Rabarberkräm och fotbad!

Hej på er! Hoppas ni haft en trevlig helg!
Min har varit väldigt lugn och med god plockmat, fika med kär vän och mycket soffmys. Har väldigt mycket runt mig just nu, bla nära och kära som inte mår bra vilket är väldigt tråkigt..så då går ens egen energinivå ner lite grann. Men jag har i alla fall hunnit med att..

Koka kräm/kompott på frysens sista rabarber, vaniljessens och sukrin. Det blev jättegott och jag ser fram emot ett par matskedar av den över frukost-yougurten (från Lidl ;))


Och sätta fötterna i ett nytt fotbad! Jätteskönt och avslappande för trötta fötter!

Nu väntar en kort men intensiv vecka på jobbet, sedan bär det av till skåne och köpenhamn för mig och min darling, vi åker dit över långhelgen! Ska bli så mysigt. Nu är det dock snart läggdags! Godnatt bloggvänner! Vi hörs snart igen!

Fantastisk buffe!

Idag hade vi ett litet personal-event på jobbet och jag arbetade nära catering-firman. Så givetvis såg jag till att det fanns många bra LCHF-vänliga alternativ på buffen :)


Fantastiskt goda charkchuterier och god mozarella med pesto...


Och en fantastiskt god varmrökt lax, den bara smälte i munnen!

Hej bloggvänner! Sorry för så dålig uppdatering, jag kämpar med att komma ifatt i livet, det blir lite mycket att helt plötsligt jobba heltid (och lite till) när man har varit så långledig som jag var innan jag började jobba...

På bebis-tillverkningsfronten har det varit stiltje, jag har helt enkelt inte hunnit fokusera på det! Men ikväll äter jag den första tabletten provers (som sätter igång mensen) så att jag såsmåningom kan börja äta en ny kur pergotime..

Nu är det snart läggdax här, är trött som jag vet inte vad! Men imorgon är det redan torsdag, tiden bara flyger iväg! Skönt och scary på samma gång!

Godnatt på er - vi hörs snart igen!

"Grekisk" omelett..

När både fantasi och tid är en bristvara lagar jag omelett! Det är alltid samma grund med ägg, grädde salt och pepapar. Till varje ägg jag knäcker häller jag i en msk grädde (valfri fetthalt). Ju fler ägg desto tjockare omelett blir det såklart! Jag brukar använda 4 ägg, det blir lagom tjockt och räcker till 2 hungriga personer eller tre mindre portioner! Sedan beror det storleken på hur mycket fyllning man använder, jag brukar ösa på ganska generöst!


Just den här omeletten fyllde jag med stekt hyvlad zucchini kryddad med rosmarin, som förövrigt är ett gott tillbehör till allt möjligt...



.....smulad fetaost och strimlad kalkon (köpte färdigstrimlad, supersmidigt).


Lite svår att vika ihop :) men det blev en riktigt god kombination och räckte både till middag för två igår och dagens matlåda.

Nu blir det dock något lyxigare än matlåda och omelett! :) Jag ska iväg på "förlovningsmiddag" (eller tja, vi firar att vi förlovade
oss för ett år sedan idag! Och så kanske vi skålar för Norges nationaldag också :)

Schlager-fika!



Efter en lång intensiv dag på jobbet så har jag äntligen landat i soffan tillsammans med min karl och lite schlagerfika! Lidls grekiska yougurt och min "sylt" gjord av rabarber (väldigt lite kolisar) och lite jordgubbar och sukrin. Sen en balja te till det! Mums!

Annars har jag hämtat ut pergotime och provera idag. Men innan jag börjar äta pergotime igen vill jag gå ner några kilo! Jag tror ju att medicinen verkar bättre ju mer hälsosam vikten är! Men vågen pekar sakta men stadigt nedåt så länge jag är har koll på kolisarna så det är ju ingen omöjlighet direkt!

Nu ska jag koncentrera mig på att kolla in sveriges motstånd ikväll! Många roliga bidrag att skratta åt, lite elakt kanske men det är ju en del av tävlingen ;)

Ha en toppenkväll så hörs vi snart igen!

Världens godaste LCHF-lunch?


Så god i all sin enkelhet var dagens lunch ;Rotisserad kyckling, dvs kyckling som grillas långsamt uppsnurrad på spett. När man får sin kyckling är den tagen direkt från grillen! Detta är något helt annat än den grillade kycklingen man köper i affären! Att den sen kommer med tillbehör som god majjo och sallad är pricket över i:et ;) Bättre LCHF än så här känns svårt att få ute på en lunch-resturang.


Idag har jag haft ännu en hektiskt jobbdag. Har som tur är ätit rätt mitt i all stress (se ovan!) och när jag kom hem blev det stek och gräddsås med lite ärtor. Hoppas att jag om några dagar ser resultat på vågen, dvs om jag fortsätter äta bra! Jag rapporterar självklart hur det går! Nu ska jag gå och ta mig en lång skön dusch, både kropp och själ längtar efter det känner jag.

Ha en skön tisdagskväll så hörs vi snart igen!

Oxfile-tisdag!

Utanför fönstret är vädret fantastiskt och jag är hemma och tvättar ;( Vad passar då bättre än att iallafall lyxa till tisdag-kvällen med lite oxfile :) Vi skulle ätit det i helgen men det blev inte av så då får man ju passa på nu så att den inte ligger i kylen och tröttnar, hehe.


Oxfile med gooda tillbehör; rödvinsås, bea och bönor med parmesan!

Igår kväll var vi iallafall ute och njöt av värmen och en klarblå himmel på kolonilotten!

Årets första picknick!


Picknick, så mysigt och gott - all mat smakar ju godare utomhus av någon konstig anledning?



Vi gottade oss med en sallad med massor av goda grejer i! Jag hade i det som fanns hemma vilket blev en väldigt lyclad kombination; Blandade salladsblad, basilikablad, rödlök, gurka, ugnsrostade körsbärstomater, ångad sparris, babymozarella och lite marinerad stekt kycklingfile! Och en hel del riven parmesanost ;)

Godmorgon lördag!

Hej på er och flåt för dålig uppdatering här i veckan. Jobbet tar all min kraft ;) Men nu är det helg och jag har fyllt på med energi genom att äta en riktigt smarrig helgfrukost!


Rostad lowcarb-limpa med smör, ost, salami och gurka och rabarberte fick samsas med..


1 dl Grekisk yougurt blandad med ett par msk vispad grädde toppad med ett ihopkok på jordubbar och rabarber sötat med lite sukrin och sedan några färska blåbär på toppen! Verry yummy!

Den grekiska yougurten måste jag bara tipsa om, den kommer från Lidl och är den krämigaste och godaste yougurten ever och den har bara 2,8 gram kolisar per 100 gram. De vanliga sorterna på ica och konsum brukar ligga på 4 och uppåt. Och då är de inte i närheten av lika goda som denna! Hittade även jordgubbar med relativt lågt kolhydratinnehåll på Lidl, 6,8 gram/100g. Inte något att äta varje dag kanske men till helgen så är det underbart gott med krämig yougurt blandat med något så somrigt som jordgubbar och rabarber.


Nu ska jag svänga ihop en sallad som vi tar med oss ut i solen snart! Underbart med helg ;) Njut av dagen så hörs vi senare!

Tisdagstrött!


Tomatröra, fetaost och tapenade blev en god liten ute-middag. Egentligen skulle det varit rostat bröd till men det
avbeställde jag!

Efter en lång dag på kontoret och en sväng ut på en resturang med några kollegor är jag nu äntligen hemma i vår varma mysiga lägenhet! Är verkligen en "hemma-råtta" ;)

Snart dags att sova! Ska hoppa in i duschen nu så att jag slipper det imorgon bitti! Sen krypa ner i sängen och läsa lite medan jag ligger på spikmattan!

Godnatt på er så hörs vi imorgon igen!

Snabb-lunch och långsam-middag!



Till lunch idag blev det Max low-carbmål (dvs en hamburgare utan bröd!) så när jag kom hem ikväll känndes det helt rätt att kombinera snabbmaten med lite klassisk husmanskost! Därför tjoffade jag in en Kalvstek i ugnen och serverade ett par timmar senare med blomkålsmos, gräddsås, liite ärtor och gele.




Nu blir det nog stek till middag några dagar framöver ;)

Godmorgon!


Frukost med lchf-bröd, smoothie och massor av te! Bra start på dagen eftersom det snart är dags för "kroppsarbete" på kolonilotten ;)

Godmorgon på er! Hoppas att ni hade en trevlig valborg igår! Själv hann jag med både brasa och trevlig middag med goda vänner på resturang.

Tänkte göra en liten uppdatering om läget på fertilitetsfronten. Fortfarande har ingen mens dykt upp, jag tror att det beror på att det helt enkelt inte blev någon ägglossning den här månaden, för gravid är jag ju inte. Är nu inne på dag 36 i min menscykel om man nu kan kalla det cykel...tänkte försöka köra ganska strikt LCHF nu i maj och se vad som händer med kroppen! Hoppas både på viktnedgång och att det sätter fart på kroppens hormoner!

Nu ska jag iväg och plantera grönsaker!
Ha en bra söndag!

RSS 2.0