Favvomiddag och ovisshet..(as usual)



Vanligt förekommande i mitt liv:

1) Kvällens middag  på bilden ovan! Ett helt knippe sparris kokade aldente (mjuka med lagom tuggmotstånd kvar). Sedan lägger jag upp dom i en hög på en tallrik och klickar över massor med extrasaltat bregott (för bästa effekt så lägger man smöret mitt i sparrishögen för då smälter det så där gott!) Sedan river man över löjligt mycket parmesanost! Sedan är det klart. En middag som max tar 10 minuter att göra! Saknar man protein kan man ju lägga till en köttbit eller så. Men jag brukar oftast käka detta precis som det är. Så jä-la gott är det :)

2) Ovisshet. Jo men visst. Ägglossningstest (2 olika - billiga stickor och clear blue) blev positiva i måndags! Kändes superkul såklart! Så i måndags och tisdags blev det rajtantajtan. Dock bara en gång per dag. Vi har varit/är förkylda så då känner man sig ju inte så het...Och på tal om het så tar jag förstås tempen nu varje morgon för att kolla om min temp har gått upp men eftersom jag inte skriver ner resultatet så är jag inte riktigt säker. Men jag tycker inte att tempen stigit så mycket som den gjort tidigare gånger då jag haft ägglossning Tänk om ägget inte lossnade? Att jag går runt och hoppas i onödan..
Oh well, jag kan inte göra något åt det ändå! Om max 2 veckor vet jag. Faktiskt lagom tills att vi har nästa tid på fertilitetsmottagningen!

Tänkte också passa på att önska er ett gott nytt år! Jag uppskattar er verkligen ska ni veta!! Jag håller tummen för både mig själv och er, att 2012 blir vårt år! Det känns så faktiskt, jag är full av hopp och tillförsikt. Det måste bli så helt enkelt!

Frustrerad men ändå lugn

Oj, nu var det riktigt länge sen jag plitade ner något här! Får väl börja med att skriva att det
inte vart nån bebis i magen denna månaden heller. Mensen kom mycket riktigt förra måndagen som'
jag gissat. Det är alltid en besvikelse men jag kände det ju verkligen på mig. Jag är
väldigt glad att min lutealfas (tiden mellan äl och mens) blev längre - hela 13 dagar - så verkar ju
iaf medicinen (puregon) göra något bra med min menscykel!

Just nu är jag på dag 10 i cykeln och hade inte julen varit i antågande hade jag ju tagit
mina puregon-sprutor vid det här  laget...MEN - fertilitetsmottagningen stänger lägligt nog
och öppnar inte innan den 9/1 igen. Óch de vill inte chansa och låta mig spruta utan att kolla
med ultraljud. Logiskt sett förstår jag det men känslomässigt känns det lite tungt..
.att "missa" en månad..så nu står mitt hopp till att kroppen fixar ägglossningen själv! Det gjorde den ju
månaden innan jag började med puregonet. Men med tanke på hur glest det varit mellan
mina egna ägglossningar de senaste åren vågar jag inte hoppas på för mycket. Då vägde jag
iof en heel del mer än vad jag gör nu vilket säkert påverkar. Ja, inom den
 närmaste veckan så borde ju ägglossningstesterna visa positivt om jag ska tro på nån ägglossning på egen hand..Använder såklart min fertilitetsmonitor från clear blue óch den visar ännu
"låg fertilitet"

Inte så svårt att lista ut vad jag önskar mig mest av allt från tomten va?!
Att monitorn visar på "max fertilitet/ägglossning" såklart :))

Krusbärskompott o PMS?


Den här läskigt gröna sörjan är krusbärskompott som jag kokade imorse!
Krusbär liite vatten och sukrin (man får smaka av så det blir lagom sött). Krusbär innehåller 5,8 gram kolisar per 100 gram så att skeda över lite kompott över frukostyougurten blir ju ganska kolhydratsnålt.

Annars går jag mest och väntar på att mensen ska dyka upp. Min kroppstermeratur har sjunkit lite och jag känner mig lite gråtmild (har gråtit 2 gånger idag :)) vilket enligt min kille brukar
vara ett tecken när det gäller just mig! Är nu på dag 26 i cykeln och varje gång jag
går på toaletten kollar jag på pappret efter röda spår. Men ännu inget alltså. Med tanke på att det nu var 12 dagar sedan jag hade ägglossning så får man ju säga att min lutealfas (tiden mellan
ägglossning och mens) har blivit betyydligt längre än den brukar. Och om någon tänker att
jag kanske är gravid så njae..känner inget och har därför inte gravtestat. Hade kanske gjort det om jag hade några hemma men det har jag inte och det är nog tur- Om inte mensen kommer innan onsdag nästa vecka så får jag väl köpa ett test men det känns inte sannolikt alls. Sätter mina pengar på att den kommer på måndag!!

Nu önskar jag er en mysig tredje advent!

Ännu ingen mens i sikte!

Ok, jag är bara på cyckeldag 23 idag så det betyder ju ingenting alls! Men det som är positivt
(även om det inte tar sig denna gången) var att jag hade ägglossning förra tisdagen. Så nu har det alltså gått
9 hela dygn sedan dess. Med tanke på att perioden mellan min ägglossning och mens tidigare har varit ca 8 dagar så tar jag det som något positivt, att den tiden blir längre! 8 dagar är ju på tok för kort tid.
Har googlat mig till att den normala längden på tiden mellan mens och ägglossning är
mellan 10-16 dagar men runt 14 är väl det allra vanligaste.

Annars händer inte mycket. Har ätit lowcarbspagetti till middag (från carbzone).
Man kan köpa det på lowcarbshop.se. Nu tror jag inte att det är något jag ska äta jätteofta men
nån gång ibland verkar både jag och vikten klara det! Sjukt gott är det ivf, smakar precis som vanlig pasta :)



Uppgiven..

Hej bloggvänner! Hoppas ni har haft en bra måndag!

Själv har jag haft en låång dag på jobbet. När jag äntligen kom hem så blev det stekt rödspätta, sparris och remouladsås och en liten skål med tinade jordgubbar och grädde till dessert. Ibland behöver man lyxa till tillvaron lite. Idag var det en sån dag!

Så hur har det gått med ägglossning osv osv då? Jo men jag har nog haft en ägglossning. Förra söndagen tog jag ju ägglossningsprutan så förmodligen hade jag ägglossning någon gång på tisdagen förra veckan. Vilket betyder att det är en vecka sedan ägglossningen imorgon. Så man tycker jag jag borde känna något nu om det vore så att jag blivit befruktad. Men jag känner inget. Mår precis som vanligt. Hade gett mycket för lite illamående, trötthet eller ömma bröst just nu :) Sexat har vi gjort iallafall. En gång varje dag söndagen, måndagen, tisdagen och onsdagen. Det borde ju räcka, eller?! :)

Om det inte fungerar den här gången funderar jag på om jag inte ska be dom skynda på processen lite på fertilitetskliniken. Nästa steg för oss är nog insemination. Vilket gör att spermierna får hjälp upp till livmodern och att de därför inte behöver simma lika långt själva! Iof har ju min kille supersperma (enligt vår läkare) men det kan ju inte skada..

Nu ska jag titta på nån komedi på tv och sen krypa ner mellan lakanen! Godnatt på er!

RSS 2.0