Äntligen fredag!


Snart är det dags för sköna dopp i det blå igen! På söndag går vi in i maj månad! Hu vad tiden går snabbt!


Nu ligger jag i soffan med ett glas rött och tittar på prinsbröllopet som jag spelat in på digitalboxen! Och framförallt njuter jag av att det är fredag. Det har varit en intensiv första arbetsvecka så det är verkligen skönt med helg nu! Antar att ni känner samma sak? ;)

I helgen blir det middag med vänner och påtande i jorden, vi har nämligen engagerat oss i en kolonilott! Vi ska så massor av goda grönsaker, rapporterar mera när vi bestämt vad!

Nu blir det datorfritt resten av kvällen. Hoppas ni har en skön kväll ni med vad ni än har för er!

Marinerad och Marinerat!



Hej bloggvänner! Som ni kanske förstår så är det fullt upp för mig den här första arbetsveckan men jag har inte glömt bloggen, dont worry ;) Däremot är jag en riktig tröttmössa på kvällarna eftersom huvudet är alldeles marinerat i nya intryck så jag ska alldeles strax krypa ner under täcket. Tänkte bara tipsa om en god marinad som jag hittade i skafferiet för några dagar sen! Hällde ner den över ett gäng kycklingfileer som fått marinera några dagar i kylen och gud så gott det blev att steka en file i ugnen (brynt runt om i stekpannan först!) och servera med bea och broccoli! Visst innehåller färdig marinad ofta lite socker och annat "skit" men jag tippar på att det nog är försummbart (iaf med denna sort!) eftersom det mesta av marinaden stannar i påsen!

Imorgon är det fredag hörrni! Härligt ;D


Slut som artist!

Jag är slut som artist. Efter min första arbetsdag!!! Dock tror jag att det kommer att ta sig, jag måste bara få sova gott på natten och inte vara så nervös som man faktiskt är sin första dag på en ny arbetsplats. Lite mindre "vad sa hon/han att de hette nu igen" och "hur var det jag skulle sköta det där nu igen?" tankar så blir det nog riktigt bra tillslut.

På grund av detta har det inte lagats någon mat ikväll utan ätits rester. Det går ju bra det med, så länge det är goda rester! Jag bjuder därför på en bild från gårdagens  mycket smarriga middag; marinerad kycklingfile med sparris, sockerärtor och bea. Sockerärtorna kom dock ej med på bild ;)



Nu ska jag stänga igen datorn och varva ner några minuter med hjälp av spikmatta och doftljus!



Biff a la Lindström


Köttfärsbiffar med rödbetor, broccoli och fetaostkräm, mums!

Biff a la Lindström kan väl räknas som klassisk svensk husmanskost tycker jag. Efter en snabb sökning på Google får jag veta att rätten uppfanns redan 1862 på hotel Witt i kalmar, där den serveras än idag. Förmodligen kommer den med tillbehör som potatis, gräddsås och kapris. Det är i alla fall de tillbehören som min mamma brukade servera till biffarna på den tiden de fortfarande åt kött! Klassiska tillbehör i all ära men ikväll blev det en lite enklare variant med fetaostkräm och broccoli. Supergott det också!

Eftersom jag från och med tisdag kommer att vara "löneslav" ;) så gjorde jag ikväll en riktigt stor laddning med biffar, perfekt att stoppa ner i lunchlådan eller värma när man kommer hem från jobbet och är hungrig som en varg.



Ingredienser - Biff a la lindström (ca 10 biffar)

1 kg köttfärs
2 st gula lökar
3 kokta finhackade rödbetor (inlagda i orginalreceptet)
4 ägg
salt och peppar
2 msk kapris om man vill, jag hade ingen hemma!

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser till färsen i en bunke. Krydda med salt och peppar.
2. Forma till 8 biffar och stek dem i lite smör så att de får lite färg på båda sidor. Stoppa sedan in biffarna i ugnen i ca 15 minuter (eller tills där genomstekta) i 175 grader.

Ägg o kaviarmackor


Såhär på påskafton är det ju nästan obligatoriskt att äta ägg i någon form. Jag valde kokt skivat ägg på LCHF-limpa med kalles kaviar på toppen. Kaviar är iof LCHF någon stans men i påsk struntar jag i det. Det blir inte så många gram kolisar heller om man räknar på det. Men visst vore det välkommet om Kalles kunde tillverka en sockerfri kaviar!

Sparris, bebisgos och tankar om att föröka mig..



Sparris är nog den godaste grönsak jag vet. Skulle jag bara få äta en grönsak i resten av mitt liv så skulle det bli sparris! Nu har den ju precis påbörjat sin högsäsong och eftersom den som tur är är en väldigt kolhydratsnål grönsak så kan jag "frossa" nästan varje dag ;D Herregud så god den är, kokt "aldente" med smör, salt och parmesan. En perfekt förrätt eller som tillbehör till lite vad som helst. Vit eller grön sparris spelar ingen större roll, jag är inte så kinkig där ;)

Förutom att äta gott har jag idag även gosat med en en vecka gammal liten tjej! Underbart söt och gosig var hon. Man längtar inte direkt mindre själv när man håller henne i famnen!

Annars har jag just nu lite dubbla tankar kring det där, självklart vill jag fortfarande bli gravid och vi kommer fortsätta försöka men rent "praktiskt" skulle det inte skada om jag fick en chans att komma in i mitt nya jobb innan jag ev behöver berätta om en kommande mammaledighet. Men somsagt, egentligen är det ett "lyxproblem", vi kör på så märker vi om något händer. Dock tror jag inte att något tagit sig den här månaden. Har inte ett enda graviditetssymptom och hade jag ägglossning den här månaden är det iaf mellan 10-12 dagar sen. Så något borde jag känna nu tycker man, om det hade varit något alltså. Har dock tagit ett "ägglossningsprov", dvs där man ser hur högt progesteronet ligger. (ska ligga över en viss nivå för att ägglossning ska ha inträffat). Får väl svar på nästa vecka. Blir ju lite spännande att se om det funkade som det skulle denna månad.

Nu ska jag spana in ett avsnitt av solsidan som vi missade under thailandsresa. sen är det sängen som gäller! Godnatt på er!

Glad påsk!


Klassiskt påskris med färglada fjädrar är nog det finaste påskpyntet, tycker iaf jag ;)


Eftersom det nu officiellt är påsk lyxade jag imorse till det med att montera ihop en skiva rostad lowcarb-limpa med kokt ägg och skagenröra, lite dill och lime. Fantastiskt gott! Till det en hallonsmoothie baserad på turkisk yougurt. Slurp sa det, sen var den slut.




Måste handla mat!


En lycklig "djurparks-kossa" som vi passerade under en prommenad i helgen! Hon stod och tryckte i skuggan och det var så varmt att jag förstod henne ;)

Idag har det inte varit någon vettig matdag alls! Jag har ätit följande:

Ett kokt ägg med lite skagenröra
En smoothie köpt på stan (som säkert innehöll socker i mängder via frukt o yougurten den innehöll)
Två finncrisp (en med ägg o skagenröra på och en med smör och ost på)

Riktigt kass mao! Får skylla på ett viktigt möte (idag skrev jag på mitt jobbkontrakt ;)) och en sminkkurs nu på kvällen som drog ut på tiden. När jag väl kom hem orkade jag inte ställa mig framför spisen. Lösningen? Finn crisp. Suck. Jaja, imorgon ska jag gå och handla riktig mat. Köttfärs och kyckling. Gott ska det bli!

Godaste tillbehöret just nu!


Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ;)

På bilden har jag någon typ av grön böna (kommer aldrig ihåg vad dessa heter!) men det går lika bra med broccoli, blomkål eller min favorit sparris. Trixet är att låta en generös klick smör smälta över de varma grönsakerna (som inte får vara sönderkokta!)  och sedan riva över generöst med parmesanost. Det blir obeskrivligt gott!!! Ät som det är eller servera som tillbehör till annan mat!

Våååååår & hemfärd


Vitsippor upphittade under gårdagens prommenad! Tänk att man kan bli så glad över att se en liten vit blomma ;)


Här på "bästkusten" har solen lyst på oss hela långa helgen och gör det fortfarande. Så härligt! Vi har det bara fint och mår gott trots ett visst kolhydratinnehåll i en del av maten vi får i oss. Ska på det sättet bli skönt att komma hem för det är faktiskt mycket lättare att laga "bra" mat till sig själv än att hålla på att peta i andras matlagande hela tiden.

Somsagt, om ett par timmar bär det av hemmåt igen! Där väntar bla. en mysig "nykläckt" bebis på att bli gosad med någon gång under påsken, längtar!

Ha nu en riktigt bra måndag så hörs vi av snart igen!


Ostbricka hos "svärmor"



Maten på bilden innehåller på tok för mycket kolhydrater. Skippade kexen och vindruvorna men unnade mig en liten marmeladklutt. Den lyfter ju osten till helt nya höjder! Ja, den och ett glas rödtjut då ;)

Brieost och färsk getost rullad i aska var två riktiga hitar! Har dock svårt för synligt mögel i ost - för mig är det en varningsignal: ät ej, då får du ångra dig!!! ;D Men smaken är ju som baken.

Annars har vi det bra här nere på bästkusten. Har inte gjort många knop idag, njuter mest fortfarande av lugnet i kroppen. Har dock varit en sväng in till den söta lilla staden och botaniserat i inredningsaffärer - något som inte kändes lika roligt eller viktigt när jag inte visste när min nästa lön skulle komma. Det blev iof inga stora inköp idag ändå, 150 kr fattigare och några små söta saker rikare blev jag!

Nu ska jag ägna min uppmärksamhet åt filmen på ettan; "chaos theory" som handlar om ett kontrollfreak som helt plötsligt upplever kaos i sitt liv! Jag hoppas på bra underhållning ;)

Godnatt på er! Sov gott så hörs vi imorgon igen om ni vill!

Roadtrip!


Någon omtänksam granne har påskpyntat vårt trapphus! Gulligt gjort tycker jag!


Godmorgon! Idag blir det fullt ös med städning, packning och roadtrip till västkusten där min darling har delar av sin familj och jag har en kär vän som jag längtar efter att umgås med! Vi är bara borta några dagar men man ska ändå ha med sig neccesär, ombyten och så vill man ju komma tillbaka till en lägenhet i någolunda representabelt skick! Om det ska bli så får jag lägga på ett kol nu så jag hör av mig lite senare igen!

Må så gott tills dess!

Idag firar vi!


Den här (halvflaskan) champagne delade vi på till frukost imorse - i sängen till råga på allt, dekadent, i know ;)

Varför skumpa en tisdag? Jo, för att jag fått ett jobb jag verkligen ville ha!!!!!!! Jag börjar jobba efter Påsk! Jag är så glad idag! Har dessutom firat med asiatisk lyxlunch och thaimassage. Nu ska jag göra något mindre glamouröst, nämligen ta hand om oredan i köket, men jag kommer att göra det på lätta fötter och med en lätthet i sinnet som jag inte har kännt på ett bra tag!

Hoppas ni haft en bra tisdag ni med och tusen tack för att ni följer mig i kampen mot plus och minus! Jag värderar varenda en av er högt! Kramar från en glad en

Vikten och den magiska korvgrytan!



Igår kväll önskade sig min kille en korvgryta till middag. Det är inget jag själv är speciellt förtjust i men vad gör man inte för sin älskling?! Sagt och gjort ställde jag mig och kokade ihop kolhydratsnål korv, champinjoner, en liten lök, tomatsås (överbliven från pizzabaket), grädde, creme fraishe och kryddor! Han åt med god aptit och tog om av maten - och idag hade han gått ner 1,6kg från igår!! ;) Jag åt inte av den själv och jag gick "bara" ner 400 gram. Men jag är nöjd ändå! Jag gick ju upp lite i vikt i Thailand men har egentligen inte ätit ngra mängder kolhydrater sen vi kom hem så vikten är påväg nedåt igen. Känns skönt! Ligger nu på 83,1 kg. Men ikväll kanske det blir lite kolisar. Jag har ju som jag berättade tidigare vunnit en middag och tydligen är det en "fast" meny man måste välja från! Oh well, man får göra det bästa av situationen. Äta, njuta och gå vidare! Och är det mot förmodan möjligt så väljer jag naturligtvis LCHF ikväll med!

Kyckling med gräddig champinjonsås och parmesan


Ojojoj, detta är ungefär en miljon gånger godare än vad det ser ut på bilden! Kyckling+gräddig champinjonsås+riven parmesan=sant!


Ibland är det enkla det godaste! Det påståendet gäller iallafall stekt kycklingfile med champinjonsås och riven parmesan. Det går dessutom på ett kick.

Ingredienser champinjonsås 2-3 portioner:
300 gram champinjoner
2dl grädde
1 dl creme fraishe
1-2 msk soja (smaka av)
torkad eller färsk rosmarin
salt och peppar

Gör så här:
Stek de skivade champinjonerna i en stekpanna tills vattnet har kokat ur dom. Häll sedan på grädde, creme fraiche, och soja och låt koka ihop några minuter. Krydda sedan med rosmarin, salt och peppar efter tycke och smak! Stek sedan kycklingfile i en stekpanna (jag använde tvådelad kycklingfile som går snabbare att få genomstekt) och riv massvis med parmesan! Lägg upp det hela på tallrikar och njut!



Hummersoppa och solsken!

Solen skiner den här helgen och jag utnyttjade det faktumet till max igår genom att åka på en liten roadtrip med ett par av mina bästa vänner! Så mysigt!

Vi åkte i en mycket lyxig (lånad!) bil...



Till lunch kalasade jag på en supergod (socker och mjölfri) hummersoppa på en mysig resturang. Solen sken in genom fönstret!


Och sen en god kopp te som intogs tillsammans med fin utsikt!


Sen avslutade vi dagen med att inspektera vårt gods och ägorna runt omkring, haha ;)

Härlig dag!

LCHF-pizza!

Igår kväll blev det pizza till middag! Första gången jag försökte mig på det i LCHF-version!



Jag har sett alla möjliga LCHF-recept på bizzabotten, ett av dom som har fått bäst respoons på bloggar odyl. är baserat på blomkål! Men eftersom jag gärna hoppar över onödiga experiment när det inte behövs så beställde jag hem pizzamix från lowcarb-shop istället ;)


Lätt som en plätt var det, bara att mixa påsens innehåll med lite olja och vatten, låta jäsa en kvart och sedan trycka ut på en plåt. Vad det är i degen? Ja, mandelmjöl och vetegluten är de två första ingredienserna men totalt innehåller degen endast ca 6 kolhydrater och tro mig, efter en fjärdedels pizza är man MÄTT ;)


Att göra sin egen tomatsås blir supersmarr! En burk konserverade tomater (gärna körsbärstomater) mixas med massor av torkad oregano, vitlökspulver, salt och peppar. Klart! Dock behövdes bara ca hälften av såsen till pizzan så resten får åka ner i en köttfärsås eller så.


På med tomatsås och sedan osten (som på pizzerian ;)) och sen toppar man med vad man är sugen på. Den här gången blev det en klassisk capricciosa(kokt skinka och champinjoner!)


Grädda i 10-15 minuter tills kanterna är skönt knapriga. Ta ut, låt svalna lite och njut!

Freeeeedaaag!

Äntligen fredag, skönt, eller hur?! ;) För mig som inte jobbar just nu kan man ju tycka att fredagar inte är något speciellt, men jag tycker att det är en speciell feeling i luften då, alla är glada och tycker det är skönt med helg. Vilket ju såklart smittar av sig på mig! Plus att min darling och alla vänner är lediga och tillgängliga för mys och dejter!

Idag har jag hunnit med att söka jobb, gå en prommenad, handlat ost hos en fantastisk ostaffär, och sist men inte minst vinna en slogan-tävling ;D Priset är en 2-rättersmiddag för 2 personer på en väldigt bra resturang! Jag blev SÅ GLAD. Det är inte middagen i sig, utan att vinna något, vilken känsla ;D. Behövde det kännde jag, prommenaden gick väldigt segt och jag känner mig lite svag i kroppen. Svårt att förklara men jag hade liksom ingen energi i stegen idag och ville nästan stanna och vila(!) i en lång uppförsbacke på vägen hem. De senaste dagarnas prommenader har annars varit fyllda av energi. Hur som helst så resulterade denna energi-dipp i att jag bara gick lite mer än hälften av den sträckan jag brukar gå. Men men, så är det ju ibland.

För att få upp energi-nivåerna lite så gjorde jag mig en lyxig fredags-milkshake när jag kom hem. Den blev väldigt god men också "dyr" i förhållande till kolhydrat-innehållet. Ca 15 kolhydrater fick jag nog i mig. Det är nästan hela dagsbehovet.. men men, ingen ide att gråta över uppdrucken milkshake. Jag känner mig mätt och nöjd och inte sugen på mer vilket är huvudsaken.


En dl röd mjölk och en kula pina coladaglass mixas ihop i en mixer. När drycken är slät häller man upp i ett stort glas och vänder ner en dl vispad grädde för att få milkshaken luftig och krämig som på makedonken ;D


Nu ska jag strax sätta igång med middagen här. Ikväll blir det något som jag inte lagat i LCHF-version tidigare. Spännande! Återkommer med rapport!

Ett steg tillbaka, två fram!


Kvällens middag; Stekt kycklingfile med jesses rödvinsås, bea och en ransonerad portion petit pois ;) Så gott att jag aldrig tröttnar!


Oj vilken dag. Den har inte varit händelselös iallafall. Jag har hunnit med att gå en nästan två timmar lång powerwalk, fått besked om att ett jobb jag sökt inte blev mitt men samtidigt blivit kallad till två intervjuer för andra jobb nästa vecka.

Och så har jag varit hos min gynekolog på ultraljud. Hon tyckte sig kunna se en något otydlig äggblåsa på mellan 13-14 mm vilket enligt henne förmodligen betyder ägglossning inom 3-5 dagar. Så nu är det dax för mig att hoppa på min karl ;)

Ush, en känslomässig bergodalbanan har det mao varit. Har gråtit en skvätt och kännt mig lite skör nu på kvällen...

Nu ligger jag i soffan och tittar på biggest looser. Ska gå och göra mig en stor kopp myntate snart. Tänk att te alltid hjälper! Men allra mest hjälper det att kramas med min karl. Så det ska jag göra nu!

Hoppas ni har en bra kväll! Vi hörs imorgon igen.

Desserttips till helgen!


LCHF-smulpaj med kanelstekta äpplen! Så nära man kan komma riktig smulpaj tror jag!


Efter att ha fått hem mitt kokosmjöl som jag beställt från low carb shop så funderade jag på vad jag skulle kunna göra för kul med det! Då mjölet egentligen inte smakar kokos så tänkte jag att jag skulle testa att se hur det fungerade att göra en smuldeg med hjälp av det! Det gick över förväntan ;)

Ingredienser smuldeg (för en liten pajform ca 3 portioner.):
75 g smält smör
1,5 dl hasselnötsmjöl (det går nog bra att använda mandelmjöl också)
0,75 dl kokosmjöl (inte samma som malda kokosflingor så beställ detta från ex low carb food shop!)
0,5-0,75dl sukrin (gärna florsockervarianten)
Vaniljpulver om man vill
Evt kanel, särskilt om man har äpplen i botten!

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i det smälta smöret! Blanda ihop till en "deg". Smula degen över valfria bär/frukt. Jag använde 3 äpplen som jag smörstekt halvmjuka i kanel och lite sukrin. Men hallon/blåbär blir det nog nästa gång, bättre kolhydratinnehåll! Stoppa in i ugnen på ca 175 grader i ca 20 minuter. Smuldegen ska få fin färg men inte bli bränd! Servera med en gräddklick eller hemmagjord vaniljglass! Njut ;)


Säg omelett ;)



Den här omeletten kan varieras i all oändlighet beroende på vad man gillar och vad man har hemma. Idag blev det purjolök, rökt skinka, tomat och riven prästost, en riktigt god kombo! Den mättar två hungriga personer men det går också jättebra att spara den ena halvan och sedan ha en frukost/brunch/lunch som bara är att ställa in i micron dagen efter!

Stekpanne-omelett som mättar 2 hungriga personer:
4 ägg
4 msk grädde
salt och peppar

Valfri fyllning, tex:
Skinka, bacon, tomat, lök, purjolök, champinjoner osv...både lök och champinjoner blir godare om man först steker dom!
Någon typ av ost i omeletten är nästan nödvändligt, jag tycker någon typ av fetaost eller någon vanlig sort som är lagrad smakar bäst!

Gör så här:
Vispa ihop ägg och grädde, salta o peppra. Stek de grönsaker som du vill ha i omeletten, lägg åt sidan på en tallrik. Slå sedan i omelettsmeten i en ren het teflonpanna med lite smält smör och stek den på medelhög värme (jag har värme 6 av 12) under lock tills den bara är liite lite krämig på ovansidan! Då strör du över osten skinka, grönsaker och viker sedan omeletten till en halvmåne och delar den i 2 bitar! Bon apetit! =)


Inte så vacker men väldigt god ;)

Biokväll...


Ush så obehaglig den var, men bra! Klart sevärd!

Har precis kommit hem från biokvällen med en kär vän! Vi tog en prommenad hem efteråt och pratade om livet och vad som är viktigt och vår vänskap, hur mycket vi uppskattar varrandra! Viktigt att göra det ibland tror jag, att tala om för sina vänner hur mycket man tycker om dom!

Annars då? Jo men jag tog sista pergotime-tabletterna idag så nu är det bara att vänta tills på torsdag då det är dags för ultraljud och se om något händer "därinne"! Nervöst som vanligt...

Nu är det soffmys som gäller innan läggdax! Later aligators ;)

Glass a la Pina Colada!


Gillar man pina colada i drinkform så gillar man definitivt den här glassen! Passar egentligen perfekt att servera i martiniglas!


I fredags svängde jag ihop en dessert som jag länge varit sugen på att testa men inte haft ingredienserna till hemma. Receptet kommer från den brittiska matlagningsgudinnan Nigella och jag har såklart LCHF-modifierat det genom byta ut socker mot sukrin. Men eftersom sukrin har en lite "kall" smak passar den perfekt att använda till glass och jag tror nog att man skulle kunna lura vem som helst att detta är en vanlig väldigt krämig glass! Dock innehåller den en del kolhydrater, ca 5 per glasskula men det kan det vara värt någon gång ibland. Dessutom räcker det med en kula per person då glassen är mäktig.



Ingredienser - 4 portioner/kulor:
0,6 dl annanas-juice (färdigpressad från kartong, välj den med minst kolhydrater, Jag hittade en med 8kh/100ml
0,4 dl Malibu rom (eller annan kokos-nöts rom)
1 msk limeljuice
4 droppar kokos-essens (finns att köpa i tex hötorgshallen)
50 gram sukrin (florsocker-varianten)
2,5 dl vispgrädde eller mellangrädde

Gör så här:

Vispa ihop alla ingredienser utom grädden i en skål. När det är välblandat häller man i grädden och vispar med elvisp tlls dess att grädden är fast men inte för hårt vispad , den ska ha "lösa toppar". Smaka sedan av och tillsätt eventuellt mer kokosessens eller mer av rommen eller ljuicen om du inte är rädd för kolisarna. Sedan är det bara att hälla ner glasskrämen i en plastbehållare med lock (jag använde ett gammalt glasspaket, perfekt!) Låt stelna i kylen över natten och ta sedan fram i god tid innan den ska ätas så att den får bli lite mjuk och går att skopa till kulor!




Riktig lyxig lördagsbrunch!


Ett paket färska jordgubbar fick följa med hem senast jag handlade. Jag veet att det är lite mycket kolisar i dom för att man ska kunna äta det "fritt" men emellanåt unnar jag mig en jordgubbsmootie/milkshake och njuter! Jag har i de feta mjölkprodukter som finns hemma, idag blev det knappt en dl creme fraishe, en dl mjölk, några matskedar vispad grädde och så några jordgubbar, 3 väldigt stora skulle jag uppskatta att jag använde. Och slutligen lite sukrin för sötman. Man tar efter smak helt enkelt, jag kanske använde 2 tsk. Ner med allt detta i en mixer och kör till en slät konsistens. Vill du sedan ha "mcdonaldskänsla" på det hela tar du ett par matskedar vispad grädde och blandar ner, då blir den sådär fluffigt krämig och härlig. Häll sedan upp i glas, stoppa i ett sugrör och njut ;)
Det jag gjorde idag blev ett stooort glas eller två mindre!


Till min fantastiskt goda dryck gjorde jag en passande macka, nämligen en varm toast! Som jag längtat efter det!



Just varma mackor kan man ju varriera i oändlighet men idag blev det mycket stark prästost, 2 skivor rökt skinka, 2 smala tomatskivor, fransk senap och lite majonäs!



Det blev underbart gott! Kanske blir det en repris på denna imorgon då vi ikväll ska iväg på en 30-årsfest. Ska försöka hålla huvudet kallt och inte dricka för mycket vin eller äta några kolhydrater! Men man kanske behöver en liten toast imorgon ändå ;)

Tips till tacco-kvällen!


Jag som har svårt att ta beslut (speciellt de små!) köpte både den starka och den svaga kryddblandningen! Om inte annat kan man ju blanda de två och få en "medium" ;)


Om du som jag upptäckt att färdig tacco-krydda innehåller ca 50% kolhydrater och att druvsocker är den första ingediensen på innehållsförteckningen så är du väl också sugen på att hitta ett vettigt alternativ!? Man kan naturligtvis göra sin egen tacco-krydda men för latmaskar som mig är det verkligen sista utvägen! Så jag blev toppenglad när jag på igår hittade dessa kryddblandningar från Borgeby kryddgård. Ska bli spännande att testa! Ikväll blir det dock inga taccos så långt ögat når utan något helt annat!


Önskar er en skön fredagsväll med hjälp av lite krispiga tulpaner i blandade färger. Just dessa står bredvid vår tv (så att man tittar på dom ordentligt ;))

RSS 2.0