Försöker ta det chill men det går sådär

Äntligen helg! Om en halvtimme ska jag vara på tjejmiddag men jag ligger fortf nedbäddad i soffan! Tur att värdinnan bara bor ca två minuter bort!
Annars då? Jo, jag gravtestar fortfarande som en tok. Tog ett test nyss efter att ha druckit typ en liter te så urinen var riktigt utspädd. Tänkte att strecket inte borde bli så starkt men vet ni, det blev det! Och jag drar en lättnadens suck och lugnar mig i några timmar. Sen är ångesten tillbaka. Har fått numret till en kurator, ska ringa henne nästa vecka och boka en tid, det är inte hälsosamt för mig att vara så här orolig...


Graviditetstests-hysteri

Är temat i mitt liv just nu! Vill helst inte skriva detta för det får mig att framstå som en total knäppgök men hittills har jag tagit tre om dan..i know. Det är inte logiskt, sååå snabbt ökar ju inte HCG i kroppen. Men är man livrädd och driven av ångest så blir det så. Jag tänker att det egentligen inte är så konstigt efter tre års kämpande och ett utomkvedeshavandeskap i bagaget. Nedan ser ni clearbluetestet jag gjorde imorse (till vänster) och igår kväll till höger.


Inget mera blod!

Än så länge!
Har beställt hem 100(!) graviditetstest från "billiga tester" så kan man följa åt vilket håll det lutar, dvs om strecket blir starkare oxh starkare eller Gud förbjude, tvärt om! Har jag tur så kommer dom redan idag! Jag återkommer här när jag har testat :)


Ruvardag 13

Jag kan inte fatta!! Och vågar inte heller glädjas helt...det kommer nämligen lite lite brunt blod, inte alls mycket men ändå. Men förstår ni, det har iallafall fäst! :) ber om ursäkt för suddig bild också, min mobilkamera är trasig..


Ruvardag 12

Måndag igen. Sitter på jobbet. Kan inte fokusera. Tänker bara på att mensen nog kommer imorgon. Men tänk om den Inte gör det. Jag har fått testdag från kliniken nu på fredag... Jaja, kommer den inte imorgon kväll så får jag ta ett beslut om hur jag gör då, vänta tills testdag eller "tjuvtesta" innan..


Ruvardag 11

Nu är jag hemma från landet igen. Har haft en jättemysig helg! Har pratat en dem med en av tjejerna om hur ledsen jag känner mig just nu över vår situation, skönt att få ventilera med henne!
Nu ska jag snabbstäda för snart kommer mamma och pappa!
Må så gott tills vi hörs igen.


Ruvardag 10

Idag åker jag och sex tjejer till iväg till en av tjejernas landställe. Vi ska mysa, gå promenader, äta gott och chilla..
Jag har blandade känslor inför detta, en av tjejerna är gravid och borde nu ha en rejäl kalaskula på magen. Jag är jätteglad för hennes skull men jag tycker det är ordentligt jobbigt att se gravida och prata graviditet..så jag försöker ju undvika det så gott det nu går. Men nu går det alltså inte den här helgen. Får bita ihop helt enkelt. Tre av tjejerna som är med vet om vårt ivf-ande och vet att jag ruvar, känns skönt faktiskt men det räcker med dessa tre, har inga planer att berätta för resten. Nu är det hög tid att gå upp ur sängen. Hoppas ni får en bra lördag! Kram


Ruvardag 9

Idag har jag bara mentalt gett upp. Jag har helt enkelt förlikat mig med att mensen kommer nästa tisdag (eller där i närheten). Hela jag är full av visshet att set är så. Vad jag grundar det på? Well, utöver gårdagens negativa test som spädde på skeptikern i mig så har jag ju inte ett enda graviditetssymptom. Jag mår precis som vanligt...


Ruvardag 8 och tjuvtestning

Tjuvtestade imorse. Hade lovat mig själv att inte göra det. Trodde inte ens jag hade något gravtest hemma utöver det som man får från ivf-kliniken och det tar jag på testdagen. Men så hittade jag ett i badrumsskåpet och kunde inte hålla mig. Det var tvärnegativt. Såklart. Kan ju vara för tidigt, man ska inre ge upp innan loppet är över osv men mentalt så är jag ledsen och tänker att jag får mens på tisdag. Fortsättning följer.


Ruvardag 7

Så, då har mer än hälften av ruvardagarna gått om jag ska gå på hur det var förra gången då mensen kom på ruvardag 13. Det ska oavsett resultat bli skönt när den dagen kommer (låter kanske märkligt men ovissheten tär något oerhört på mig). Jag är för övrigt sjuk också, känner mig febrig och huvudet värker. Så ikväll fick det bli en nödpizza till middag som min snälla kille tog hem, tänk vad lycklig jag är som har hittat ett sånt kap, han har ett hjärta av guld! Är läggdags alldeles strax, hoppas jag vaknar piggare imorgon! Natti på er


Ruvardag 5

Är slut som artist. Galen måndag på jobbet. Kom hem, svamprensning framför tv:n. Såg nån söt bebis i nån reklamfilm och tårarna började rinna. Då vet man att man är trött. När man Inte ens fixar en reklambebis...
Sen middag, kantarellpasta och nu ligger jsg här i soffan som en urvriden disktrasa. Inget av de embryon som de skulle odla vidare på klarade sig. Men vi har ju två i frysen. Och ett i magen.


Ruvardag 4

Så där ja, nu är jag nyduschad och ligger i min egen säng. Borta bra men hemma bäst är verkligen sant. Och då har vi ändå varit på en herrgård och haft det bra. Har även hunnit med att plocka kopiösa mängder svamp idag. Orkar inte ens rensa, är slut som artist så det får vänta tills imorgon! Annars rullar det på, jag känner inget som får mig att tro att jag blivit på smällen, allt känns som vanligt...jag veet jag veet, det är ju så himla tidigt så vad skulle jag kunna känna lixom..men ni vet hur det är, man är ivf-ruvnings-periods-paranoid-knäpp!


Ruvardag 3

Vi har det bra, myser och äter gott! Och så pratar vi med embryot i magen :) hejar på det och säger att det ska växa riktigt fint, för mamma och pappa längtar så..


Ruvardag 1

Jahap, så har en dag gått sedan jag blev ruvare. En dag full av jobb, kollegor, lunch (kalops), telefonsamtal med vänner, matlagning, tvättande och nu snart ska jag betala räkningar. Livet rullar ju lixom på som vanligt även om det i mitt huvud är en oerhört psykiskt jobbig period. Jag känner ingenting och det vore ju märkligt det, det är ju på tok alldeles för tidigt. Imorgon har jag tagit ledigt från jobbet. Jag och min älsk ska åka på romantisk herrgårdsweekend. Because we´re worth it :)

Ruvardag 0

Sedan lunchtid idag ruvar jag på ett fint litet fyracelligt embryo! Det känns helt underbart och så nervöst samtidigt. Det är nu det börjar. Nedräkningen mot lyckan. Eller nedräkningen mot total besvikelse. Men nu tar vi en dag i taget!
Utöver detta lilla högkvalitativa embryo som jag fick tillbaka så var två till så fina att dom stoppade dom i frysen! Känns så bra att få något dit! Sen så odlar dom även tre av embryona vidare till dag 5 (till på lördag). Så klarar de odlingen fryser de ner dom då, då kallas de blastocyster och består av ca 100 celler (tror jag!). Jag ska ringa på måndag och få svar vad som har hänt med dom. Vågar inte hoppas på för mycket där dock. Just nu går allt hopp nämligen åt till den som ligger i magen..

Lucky nr 7 :)

Jag måste bara dela detta med er!! Jag pratade nyss med ivf-kliniken och tydligen har alla 7 äggen blivit befruktade! Helt på egen hand hade de fixat det också (annars kan tydligen kliniken försöka hjälpa dom på traven!) Ringde min kille som bara skrattade av lycka! Blir helt varm av att höra honom så glad. Så nu är det bara att hoppas att de deltar sig som de ska. Men av sju befruktade kan vi väl hoppas på det! Nu är det exakt ett dygn kvar tills vi ska vara på plats och stoppa tillbaka det som förhoppningsvis är guldembryot..


7 underbara ägg!

Fick de ut. Förra gången fick de ut sex så detta får ju anses som godkänt. Nu följer ett riktigt nervöst dygn, imorgon efter 10.30 får vi veta hur många (om några) som har befruktats.
Men först ska jag åka hem (min kille kör!) och sova bedövningsruset av mig, vet från förra gången att jag hade rätt ont när bedövningen släppte så det blir soffläge resten av dagen. Vi hörs snart igen, ta hand om er så länge!


Ägglossningsspruta - check!

Nu är den tagen, några minuter för sent.men inget att oroa sig alltför mycket över, tror jag. 36 timmar kvar till äggplock nu. Känns som en evighet! Hur 36 timmar kan kännas som dn evighet kan jag inte förklara, men ju närmarre vi kommer någon viktig händelse desto mer verkar tiden sakta ner..märkligt. Annars har vi det bra. Har ätit oxfile och potatisgratäng till middag.
Gott gott. Önskar er en fortsatt mysig lördagkväll så hörs vi snart igen!


När tårarna bränner bakom ögonlocken

Jag tycker att jag kämpar på bra med hela vår barnlöshetsgrej. Jag hoppas och tror (iaf en stor del av mig) på ett positivt slut på hela den här helvetesresan. Men ibland misströstar man mer än annars. Idag nyss var en sån stund. Min gravida föredetta chef kom förbi. Det gick tydligen ungefär på första försöket. Jag grattulerade henne, sa "vad roligt" och log. Och jag menade det. Men efteråt kommer det som en baksmälla. Inte hennes graviditet utan sorgen över min mage som är alldeles tom (utöver det vanliga magfettet :)). Jag känner hur tårarna bränner bakom ögonlocken, vore jag hemma skulle jag låta dom komma. Men det går inte nu. Jag måste sätta sorgen på paus några timmar. Kanske blir detta ännu mer känsligt när vi nu är så nära vårt nästa äggplock (det är planerat till på måndag) och om allt går bra en instättning av ett embryo..För allt blir så skört och verkligt. Lyckan ett eventuellt plus skulle innebära. Sorgen och tvivlen som följer med ett minus. Och känslan av att inte ha någon som helst kontroll över hur det slutar, den önskar jag inte någon.

Ultraljud ett

Idag (egentligen igår, klockan har ju passerat 12 nu :)) så var det dags för
Ultraljud för att kika hur det står
Till med äggblåsorna där inne.efter sex dagars styrande med menopur à 300 enheter. Resultatet var två äggblåsor på 12 mm samt 4-5 mindre som nog vill vara med i matchen men som Inte växt till sig ännu. Känner mig lite besviken, hade fgärna fått vara fler där inne, men men, set behövs ju bara ett guldägg egentligen.. Ska tillbaka på onsdag så får vi ser hur det ser ut då. Då bestäms
det om äggplock blir på fredag eller på måndag. Uppdaterar igen då! Nu ska jag duna i den renbäddade sängen! Natti på er


RSS 2.0