Zucchini carbonara


Carbonara med grädde och massor av parmesanost - mmmmm säger jag bara ;)



Det gröna som skymtar är "zucchini-pastan"!

Hittade ett recept som verkade smaskigt på en LCHF-blogg för ett par veckor sedan och idag blev det dags att testa! Som vanligt gjorde jag om receptet lite och eftersom resultatet blev supersmarrigt kommer receptet här:

Ingredienser för 3 portioner

1-2 zucchini
1,5-2 paket bacon a 125 gram
3 dl grädde
2 dl riven parmesanost
4 stora vitlöksklyftor
1 gul lök
salt och peppar

Gör så här: Börja med att göra "pasta-band" av zucchinin genom att skala den med en vanlig potatisskalare. Lägg åt sidan sålänge. Stek lök och bacon var för sig. Bacon ska bli lite lätt knaprigt. Lägg sedan bacon och lök i samma panna och pressa i vitlöksklyftorna. Rör om så att vitlöken fördelas jämt och späd sedan med grädden! Låt såsen koka ihop i ca 5 minuter innan du blandar ner den rivna parmesanosten. Salta och peppra!

Koka nu upp en kastrull vatten. När vattnet kokar lägger du i zucchinipastan och låter den koka i 2 minuter. Ta sedan upp den och spola kallt vatten på den så att kokningen avstannar. Blanda ner zucchinipastan i såsen och ät
direkt ;)

En liten kommentar:
Självklart smakar inte zucchinipasta som vanlig pasta, men den ger ett trevligt tuggmotstånd som behövs tycker jag, carbonarasås utan något tillbehör är jag tveksam till ;)

Nu är det strax bedtime för mig, som sagt var jag uppe tidigt imorse och tränade med en vän som gett mig en veckas träningskort på SATS. Bodypump körde vi. Jag tror att mina stackars muskler kommer att kännas av imorgon. Men det är som det ska!

Nehep, godnatt bloggvänner - vi hörs imorgon!


Snabb-blogg

Hej på er! Om 4 minuter står en kompis och väntar på mig i kylan ute på gatan så detta får bli ett väldans kort blogginlägg! Jag återkommer senare ikväll med receptet på "pasta carbonara" - ja, en version utan pasta då förstås ;) Så länge bjuder jag på några bilder från julpiffandet här hemma!


Vita hyacinter


Tomtens säck är redan full med paket ;)


Det strålar en stjärna...eller nåja, en advetskrans iallafall!

Städdag!


Detta har jag ätit till både lunch och middag idag - rostbiff och stekt halloumi. Imorgon behöver jag nog handla ;)


Pust - hela dagen har jag hållt på med städning, sortering och fix här hemma! Men nu är det så fint så fint ;D Nya tvättkorgar ska inhandlas imorgon! Ikeas blåa kassar i all ära men vi behöver riktiga tvättkorgar! Nu har jag mellanlandat i soffan innan det är dags att krya ner i den renbäddade sängen! Imorgon får jag ställa klockan - ska provträna på morgonen på Sats tillsammans med en kompis - bodypump är det vi ska ägna oss åt! Eftersom jag annars "bara" kör gym ska det bli kul med lite omväxling.

Nu kom min karl innanför dörren efter en sen kväll på jobbet så nu ska jag ge honom lite uppmärksamhet! På återseende imorgon hoppas jag! Och godnatt ;)

Äggröra och bacon-frukost!


Ordning och reda igen - LCHF är mycket mer okomplicerat på hemmaplan! Även om jag vet att många klarar av det även på "resande fot", Jag får jobba på det! Nu ska jag ta tag i dagen här! På återseende lite senare!

Hemma igen!


Så här såg det ut på hemresan tidigare idag Mycket snö har fallit i västsverige!

Pjuh! Äntligen hemma efter en låång resa hem! Det var ingen bra dag för att färdas ute på vägarna men men, min darling behövde komma tillbaka och jobba! På slutet hade vi några timmars körning i mörker - ush. Men somsagt, slutet gott allting gott för nu ligger vi här skavfötters i soffan! Adventsstjärnorna lyser fint i fönstren och jag har tänt levande ljus, det är ju trots allt första advent! Hoppas ni har haft en mysig dag! Nu ska jag dricka mitt kolate som har stått och svalnat en stund!

Vi hörs imorgon igen! Kram

Dagar med vänskap


Mys på resturang Basement

Hej lördag! Tog en skön sovmorgon idag efter att ha kommit hem rätt sent igår natt. Jag har haft ett ett par mysiga dagar tillsammans med min vän M. Vi har ätit en gourmetmiddag på resturang Basement i göteborg, gått på thaimassage och sedan myst runt i deras nya hus resten av tiden. Med undantag för att ta en väldigt kall barnvagnsprommenad, HU vad kallt det är ute nu!
Maten har gått sådär! Jag vill vara ärlig och erkänna det. Maten på Basement var iof ganska ok ur kolhydratssynpunkt (blomkålscreme istället för potatis till köttet!) men visst fuskade jag igår med taccos och godsaker hemma hos min vän. Ush, jag mår (än sålänge) inte dåligt av kolisarna men fortsätter jag på detta spår kommer det att komma som ett brev på posten!

Snart är det dags för en tur på stan - min darling behöver nya byxor och jag som flickvän vill gärna vara med som smakråd ;)


Dagens outfit



Tyvärr är det inte jag på bilden ;)

Jag vet, jag vet, detta är verkligen ingen modeblogg men jag måste bara visa min fina klänning som inhandlades på Zara för några dagar sedan! Den åker på idag när jag ska iväg och träffa min underbart fina vän! Vi ska blandannat gå ut och käka på ett flott ställe i Göteborg! Rapport om maten kommer givetvis ;)

Nä, nu är det dags att ta en liten prommenad och njuta av snölandskapet utanför! På återseende!

Framme!

Det var en ganska lugn bilresa men sista timmen hamnade vi mitt i snöstormen. Jag underhöll oss genom att spela gamla klassiker på radion via Spotify på min telefon. Vi har en jättebra liten manick som man kopplar från telefonen in i cigarett-tändaruttaget och så kommer musiken ut ur bilstereons högtalare! Superbra, speciellt om man inte hittar nån bra radiokanal!

Nu ska vi snart äta middag här, marinerad fläskfile bjuds det bland annat på!

Ha en skön onsdagkväll så hörs vi imorgon igen!

Mot bästkusten!


Mys på ett juligt Liseberg väntar! Bild från petterssonsbuss.se


Så snart bilen är packad så  drar vi iväg till västkusten några dagar! Vi ska bo hos min darlings mamma som brukar längta efter att pyssla om sin son men inte får göra det så ofta då vi bor på den andra kusten! Känns lite läskigt att åka mitt i snöovädret dock men men, jag får köra försiktigt! Sen ska jag träffa en av mina aboslut bästa vänner som tyvärr bor alldeles för långt bort! Vi ska hitta på massa mysigt ihop, jag får rapportera om det sen! Och så ska vi passa på att gå på julmarknad, det är ju första advent på söndag och vad passar då bättre än att insupa julstämningen på Liseberg!?

Hoppas ni har en bra onsdag i kylan! Klä på er ordentligt ;) Kram

Getostterrin


Detta mina vänner är goda grejer!

Trots alla recept man numera kan hitta på internet så tycker jag att det är kul med kokböcker! Det är roligt att bläddra och härligt att hålla i en bok helt enkelt! På grund av detta har jag gett mig själv en liten utmaning, jag ska hitta LCHF-recept eller recept som går att LCHF-anpassa i "vanliga kokböcker". Det är faktiskt inte så svårt! Detta recept kommer från en bok som heter "countryside hotels - 41 kök med kärlek och omtanke". Countryside hotels är en "kedja" av slott och herrgårdar runt om i sverige och de har alla fått bidra med ett par recept.





Egentligen ska det vara mjölk i denna men det hade jag ingen hemma så jag tog vispgrädde istället!

Ingredienser:

300gram getost (ta bort vitmögglet)
1,5 dl vispgrädde (Eg ska det vara mjölk i denna men det hade jag ingen hemma så jag tog vispgrädde istället!)
2 gelatinblad

Gör så här:

Blötlägg gelatinbladen i ca 5 minuter. Smula sönder getosten och lägg den tillsammans med grädden i en skål. Använd sedan en stavmixer till att skapa en jämn "smet". Smält sedan gelatinbladen på svag värme och häll därefter ner gelatinet i getostsmeten och rör om ordentligt. Salta och peppra. Täck sedan en lite större eller flera mindre formar med plastfolie! Ner med getostsmeten och låt sedan stå kallt över natten.

Sedan kan du servera med det du gillar. Jag tycker getosten behöver lite sötma så klarar du det kan du som jag skiva ett par svenska äpplen och smörsteka dom tillsammans med rosmarin. Sen blir lite ruccolasallad, rostade pinjenötter och en dressing gjord på olivolja och balsamvinäger pricken över i:et! ;)



Solgul kycklinggyta

Vad passar bättre i vintermörkret än en färgglad värmande gryta! Gott och mättande och det finns många goda varianter att välja på - även om man äter LCHF!

Den här varianten hittade jag på "allt om mat`s" hemsida. Jag brukar ofta göra om lite så att receptet passar mig och LCHF och den här gången utgjorde inget undantag. Jag gjorde mer sås (gillar sås!) och använde rödlök istället för gul lök. Och rosmarin istället för timjan. Och så skar jag bitar av kycklingfileer istället för hel kyckling. Och så bytte jag ut rädisor och sockerärtor mot blomkål. Oj, det blev visst en del ändringar! Men jag tror smaken blev ungefär likadan ;)

Länk till receptet: http://www.alltommat.se/recept/kycklinggryta-9478

Bild från Allt om mats hemsida:



Och så min version då ;) Den blev jättegod enligt både mig och min darling så testa denna!


Nu är klockan mycket och det är snart dags att krypa till kojs så godnatt på er! Vi hörs imorgon igen! Kram

Klassisk söndagsmiddag

Godafton! Har precis vinkat hejdå till ett par av mina närmaste vänner. De har varit utomlands i ett par veckor så nu när de kom hem så bjöd jag på söndagsmiddag i klassisk tappning! Nämligen ugnstekt rådjursstek med gräddsås och kokta grönsaker (morot, broccoli, blomkål, brysselkål), lite svartvinbärsgele och hemmagjort äppelmos (sjud bara äppelklyftor och en gnutta vatten tills klyftorna kokat sönder till "mos" - jättegott!)

Till dessert blev det en annan klassiker; smör och kanelstekta äppelklyftor med grädde  och grovhackade ugnrostade hasselnötter (jag serverade även vaniljglass men hoppade över den själv!)

En riktigt god söndagsmiddag var det! Nu är det dags för dumburken att få min uppmärksamhet i ett par timmar!
Hoppas att er söndag har varit härlig! Kram


Smör och kanelstekta äppelklyftor under ett berg av grädde ;)

Deppigt idag

Ush, idag har jag tyvärr inte haft någon speciellt bra dag. Jag har varit låg och känt mig ledsen över vår/min situation..dvs att vi inte har det så "enkelt" som vissa andra som bara behöver titta på en kille för att bli gravida...ok, nu tar jag i men ni förstår vad jag menar. Jag brukar försöka se positivt på vår situation, att jag inte är SÅ gammal än och att jag ju lyckats gå ner ca 18 kg sen i början av året och att jag äntligen har ett bmi på under 30 och att jag då kan få hjälp av Pergotime (förhoppningsvis iaf om Apoteket får in det och min gynekolog är välvilligt inställd!) Jag kommer ju att fortsätta att gå ner i vikt också så vår situation kommer bara att bli bättre och bättre...Men ingen orkar vara positiv hela tiden. Jag LÄNGTAR ju NU!

Oh well, jag ska inte mala på mer om detta utan nu sjunka ner framför en Harry potter film som nu går på TV tillsammans med en kopp rooiboste med kola-smak! Som tur är har jag min darling som sällskap också! Imorgon är en annan dag, eller hur?! ;)


Viltlax

Ligger just nu i bäddsoffan hos mina föräldrar. De skulle ha haft vänner på besök i torsdags och hade förberett en laxrätt som är sååå god. Men så blev gästerna sjuka och kunde inte komma. Så då åkte vi hit igår kväll istället och mumsade i oss den goda laxen och drack rött vin hemsläpat från sommarens italien-resa ;D

Laxen som jag tycker är så god kallas "viltlax" och jag tror receptet är något av ett "vandringsrecept". Det finns lite olika versioner av det om man googlar på nätet men "ursprungsreceptet" tror jag är från ICAs hemsida. Här kommer deras version LCHF-modifierat av mig!

Ingredienser:

  • ca 600 g laxfilé (hel eller portionsbitar)
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 msk konc vilt- och kantarellfond (eller viltfond)
  • 4 msk lingonsylt eller färska lingon
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan

Gör så här: Lägg laxen i en ugnsäker form. Blanda alla övriga ingredienser och häll över laxen. Skjutsa sen in i ugnen i ca 20 minuter på 225 grader! Njut med tex smörstekta champinjoner och haricot verts!


Bild från ica.se 


I dont want alot for christmas!


Bild från expressen.se

Åh - jag är en hopplös julromantiker! Alltså, jag är en sån där person som kan leta i otaliga blomsteraffärer efter mistel bara för att få pussas under den hemma sen ;D Just nu pågår hemmafix och under tiden spelas mina favorit-jullåtar på hög volym! Grannarna måste undra men älskar man julen så gör man! Den absoluta favoriten just nu är Agnes och Måns Zelmerlövs version av Mariah Careys gamla hit "All I want for christmas is you". Den finns på spotify så leta upp och lyssna vetja!

Ruuulaaader!



Idag har det lagats mat! Rullader närmare bestämt. Klassisk svensk husmanskost när den är som bäst! Iallafall om du frågar mig ;) Rullader kan ju egentligen varieras i all oändlighet vad gäller fyllning och sås och jag svängde ihop min egen varriant men utgick efter ett recept jag hittade på nätet! Mina fyllde jag med liite katrinplommon och bacon (SÅ GOTT med sött och salt ihop!) och såsen är baserad på grädde men också Porteröl(!) och osockrad svartvinbärssaft! En viktig sak är att rulladerna ska ligga och puttra i såsen läänge (ca 1 timme) för att bli riktigt möra, iallafall om man som jag använde lövbiff! Sen kan man servera med det man gillar, jag tycker att brysselkål passar jättebra till! Bon aptit!


 Mmmm ;)


Fyllning med kalkonbacon och katrinplommon!

Onödiga(?) snacks och viktrapport!


Passionsfrukt, mörk 81-procentig choklad och cashewnötter - mmm

På bilden ovan ser ni 3 av mina "laster" - iof mycker mycket bättre än bananer, mjölkchoklad och popcorn men fortfarande sånt som man egentligen inte "behöver" äta! Jag försöker just nu dra ner på sånt här så mycket som möjligt då jag har gått upp i vikt efter min födelsedag! Men jag är nu påväg ner igen och vill att det ska fortsätta så! Idag stannade vågen på 82,9kg. Så jag har 1,8kg kvar tils jag är nere på 81,1kg som är min "all time low"-siffra på vågen! Det är bara att kämpa på, eller hur?! Snart ska jag iväg till gymmet och hjälpa fettförbränningen på traven!

Ha en bra dag så hörs vi senare!

Jag andas ut!



Jobbintervjun idag gick bra! Skönt, måste erkänna att jag var lite nervös innan! De ska höra av sig under nästa vecka! Spännande spännande ;D

Just nu ligger jag och andas ut hemma i mina föräldrars soffa. Har blivit bjuden på köttfärsås så jag är mätt och belåten. Mina föräldrar åt pasta till. Det såg gott ut! Så jag tänker försöka mig på att göra sån där "zucchini-spagetti" som det står om i lite olika LCHF-bloggar! Sen ska jag servera carbonara-sås till. Sluuurp!

Nu ska jag läsa några av mammas alla veckotidningar - Vi hörs lite senare!


IKEA



Ikväll tog jag och en vän en sväng till det blå-gula varuhuset! Vi tänkte att en tisdagkväll nog är bland den lugnaste tiden att åka dit! Och visst, det var inte så trångt som det blir på helgen men vi var långt från ensamma! Vi passade också på att slinka in på resturangen för en middag. Jag hittade ett riktigt schyst LCHF-alternativ; fläskytterfile med bea och rattatouille! Gott! Sen fick jag såklart med mig massor av saker hem också. Värmeljus, batterier, servetter och saker för ca 500kr till ;)

Nu är det snart dags att duna för imorgon ska jag på en jobbintervju(!) så då måste jag ju se pigg och fräsh ut ;) Men vi hörs imorgon igen! Sussa sött!

Lite av innehållet i kassarna! Servetter och en glasflaska med stjärnor passar ju nu till jul.


Are you nuts?



Det är jag iallafall. Galen i nötter alltså ;) Jag försöööker verkligen att inte överäta för är det ju en del kolhydrater i dessa små godingar! Det har ju tyvärr blivit en hel del kolhydrater för mig den senaste tiden så nu försöker jag mig på nån slags "avtrappning" så att kroppen vänjer sig vid fett-drift igen så snabbt som möjligt- Så dessa nötpåsar får nog skickas tillbaka in i skafferiet snart!

Förutom min kolhydratavtrapping håller jag även på med ett annat "projekt" - jag söker JOBB! Nu när jag är färdig med skolan är det ju nästa självklara steg! Jag är väldigt sugen på att komma ut och jobba - just nu lever jag på mina besparingar och det är ju inte hållbart i längden! Men idag har jag sökt 8 jobb. Så det får väl räknas som ett godkänt dagsverke tycker jag ;D

På tal om JOBBiga saker ;D har mensen kommit tillbaka igen. Jag blöder väldigt lite men det är såå tradigt. Jag vet inte ens om man kan kalla det mens, behöver inte ha tampong, trosskydd räcker...Det ska bli skönt att få komma till min gynekolog i början av december. Jag hoppas verkligen att apoteket har fått in pergotime tills dess..

Nu ska jag slappa loss här i soffan! Önskar er en skön måndagkväll! kram

Flygande Jakob!


Kvällens middag - härligt såsig och krämig!

Godafton på er!
Här har vi precis ätit en söndagsmiddag bestående av en riktig 80-talsklassiker; Flygande Jakob. När man läser igenom ingredienslistan så låter rätten ju lite spretig, kan dom där sakerna verkligen passa ihop lixom!? Men jag som är "uppväxt" med rätten vet att det blir hur gott som helst!! För icke LCHF-are är det supergott att servera ris till. Men det går jättebra att äta rätten som den är eller med en god sallad till!

Nu har jag inte gjort min variant super-strikt. Jag har tex skivat ner en hel banan(!) - det blir ju inte så många bananbitar per portion tänker jag och jag tycker det gör jättemycket för rättens smak. Men vill man kan man ju absolut skippa bananen! Sedan så har jag använt riktig chilisås, dvs sådan man köper färdig på flaska i affären. Jag köpte ICA:s gott liv då den hade minst kolhydrater av alla sorterna i affären, 17 gram per 100 gram. Jag har kikat på några andra lchf-recept där man har gjort en "egen" chilisås och blandat i. Det är 1,5dl chilisås i receptet så man får själv avgöra hur man vill göra!

Ingredienser:

1-2 grillade kycklingar (jag använde 1 nu men tyckte det blev för lite kött!)

200 gram champinjoner (eg inte en del i det "klassiska" receptet men jag tycker det är gott och passar bra i)

1 banan (kan såklart uteslutas)

4 dl vispgrädde


1,5 dl chilisås (man kan göra sin egen om man har tid och ork)

1 paket bacon

ca 1dl salta jordnötter

r så här:

Börja med att rensa den grillade kycklingen/kycklingarna. Lägg kycklingköttet i bitar i en ugnsäker form. Skiva och stek därefter champinjonerna så att dom blir lätt brynta och sprid även ut dom i formen. Skiva därefter bananen och strö ut bitarna i formen. Sedan är det dags att vispa grädden. När grädden är lättvispad blandar du ner chilisåsen och rör om tills allt blandat sig ordentligt. Bred därefter ut gräddtäcket över kyckling, champinjoner och bananbitar så att det täcker ordentligt. Därefter skjutsar du in hela anrättningen i ugnen i ca 30 minuter på 225 grader. Under tiden gratängen står ugnen knapersteker du baconet i bitar! När gratängen väl är ute ur ugnen strör du över knaperstekt bacon och salta jordnötter! Sedan är det bara en sak kvar: ät och njuut ;)


Börja med att rensa kycklingen. Skär köttet i mindre bitar. Lägg dessa i en ugnsfastform. Vispa grädden lätt. Rör ner chilisåsen. Häll blandningen över kycklingen. Ställ in i ugnen, grädda i 225 grader i cirka 15 minuter. Medan kycklingen står i ugnen, skär baconet i mindre bitar. Knaperstek det, låt rinna av på hushållspapper.

När kycklingen är klar, strö över baconet och nötterna.

Matlagningstips!

Kontrollera kolhydratshalten i chilisåsen. Det går även bra att använda tomatpuré, men då kan mängden skilja något. Ha i lite i taget och smaka av.

Serveringstips!

Servera med en enkel sallad, maten i sig har mycket smak.

 

Kommentarer

Hej Milla!

Hoppas allt är bra med Dig!
Tyckte Din Flygande Jacob
lät så god att jag kopierar
receptet och publicerar det imorgon Fredag!
Jag har inte tagit med
Matlagningstipset, utan nämner det i inlägget.
De som vill veta mer om matlagningstipset
får klicka på bilden som är länkad till receptet.
Klickar dom på Ditt namn länkas dom direkt till Din blogg där Du har en massa smaskiga kyckling-, kött- och fiskrätter och goda desserter, skrev jag i texten.
Hoppas att det är okey.

Önskar Dig en fortsatt bra Torsdag kväll!
Kram
Stevie

Skrivet av Stevie 2009-09-10 kl 20:46
Det där ska jag göra så fort jag kommer till Avesta och har en ugn :)
Skrivet av Caroline 2009-05-18 kl 12:57
Kommentaren kommer granskas innan publicering

Sök i denna blogg

Tre favoriter just nu

 

 

 

 

  • Matbloggstoppen

Ris, creme brule och bio!

Gårdagens exotiska middag var väldigt god men ack vad jag gottade mig i kolhydrater! Både ris och creme brulee slank ner! Iof inga stora portioner men nu blir det nya tag känner jag! Delade även på en flaska vin till maten så jag var allt lite lullig när jag kom hem igår, det krävs ju inte så mycket när man inte dricker så ofta! På tal om exotiska saker var passionsfruktsmoussen jag bloggade om igår JÄTTEGOD så den kan jag verkligen rekommendera!

Lördagen verkar inte bjuda på något strålande solsken, iallafall inte utanför mitt fönster!, så jag kurar inomhus en stund till. Sen blir det bio med min darling! Vi ska se den här filmen:

http://www.youtube.com/watch?v=mWoUgftTj3Y

Hoppas ni har en häärlig lördag!
Vi hörs senare igen hoppas jag!

Middag ute

Snart ska jag bege mig iväg ut - ska träffa en kompis över en middag på stan! Vi ska äta på en resturang som tydligen har ett kök som inspireras av Vietnam men även av Thailand, Laos, Kambodja och Burma. Blir spännande att se hur det funkar ihop med LCHF ;) Det löser sig på något sätt, jag är förkyld just nu och orkar inte vara riktigt strikt, kanske märks det när jag lagar rödbetor, dessert och allt ;D Även om jag själv inte tycker det är så farligt, jag kommer igen med nya tag när jag är frisk!


Förhoppningsvis blir vi mentalt förflyttade hit under middagen - det är riktigt ruggigt ute nu och jag är väldigt sugen på en resa till värmen!


Hoppas ni får en mysig fredagskväll så hörs vi imorgon igen!


Fredags-dessert!

Nu är ju helgen snart här och jag tänkte passa på att testa en dessert jag läst om på några olika LCHF-bloggar! Den verkar onekligen populär hos de som testat! Jag kan inte ge er något utlåtande än då den just nu står och gottar till sig i kylen tills ikväll ;) Men här kommer receptet för er som är sugna!

Pa
ssionsfruktsmousse

1dl vispgrädde

2msk philiadelphiaost

2 st passionsfrukter

1msk citronjuice

Sötning efter smak. Jag använde 4tsk sukrin (florsockervarianten)

Gör så här:
Vispa grädden. Blanda ner philadelphiaost och vispa så allt blandar sig men det ska inte bli "smör"! Blanda sedan ner passionsfruktsköttet men spara lite till garnering! Slutligen rör du ner citronjuicen tillsammans med sötningen om du vill ha någon sådan.

Sedan stoppade jag ner min mousse-smet i en plastpåse, klippte ett litet hål i ena hörnet och spritsade ut smeten i passionsfrukstsskalen! Jag tyckker detta blir en lagom stor dessert till 2 personer. Det kanske inte syns på bilden men mina passionsfrukter är ganska stora (tänk ganska stor clementin) så då räcker det definitivt. Vid servering dekorerar jag med lite passionsfruktskött och riven mörk choklad!



Vackra passionsfrukter




Höstmat!

Så, nu är jag mätt och belåten! Har festat på ugnsomelett med trattkantareller och västerbottenost och chevregratinerade rödbetor med olivolja, pinjenötter och ruccola!



Först ut kommer receptet på omeletten:

Blanda 6 ägg, 3 dl vispgrädde och 3 dl röd mjölk i en skål! Häll över blandningen i en ugnsfast form och låt den gräddas i ugnen tills den har antagit en "fast" konsistrnes och en lite gyllenbrun yta. (175 grader ca 30 minuter) Under tiden omeletten står i ugnen så gör du en enkel svampstuvning. Jag använde trattkantareller men det går bra med vilken svap som helst! Stek svampen så att vattnet försvinner, häll på grädde så att det blir en sås, salta och peppra och färga slutligen med några droppar soja. Låt sedan koka ihop så att såsen blir så tjock det nu går utan mjöl!

När omeletten är färdig tar man ut den, häller på svampstuvningen och toppar med riven ost! Sen sjuts in i ugnen igen ca 10 minuter så att osten smälter! Gott!!


Chevregratinerade rödbetor:

Koka rödbetor mjuka i en kastrull. Observera att detta tar ett tag (ca 1h) så det kan med fördel göras dagen innan eller iaf några timmar innan man tänkt sig att äta! När rödbetorna hunnit svalna något så skalar du dom och klyftar/delar dom beroende på storlek. Lägg rödbetorna i en form, ringla över lite god olivolja, och smula sedan över chevreost! När chevreosten börjar se lite gratinerad och fin ut tar du ut dom! Rosta också hastigt pinjenötter i en stekpanna så att dom får lite färg! Lägg sedan upp ruccolasallad på en tallrik, stänk över lite balsamvinäger och olivolja, lägg på de chevregratinerade rödbetorna och avsluta med att strö över rostade pinjenötter! Sååå gott! Det funkar även jättebra med fetaost om man av någon anledning inte vill använda chevre!


Matlagning pågår!

Hej på er! Hoppas ni haft en bra torsdag så här långt! Själv har jag precis kommit hem från gymmet och nu är det full aktivitet i köket! Lagar ugnsomelett med svamp och kokar rödbetor! Äter ni rödbetor föresten eller tycker ni att det blir för mycket kolisar?! Det är inget jag äter jätteofta men har varit så sugen på chevregratinerade rödbetor med ruccola, rostade pinjenötter och lite balsamvinäger så jag svänger ihop det tänkte jag! Och sen måste jag ju göra något smarrigt av alla chevreost som ligger i kylen, 1 kg kom min darling hem med. Har gillar storpack ;D
Bilder och recept kommer lite senare!

Nu ska jag hoppa in i duschen så att jag osvettig kan njuta av middagen ;)



Parmalindad sparris!

Detta är verkligen smaskens och såå enkelt att göra! Linda skivor av valfri parmaskinka (jag köper en god sort på Lidl!!) runt färsk sparris! Lägg i en ungsäker form och strö överlite  valfri riven ost. Jag älskar ju västerbottenost så jag använde det men det går nog bra med att ta den sort man gillar! Sen sjuts in i ugnen i ca 15-20 minuter på 175 grader tills sparrisen har mjuknat men fortfarande är lite "aldente". Servera som tillbehör till annan mat eller som en egen liten rätt! Jag åt detta med endast bea till idag - sååå gott!





Godmorgon!

Ser att snön ligger kvar på marken efter snöovädret igår. Och jag ligger kvar i sängen. Har ont i halsen och känner mig inte på topp alls. Har kokat en kopp te som står på nattduksbordet och svalnar så att jag kan klunka i mig det. Känner egentligen för att ligga kvar här hela dagen men det går inte. Har inte mindre än 2 födelsedsagsbarn som ska firas idag! Blommor och presenter ska inhandlas!

Avslutar med en bild från  Barcelona! Jag känner att min kropp "skriker" efter lite vitaminer. Så idag ska jag inhandla någon frukt och lite bär. Hallon och något päron kanske!



Sötsuget is back!


Kakmonstret - ingen bra förebild ;)

Sådärja, jag visste väl att det skulle komma efter helgens kolhydrater. Nu är det bara att "stå ut" tills det lägger sig. Kanske iof har samband med att jag har ont i halsen och känner mig lite halvsjuk. Oh well, man kan inte vara på topp all dagar! Försöker att stoppa i mig lite extra fett för att hålla suget tillbaka så gott det nu går.

Nu är min darling påväg hem från sitt jobb så nu är det dags att tända lite ljus och fixa till mig lite ;) Hörs imorgon igen!

Snöoväder och pyttipanna

Godagens!
Har just slevat i mig denna lunch bestående av en variant av pyttipanna. Hade en del rester i kylen så det blev en blandning av lite ugnstekt överbliven fläskfile, bacon, rödlök och tomater som fick samsas i stekpannan tillsammans med ett stekt ägg. Gott och väldigt mättande!



Hade tänkt att ta en powerwalk under dagen men snö och regnovädret utanför fönstret ser inte så inbjudande ut så jag avvaktar lite! Nu blir det fix och trix innomhus istället.

Later aligators!


Back on track!



Sådärja! Nu är det ordning och reda på torpet igen! LCHF-frukost bestående av LCHF-limpa med goda pålägg och te.


Följt av träning som kändes tung men det är ju såå skönt efteråt!


Har också pratat i telefon med min gynekolog idag. Berättade om min viktnedgång. Jag hade säkert över 33 i BMI när jag var där senast tidigt i februari. Hon frågade hur min mens var nu och jag berättade att den fortfarande är orgelbunden men att det kanske inte är så konstigt eftersom hormonerna kanske hamnar i obalans just pga viktnedgången som jag ju planerar att fortsätta med..

Hon berättade också att perotime är "slut" och inte finns att få tag på någonstans i europa just nu. Kul - not. Men men, det brinner ju inte direkt i knutarna för mig, jag hinner gå ner lite till i vikt men jag hoppas det inte dröjer MÅNADER innan det finns tillgängligt igen. Vi bokade in en tid för att diskutera "next step" för mig/oss den 3/12. Hon är en "busy woman" så det var den första tiden hon hade.

Nu ska jag ta tag i lite praktiska måsten!
Later aligators...

31 jordsnurr idag ;)


Bild från dagens brunch-buffe: Tomat och mozarella, pocherat ägg och rökt lax, rödbetor med pinjenötter och getost, räksallad mm mm!

Idag fyller jag år! 31 "jordsnurr" som man alltid sa när man var liten. Det lät coolt lixom ;D
Har haft en väldigt skön födelsedag. Helt lugn och kravlös! Vaknade imorse och låg och läste DN länge i sängen. Sen fick jag önska valfri frukost av min karl och då fortsatte födelsedagen i fuskandets tecken!

Det blev något som ligger på min "topp 5 lista över dom godaste kolhydraterna jag vet"! En färsk fralla med extrasaltat bregott och västerbottenost. Och så varm choklad till det. Jaja, jag vet, men fyller man år så gör man. Sedan fortsatte dagen med promenad i solskenet, en sen brunch/lunch som faktiskt var ganska  okej och LCHF-vänlig och sedan en fika hos mina föräldrar.
Men imorgon är jag tillbaka på banan igen! Det blir träning och god LCHF-mat!

Måste dock säga att jag ännu inte fått något egentligt "sötsug" på grund av att jag ätit kolhydrater. Det har inte "kommit som ett brev på posten" som många beskriver att det gör efter fusk/avsteg eller vad man nu vill kalla det! Magen har också skött sig. Vägt mig har jag inte gjort i helgen. Men somsagt, jag ropar inte hej än utan får se hur jag mår imorgon.

I födelsedagspresent fick jag bla en våg att väga mat på! Det är en digital variant som är väldigt känslig vilket är bra när man ska ha koll på kolhydratinnehåll i viss mat. Nu brukar jag inte vara så petnoga men med nötter och liknande kan det ha vara bra att ha lite koll på hur mycket man trycker i sig ;)




Hoppas er helg har varit lika bra som min! Vi hörs imorgon igen, nu är det tv-time!

Celebration dinner!


Blommor från gästerna - och så lite presentsnöre förstås - avslöjar paketinnehållet imorgon ;)


Faten är renskrapade. Glasen är urdruckna. Gästerna har gått hem. Diskmaskinen ordnar det trista diskjobbet i detta nu. Och min karl och jag ligger skavfötter i soffan och pustar ut. Min mage står i minst fyra hörn ;) Men det var det faktiskt värt!

Kvällens meny var denna:

"Förrätt": Mousserande och “snacks” som bestod av varma små crustader fyllda med smält brieost och sen toppade med en liten klick äpplelmarmelad! Åts ljumna! Synd att crustaderna inte är så LCHF för det var verkligen gott!

Huvudrätt: Ugnstekt laxfile och en makalöst god gräslökssmörsås! Sjukt god blev den!! Och helt LCHF också!!! Receptet hittar ni här: http://www.bloggfamiljen.se/2010/10/31/festlig-laxratt/
Serverades med vit och grön sparris och en potatispure smaksatt med tryffel ;) Potatispuren var mäktig så vi åt en väldigt liten portion av den!

 

 

Dessert: inhandlades på delikatessbutik, jag kan inte ta åt mig "äran" för den ;) Den bestod av en "bakelse" med seg hasselnötsbotten och sedan ett tjockare lager med seg chokladkolaaktig fyllning, toppad med chokladsås. Gudagod! Men såklart så icke-lchf som det kan vara. Men somsagt, detta var ett avsteg som jag planerat in sedan länge. Så inget dåligt samvete här inte!

 

Vad vi firade?! Min "examen" och att jag fyller år imorgon ;)
Hoppas ni har en mysig lördagskväll ni med. Nu ska jag försöka få min karl att byta tv-kanal ;)

Ägglossningstester....


Jag beställder dessa billiga stickor från www.billiga-tester.se

Jag har ett stort lager hemma. Och när jag skriver stort menar jag säkert ca 100 stycken. Jag var tidigare lite "besatt" av att kolla varje dag hur starka streck test-jag fick. Men dom blev aldrig någonsin lika starka som kontrollstrecket även om det var nära ibland. Det här är ju en av anledningarna, förutom mina tidigare orgegelbundna och nästan obefintliga menstrationer, som gör att jag inte tror att jag har ägglossning speciellt ofta. Men sen jag började vara ganska strikt med LCHF igen i september har jag medvetet tagit en "paus" med stickorna, det är ingen ide att "slösa" bort dom på dagar då jag nästan säkert "vet" att jag inte har ägglossning.

Men på måndag kanske det händer något som får mig att plocka fram dom ur gömmorna igen! ;D Då ska min gynekolog ringa mig. Vi ska diskutera hurvida jag ska börja äta Pergotime (ägglossningstimulerande) Nu när jag har ett bmi under 30 vill jag höra vad hon säger om saken. Jag hoppas att hon tycker jag ska ta dom men vi får se!

Nu ska jag gå ut en sväng på stan - måste handla ingedienser till den här såsen:
http://www.bloggfamiljen.se/2010/10/31/festlig-laxratt/


Ha det gott så hörs vi senare!

Idag har jag det ganska bra...


Snart väntar en timme av en av dom bästa saker jag vet - massage ;)


Idag har jag hunnit med att äta lunch med en gammal kollega som numera har
blivit en kompis! Vi hann avhandla mycket över grillade kycklingklubbor, fläskarre och revbenspjäll och bearnaisesås plus lite sallad som dekoration! ;) Sen har jag tagit mig en promenad på stan, och passat på att handla inför morgondagens födelsedagsmiddag hos oss. Jag handlade bla en del kolhydrater vilket kändes konstigt, har verkligen vant mig vid att inte handla sådan mat! Men man fyller ju bara år en gång om året och våra gäster och även jag ;) uppskattar nog en potatispure smaksatt med tryffel köpt på en delikatessbutik..huvudatraktionen blir dock chevrebakad lax med gräslökssmörsås och god sallad till. Jag ska inte lägga på ett berg med potatismos på tallriken utan smaka lite. Men efterätten går inte av för hackor så den njuter jag nog av fullt ut. Bilder på härligheterna kommer imorgon eller på söndag!

Snart ska jag somsagt iväg och njuta av att bli knådad och efter det väntar myskväll hemma hos en vän!
Hoppas ni har en härlig fredag! Äntligen helg ;)
Later aligators!

Färdig. Finished. Klaar. Finito. Terminado. Fini. Acabados. Fertig.


Dags att fira! Denna bilden är tagen på vår förlovningsmiddag! Då var det rosa skumpa i glasen! ;)


Sådärja. Då har jag skrivit klart min sista skol-uppgift någonsin! Den ska postas imorgon men det är inte så besvärligt så man kan ju säga att jag är klar nu ;D. Har en fantastiskt härlig känsla i hela kroppen. Imorgon ska jag kolla upp hur jag går tillväga för att ta ut min examen. Bland annat. Det blir även lyxlunch, lyxshopping och en lyxbelöning. Vad den består av får ni se imorgon ;) Nu kommer ett glädjetjut: wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Trots allt prat om lyx blir detikväll inget mer avancerat än micrade rester till middag. Men det är ju gott det med ;)
Hoppas ni har en bra kväll ni med så hörs vi imorgon!

Viktrapport!

Förra torsdagen vägde jag 83,4. Den här torsdagen väger jag 81,1. 2,3kg lättare har jag alltså blivit! Ett bra resultat tycker jag själv ;) Vill ju att det ska fortsätta i samma takt men försöker vara mentalt förberedd på att det nog kommer att lugna ner sig lite emellanåt. Kroppen behöver ju tid att förstå hur mycket vikt den "vågar" släppa, skinnet behöver tid att dra ihop sig osv.

Sen kommer jag ju att göra ett eller två planerade avsteg i helgen och ja, då, är jag nöjd om vikten stannar på plus minus noll.Ska slänga in lite extra träning så löser det nog sig! Jag börjar ju närma mig möjligheten att "spränga 8:an", dvs hamna under 80-kilos-strecket! Längtar dit  ;)

Nu ska jag skriva på min rapport så pennan glöder! Vi hörs lite senare!

Favorit i repris!


Den här kycklingen i kokosmjölk med jordnötsmör och sambal olek har jag tidigare tipsat om här i bloggen men den är så god så den fick bli middag idag igen! Gott var det! Ska dock testa ett nytt recept på fredag, återkommer med recension på det då ;)


Godafton! Idag har jag varit inne hela dagen!! Imorgon måste jag helt klart sticka nosen utanför dörren! Ska bara bli färdig med min rapport först! På tal om rapporter så kommer det också en viktrapport här på bloggen imorgon! Det har gått ganska bra den här veckan ;D
Ha en bra kväll nu så hörs vi imorgon igen!


Ägg & Bacon



Detta måste vara en av dom vanligaste frukostarna/rätterna bland oss LCHF-are?! Men jag försöker att inte äta det för ofta. Tröttnade nämligen helt på det ett tag men nu kan jag äta det igen - i rimliga mängder ;)


Idag har jag en "skrivar-dag" här hemma i soffan. Skönt är det. Sista lektionen/redovisningen någonsin klarades nämligen av igår!! Har passat på att baka en LCHF-limpa på förmiddagen. Åt en skiva till "lunch" med smör, philadelphiaost, salami och lite tomat på! Väldigt god macka ;)

Annars försöker jag fokusera på skrivandet så att jag blir helt klar och kan njuta "på riktigt"! Så nu måste flitens lampa lysa här men vi hörs nog lite senare igen! Hej sålänge



LCHF= ohungrig!?



Kvällens middag; Ugnstekt fläskytterfile, stekta champinjoner, kokt grön sparris och jesses rödvinsås! Gottgottigottgott! Både fläskfilen och sparrisen var suuperbilliga på ICA denna veckan så jag passade på att lyxa!


En sak som är väldigt fascinerande med LCHF är hur länge man kan gå "ohungrig". Imorse åt jag en liiiten kantbit LCHF-limpa med smör, lite ost och gurka på samt två stekta äggvitor (tycker tyvärr inte om stekt äggula..). Och när mina studie-kompisar blev hungriga vid 12-tiden så satt jag helt ohungrig. Kunde inte förmå mig att äta något. Hela eftermiddagen gick och fortfarande ingen hunger. Men när jag kom innanför dörren stax innan 5 så började det kurra lite lätt i magen. Hunger, absolut, men inte den där "kolhydrat-hungern" som jag fick när jag åt kolhydrater. Den där hungern som gör en svimfärdig och helt galen. Visst, jag måste fortfarande äta när jag blir hungrig, annars blir jag lite sur och grinig ;) Men nu har jag tålamod på ett annat sätt än jag hade som kolhydrat-ätare! Skönt är det iallafall!

En annan bra sak är att jag nu lyssnar på kroppen - jag åt inte upp hela den portion mat jag lagt upp nu ikväll. Kroppen signalerade att den var mätt och då slutade jag äta! Till skillnad från tidigare då jag snarare tog om!

Nu blir det tv-kväll här! Vi hörs imorgon!



Dagens middagstips!



Detta har jag festat på ikväll, ugnstekt färsk lax, färsk kokt sparris och jesses hollandaisesås! Så gott!! Måndagslyx ;)

idag ska fettet brännas ;)

Har precis kommit tillbaka från gymmet och sitter nu nyduschad i sängen(!) Snart ska jag göra mig iordning för en tripp ut på stan. Har några ärenden att fixa inför en stor redovisning imorgon, måste bla förbi min killes kontor så att han kan hjälpa mig att printa en sak. Kontoret ligger på andra sidan stan så det blir en bra promenad! För att toppa det hela ska jag på akupunktur också vilket är väldigt avslappnande (= ökar fettförbränningen). Så idag ger jag mig själv VG i fettförbränning haha

På tal om VG så har jag nog inte berättat att jag på fredag den här veckan inte kommer att plugga nåt mer...för då kan jag äntligen ta ut min examen som civil-ekonom ;D Och så fyller jag år på söndag också. Så ni kanske förstår att det kommer att firas lite i helgen. Med måtta förstås ;) Men en skumpa-flaska kommer absolut att öppnas...


Nähä, nu ska jag ta tag i den här dagen! Hoppas ni har en bra måndag ni med!

RSS 2.0