Höstmat!

Så, nu är jag mätt och belåten! Har festat på ugnsomelett med trattkantareller och västerbottenost och chevregratinerade rödbetor med olivolja, pinjenötter och ruccola!



Först ut kommer receptet på omeletten:

Blanda 6 ägg, 3 dl vispgrädde och 3 dl röd mjölk i en skål! Häll över blandningen i en ugnsfast form och låt den gräddas i ugnen tills den har antagit en "fast" konsistrnes och en lite gyllenbrun yta. (175 grader ca 30 minuter) Under tiden omeletten står i ugnen så gör du en enkel svampstuvning. Jag använde trattkantareller men det går bra med vilken svap som helst! Stek svampen så att vattnet försvinner, häll på grädde så att det blir en sås, salta och peppra och färga slutligen med några droppar soja. Låt sedan koka ihop så att såsen blir så tjock det nu går utan mjöl!

När omeletten är färdig tar man ut den, häller på svampstuvningen och toppar med riven ost! Sen sjuts in i ugnen igen ca 10 minuter så att osten smälter! Gott!!


Chevregratinerade rödbetor:

Koka rödbetor mjuka i en kastrull. Observera att detta tar ett tag (ca 1h) så det kan med fördel göras dagen innan eller iaf några timmar innan man tänkt sig att äta! När rödbetorna hunnit svalna något så skalar du dom och klyftar/delar dom beroende på storlek. Lägg rödbetorna i en form, ringla över lite god olivolja, och smula sedan över chevreost! När chevreosten börjar se lite gratinerad och fin ut tar du ut dom! Rosta också hastigt pinjenötter i en stekpanna så att dom får lite färg! Lägg sedan upp ruccolasallad på en tallrik, stänk över lite balsamvinäger och olivolja, lägg på de chevregratinerade rödbetorna och avsluta med att strö över rostade pinjenötter! Sååå gott! Det funkar även jättebra med fetaost om man av någon anledning inte vill använda chevre!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0