag kan,  känner redan att kött och fet sås börjar bli lite uttjatat! Så idag bläddrade jag lite en av de lchf-kockböck som mest legat och samlat damm och inser ganska snabbt att det ju finns jättemycket gott man kan göra!
Fastnade ganska snabbt för detta recept från Doktor Dahlkvist och Airams LCHF-kokbok!
Kryddig kycklingfile med jordnötssmör och kokos
Ingredienser:
4-6 kycklingfiléer i portionsstorlek
2 dl krämig kokosmjölk
4 msk jordnötssmör
1-2 dl vispgrädde
1 tsk sambal oelek
saften av en halv lime
1 tsk salt
smör till stekning 

Gör så här
Tillagas på spisen.
Skiva kycklingfiléerna tvärs över i slantar. Smält smör, gärna i en stekgryta och bryn filéerna försiktigt, men låt dem bli genomstekta. Låt vila i annan form. Sänk temperaturen. Slå på kokosmjölken och tillsätt sambal oelek, limesaft och salt. Vispa ihop smakerna. Låt puttra i fem minuter utan lock. Tillsätt jordnötssmör och grädde och sjud anrättningen tills såsen antar en krämig konsistens, 5-10 minuter. Färga eventuellt med några droppar soja eller valfri kryddsås. Lägg tillbaka kycklingen och värm.

Servera eventuellt med lite rostade nötter eller kokos på toppen och gärna krispig sallad till.
Så här såg rätten ut i receptboken:
Och så här såg min ut ;)

Vaniljessens!

Dagens tips är denna vaniljessens! Funkar jättebra tilll mycket, smaksättning på grädden, i kesoplättar, chokladbollar ja, det mesta som man vill lyxa till lite! Det finns även vaniljpulver som ser ut som finmald vaniljstång. Brukar ha båda sorterna hemma och välja vilken som passar bäst beroende på vad man gör för något! Naturligtvis är ju äkta vaniljstång det som ger allra bäst smak men det känns lite oekonomiskt att bara köpa det ;)

Nu är det dags att fixa lite skolarbete! Hej sålänge

Min mat idag!

Kanske inte det allra intressantaste ämnet men jag tycker alltid det är kul att se vad andra LCHF:are stoppar i sig så här får ni min "mat-dag":
Frukost/Lunch blev oxfile, bea, rödvinsås och en liiten stekt tomat. Kanske verkar det som om jag käkar oxfile i tid och otid men vi köpte en stor bit i helgen så det har räckt tills nu, lyxigt, jag vet ;)
Middag: "Ostpaj" (dvs paj utan pajskal) gjord på stark greveost med smörstekta trattkantareller. Väldigt gott men väldigt mäktigt. En liten portion räcker!

Akupunktur!

Ikväll är det dags för en omgång akupunktur! Detta är 6:e gången jag går dit. Och det ska bli kul att berätta att jag fått mens, vet inte om de sätter nålarna annourlunda då?! Återstår att se! Iallafall, första gången jag var där berättade dom om vissa saker som man (enligt den kinesiska läran) ska undvika. Fick ett papper med "förhållningsregler" där det står:
"Undvik att äta följande: Vitlök, mango, papaya, annanas, aubergine, gurkmeja, curry och starkt kryddad mat. Unvik vita produkter, ät ej för mycket vitt bröd, vit pasta, vitt ris. Drick/ät måttligt med mjölkprodukter. Ät ej råa morötter. Avstå från kyckling och nötkreatur som fötts upp på hormonpreparat, det påverkar vår fertilitet negativt. Drick inte kaffe, grönt te, coca-cola, appelsinljuice (färskpressad ok). Undvik godis och sötsaker.
Varför inte grönt te? Det sägs ju vara så nyttigt! Jo men tydligen påverkar det nybildningen av blodkärl negativt. istället rekommenderas man att dricka tex rooiboste, kamomill-te och måttligt med svart te.
Själv försöker jag undvika svart te helt och kör istället på rooibos-te! Tycker en del rooibos-teer har en lite konstig bismak men har precis hittat ett som är väldigt gott utan bismak, se bilden nedan! Det smakar faktiskt lite som blåbärs-soppa vilket väl är något vi som äter LCHF inte brukar ha på menyn!
Sist men inte minst så har jag fått (köpa) örter av akupunktören som  ska öka blodgenomströmningen i äggstockar och livmoder. Det ena är små ampuller med pulver i som man blandar ner i varmt vatten och dricker. Det är faktiskt väldigt äckligt, nästan kräkvarning men vad gör man inte!? ;) Det andra är små små runda piller, påminner om pepparkorn till storlek och utseende. Båda dessa örter ska man  pilla i sig 3 gånger om dagen. Så det gäller att vara strukturerad och alltid ha med sig piller. Jag lyckas ofta men inte alltid!

Chokladbollar!

Nu är det ju bara måndag och några dagar kvar tills fredagsmyset men vad gör det - Ibland behövs chokladbollar även en vardag. Och jag måste säga att dessa är väldigt goda för att vara så kolhydratsnåla! Undrar vad som skulle hända om man skulle trycka i sig en hel sats istället för lunch/middag?! Så värst mkt kolhydrater får man ju inte i sig... Men det skulle nog trigga sötsuget så jag tror det är bäst att tänka på dessa som det godis det är ;)
Så - här kommer receptet:
LCHF chokladbollar

100 g smör
ca 100 g kokos
Ca 3 msk sukrin (jag använde florsockervarianten - tror det blir bäst)
2 msk kakao
1 matsked vaniljessens (finns vid "bak-grejorna" i affären - men det går nog bra med vaniljpulver också)
1,5 msk kallt kaffe (om man vill..)
1 msk vispgrädde


Blanda som med "vanliga chokladbollar" och rulla sen i kokos. Njut!
När jag gjorde smeten började jag med 2 msk sukrin men det blev lite intetsägande så jag hade i en till matsked. Så ett tips är att börja med en liten mängd och sen eventuellt öka på tills sötman är rätt för dig!

Jag vågar nästan inte skriva det...

Men jag har fått MENS!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jihuuu! Om det är LCHF, akupunkturen, de kinesiska örterna eller något av dom andra "mirakelpillerna" jag tar som har hjälpt till har jag ingen aning om men något gör jag ju rätt! Sitter och ler för mig själv, är på jättebra humör och förstår kanske lite mer nu varför mitt sötsug som faktiskt lyst med sin frånvaro den senste tiden var så oerhört svårt att stå emot i helgen; PMS...som jag hade glömt bort hur det kändes! Då vet jag att det kan komma och kan stå emot bättre nästa gång! Det borde jag ju gjort denna gång också men men, inte gråta över spilld mjölk! Nu börjar jag ju genast drömma om att mensen ska bli regelbunden och att till och med få ägglossning...Så att vi kan försöka "på riktigt". Det känns som en dröm. Men ett steg i taget. Idag är jag glad att kroppen visar att den är påväg åt rätt håll!

En dag full med val!

Idag avgörs det - hur Sverige ska styras de närmaste 4 åren. Jag har redan förtidsröstat så jag slipper kön till val-loklalen men hur som helst ska det bli spännande att se hur det går! Annars då? Jo men igår blev det ett (oplanerat) avsteg från LCHF. Äppelsockerkaka var det jag föll dit på...Så ONÖDIGT. Men det är ju inte den där sockerkakan som kommer göra mig tjock(are). Det är hur jag äter idag och framöver. Får p assa mig för sockermonstret framöver. Idag blir det smörstekta kantareller och korv till lunch. Avslutar med en bild från Ibiza, fina citronträd! En påminnelse om att pigga upp dagens kranvatten med nåt citrus-aktigt kanske!

Kantarellfrossa!

Igår kom min kille hem med massor av kantareller och trattkantareller. Och när jag säger massor så menar jag MASSOR! Men för den som tror att detta var resultatet av en lång skogsprommenad så kan jag dementera det direkt! Hö-torget var platsen för fyndet! Så igår blev det ingen rödvinsås och bea till köttet utan istället en grymt god sås på trattkantareller, grädde, en kork whiskey och lite lagrad greveost. Det blir nog en repris på detta ikväll!

Fredagsblommor och annat gött

Så var det fredag igen! Härligt!!! Här avslutas veckans sist vardag med oxfile, bea, rödvinsås och små gröna ärtor! Älskar den kombinationen! Till dessert blir det kanske en lchf-chokladboll, jag svängde ihop ett gäng tidigare under kvällen! Men provsmakade en då och känner mig nöjd nu så kanske får dom stanna i kylen, trots att de var riktigt ) Och så blir det mys i tv-soffan såklart ;) Har ställt fredagsblommorna bredvid tv:n så att man kan titta på dom i reklampausen!
;

Viktrapport och korvgryta!

Har varit dålig på att uppdatera men nu kör vi igång igen!
För det har hänt grejer! -2,1 kg på en vecka! Vilket betyder att jag hamnar på 87,7kg. Har en lång väg kvar men ändå, det känns bra! Ny viktrapport kommer nästa torsdag!
Imorse svängde jag och älsklingen ihop en korvgryta till frukost. Så gott och enkelt! Stek upp 4 choriso-korvar och champinjoner så att det får färg. Späd med 2,5 dl vispgrädde ochett par matskeda soja. Sen kryddade jag med egenplockad rosmarin från Ibiza och salt och peppar. Och till sist rörde vi i ca en dl färska lingon. Inte helt LCHF kanske men man får ju inte i sig så många lingon per portion! Och de gör verkligen mycket för hur det smakar. Nu ska jag betala räkningar, sen en sväng ut på stan för ärenden och sen hem och bråka med Adobe Illustrator. Har skoluppgifter som ska lämnas in!

Friday!!!

Veckans sista vardag! Jag har ingen skola idag så jag har passat på att klara av tandläkarbesök (inga hål=stolt tandläkare!) och sen en skön powerwalk följt av en lång dusch! Lunchen blev min favvoritomelett med stark ost, skinka och tomat! Recept kommer en annan dag! Ikväll blir det fredagsmys med bästa vännerna;  tacogratäng och film. Viktnedgången då? Jo men det går stadigt nedåt! Jag rapporterar nästa torsdag! (dvs med en veckas intervaller)

Boursin, Räkor och limealioli

Fick bli kvällens middag. Lyxigt en torsdag ;)

Idag är den första dagen i resten av ditt liv...

Så står det på en liten tavla hemma hos mina föräldrar. Och trots att det låter ganska fånigt så är det väldigt sant. Och därför är det också dags för mig att göra allt jag kan för att nå dit jag vill i livet. Eller dit vi vill kanske jag ska skriva! Jag och min underbara sambo! Vi vill ju bli fler! Men det vill sig inte. Är 30 så det är inget direkt lyxproblem heller utan hög tid att sätta igång!
Att det inte vill sig är dock inte så konstigt. Har i nästan hela livet (sen puberteten) haft extremt oregelbunden mens. Vi snackar 1-2 gånger om året, ibland oftare om jag vägt mindre än vad jag gör idag. Men summa summarum, utan regelbunden mens så blir det svårt till omöjligt att pricka in någon ägglossning. Eller ägglossning har jag förmodligen inte ens och ja, då är ju chansen att bli på smällen lika med noll. Vilket jag inte vill tänka för mycket på för då deppar jag ihop totalt. Så därför har jag en plan istället ;)
Planen är enkel: Att göra allt jag kan för att min kropp ska tycka att det är dags för något att börja växa därinne ;)
Jag har redan tjuvstartat. Ja, alltså börjat innan idag. Vad har jag då gjort hitills?
  • Gått ner 10 kg, från 100 till 89,8 (det stannade vågen på imorse). Denna viktminskning har jag LCHF-kosten att tacka för! Har gjort x antal snedsteg under sommaren så det har stått still ett tag men sen 3 dagar är jag "uppe på hästen" igen!
  • Varit hos gynekologen - hon konsterade att jag förmodligen har PCO trots att jag inte har "typiska PCO-äggstockar. Har fått Metformin för att jämna ut blodsockerkurvan, det kan vid pco hjälpa till med ägglossning...är dock tveksam över hur mkt denna tablett hjälper när jag äter LCHF!
  • Äter dagligen ett antal "mirakel"-piller som Rosenrot, Glandin 25 och Royal Jelly (just nu äter jag den starkaste sorten RJ som man suger i sig med sugrör, nasty stuff men vad gör man inte..)
  • Har varit på akupunktur 3 gånger och idag om  ett par timmar är det dags för nästa tillfälle att leka nåldyna ;) Enligt min akupunktör så ska jag inte äta vitlök och dricka svart/grönt te - mer om det i ett annat inlägg. Jag äter också kinesiska örter som ska sätta fart på blodgenomströmningen i livmodern.
  • Har börjat powerwalka -tyvärr inte regelbundet!
  • Mer piller! Som Folsyra, Omega 3, vitaminer!
Har jag märkt nån effekt hitills då?!

Absolut, det allmäna välmåendet med LCHF-kosten är fantastiskt mkt bättre än hur jag brukade må när jag åt tonvis med kolhydrater, ingen mer halsbränna som jag förut hade dagligen. Jag blir  mycket piggare och gladare över lag när jag äter LCHF. Allt detta är ju såklart jättebra men mitt stora mål är ju att få kroppen i form för en graviditet! Och där kan jag säga att jag märkt små¨förbättringar. 4 dagar efter att jag började äta rosenrot (som var det första jag började med av alla piller) så fick jag mens! Och efter 3 akupunkturtillfällen så har jag nu fått en "light"-mens. Dvs mkt sparsam men ändå¨en blödning. Man får inte vara så kräsen i mina skor utan alla små tecken som visar att det händer saker med kroppens hormoner är positiva.

Vad händer nu då?!

Förutom att fortsätta gå ner i vilkt med hjälp av LCHF-kost och motion så kommer jag även att fortsätta med alla hälsokostpreparat och med akupunkturen! När jag har nått en vikt på 83kg=bmi<30 så är det dags för ett gynekologbesök (om jag inte fått igång mensen då!) för att få Pergotime utskrivet!) Pergotime är ett läkemedel som ska hjälpa till vid utebliven ägglossning.
Men varför en blogg då?!

Jag behöver någon stans att skriva av mig och få ner alla tankar, känslor och frågor i text. Det är en sorts terapiform också - jag tror att man kan släppa saker lite när man skriver ner dom. Och även om jag skriver för min egen skull vore det fantastiskt kul att hitta läsare som är i samma eller liknande situration som mig och få deras perspektiv på det jag skriver om! Jag väljer dock att i detta skede vara anonym då det då blir lättare att här skriva ut känsliga saker!

Namnet på bloggen?!

Tja, lite fyndigt är det allt, "Vägen till Plusset" eller "Vågen till Plusset" - båda stämmer in på "resan" jag SKA göra!
Take care!
/VTP (V*gen till Plusset)

RSS 2.0