Inkokt lax med gooda tillbehör!


Gårdagens middag blev inkokt lax med ångkokt sparris, dillsås, ägg och räkor och en generös citronklyfta! Så gott och vårigt tycker jag! Blev inspirerad att laga "kall" mat eftersom solen sken så fint igår!


Inkokt lax
4 personer
600 g laxfilé
Till inkokningslagen:
1 msk salt
1 liter vatten
1 lagerblad
5 vitpepparkorn
1/2 purjolök
dillstjälkar
3 msk vitvins vinäger

1. Lägg ett stort folieark i botten på ugnens långpanna. Låt halva foliearket hänga utanför formen. Lägg fisken med skinnsidan nedåt på folien. Tillsätt vatten, kryddor, lök och dill. Vik över folien som lock och ställ in allt i 200 graders ugn. Efter 20 minuter är fisken färdig.
2. Ta ut formen och lyft upp fisken med folie och allt. Vänd fisken så att skinnsidan kommer upp. Dra bort skinnet och putsa bort det bruna underhudsfettet. Täck fisken med fuktat smörpapper och låt den svalna.


Precis innan folien viks över och laxen åker in i värmen!

Kall dillsås
4 personer
1 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 dl gräddfil
1 dl hackad dill
1 msk ljus senap
salt och vitpeppar

1. Rör ihop alla ingredienserna till en god sås! Klart!


Supergod sås som känns "fräsch" trots hög fetthalt ;)

Bröööööd!!!


Sååååå gott!!!!

Idag kom mitt kokosnötsmjöl som jag ju skulle baka kokosnötsbröd med..men det får nog vara ett tag...för idag köpte jag för första gången Low carb-brödet från carb-zone. Det är SÅ GOTT och smakar som riktigt bröd!!! Det är iof 2,7 kolhydrater per skiva så det blir inget som jag tycker i mig varje dag men som omväxling till frukost med mycket smör och pålägg...eller tänk, nu kan jag göra mig en varm toast med massor av ost, skinka och senap i!! Ja, att detta bröd finns gör mitt liv som LCHF-are betydligt lättare!


En rostad macka med ett tjockt lager smör och gräddig ost. Tänk som jag drömt om att kunna äta det med gott samvete ;)
Och det kan jag nu, i måttliga mängder såklart!

Jag har tur som har en matbutik nära mig som säljer brödet men det går också att beställa här

Äntligen pergo!!!



Bra morgon idag!! Jag har äntligen fått stoppa i mig de första två tabletterna för den här rundan med Pergotime (som stimulerar utvecklingen av ägg/äggblåsor). Nästa vecka är det dags för ett ultraljud hos gynekologen för att se om medicinen haft någon effekt. Förra gången jag åt pergotime hade jag en jättestor fin äggblåsa och tester som gjordes visade också att jag haft ägglossning! Jag kännde till och med av den själv (tror jag iallafall) men tyvärr var min kille bortrest under dagarna före och under ägglossningen. Så nu har jag gett honom reseförbud - eller iallafall förbud att resa utan mig ;) Det känndes så tugnt att missa den första ägglossningen på jag vet inte hur länge, för en sådan "värdslig" sak!

Annars är läget fortfarande förkylt. Men jag har ett ärende jag måste uträtta på stan idag så jag får smeta på lite mascara och hoppas att det gör att jag både ser  och känner mig lite piggare!

Chicken tonight!


Ikväll blev det en helstekt kyckling till middag. Så gott och enklare än vad man kan tro att sväga ihop! Jag använder matplatsens recept där receptet på den goda såsen som jag använde till söndagssteken även finns! Den såsen är så god att den passar till både kött och kyckling ;) Men receptet på såsen hittar ni ju även här i bloggen (i söndagsstekinlägget, jag har tagit bort mjölet då det är totalt onödigt att ha i det, såsen blir så tjock och god ändå!)


Kycklingfile som badar i gooood sås!!! Och så lite ärtor till ;) Älskar ärtor men måste ha lite koll på mängden jag äter, de innehåller ju tyvärr lite kolisar! Men emellanåt unnar jag mig dom i små doser!


Förkyld!


Te och en ruta 81% choklad. Lindrar både hals och trötthet ;)

Igår kväll började det kännas konstigt att svälja. Huvudet känndes tyngre och tyngre och jag förstod att  jag var påväg att bli krasslig.  Jag hoppades att en god natts sömn skulle ta hand om bacillerna men kan idag konstatera att jag nog får ta det lugnt idag och ta hand om mig själv!

Solen skiner utanför och vädret är fantastiskt så det känns trist att ligga i soffan men men, jag får passa på att ordna  lite praktiska saker. Ska bla lägga ut lite grejer på tradera!

Hoppas solen får skina lite på er idag iallafall! Hej sålänge

Ugnstekta lammracks med rosmarin och vitlökssmör


Det här är väldigt bra LCHF-mat tycker jag! Gott och inte en kolhydrat så långt ögat når ;)


Det här med lamm. En del älskar det, andra hatar det. Jag älskar det. Tycker inte alls att det smakar kofta ;) Och har man ätit lamm som smakar kofta så bör man as soon as possible ta sig till en någorlunda bra resturang som har lamm på menyn och testa igen! För ofta är det tillagningsättet det är fel på när lamm inte smakar som det ska (dvs inte är underbart gott!)

Hur som helst, ikväll försökte jag mig på att tillaga lammracks hemma i mitt eget kök vilket jag inte gjort så ofta. Tycker oftast att det är lite för dyrt för att bara "spontanköpa" hem och när det ska lyxas planerat väljer jag nästan alltid oxfile som jag är tokig i! Men när jag i veckan hittade frysta lammracks till vettigt kilopris så fick de följa med hem! Och det ångrar jag inte!


Jag stekte racksen i en panna med smält smör för att få lite fin färg, sedan på med generöst med salt, peppar och rosmarin och därefter tjoffade jag in dom i ugnen i 150 grader tills innertemperaturen var 60 grader. Då blev lammet rosa och härligt. Men kanske väl rosa för min smak så nästa gång tar jag nog ut det runt 64 grader istället!


Till lammracksen svängde jag ihop ett vitlökssmör av 100 gram smör, 4 stora vitlöksklyftor och några matskedar gräslök! Blev riktigt starkt men gott!

Bara vanlig vatten!


Efter en och en halv timmes powerwalk i snöovädret så var jag sååå törstig när jag kom hem! Och när man är så törstig så är inget godare än riktigt kallt vatten med is och citron eller lime. Jag gjorde iordning en hel karaff och har hinkat i mig nästan hela nu bara en kvart senare!

Hoppas ni har en bra tisdag och glöm inte att dricka ordentligt ;)

Kylskåpsrensning & Biggest looser!


Kvällens middag, köttfärs i gräddig good sås med stekt squach till. Mycket smaskigare än vad det ser ut som tur är ;)

Är det någon av er som kommer ihåg prorammet "här är ditt kylskåp" som gick på 90-talet nån gång!? Iaf så
gick det ut på att en kock kom hem till en kändis och lagade middag av det personen hade hemma. (det var hemligt när kocken skulle komma så ofta hade kändisarna inte så mycket hemma.) Det blev ganska interessanta måltider ibland kommer jag ihåg ;) 

Ikväll var det tyvärr ingen kock som kom hem till oss, jag fick vackert svänga ihop middagen själv. Men gott blev det ändå! Jag improviserade med det som fanns hemma och det blev någon slags köttfärsröra/biffar i en krämig gräddsås med fetaost, tomater, färsk basilika mm. Det är så skönt att göra en kylskåpsrensning ibland och ännu bättre blir det ju om maten faktiskt blir riktigt god vilket den blev ikväll.

Förutom att svänga ihop en god middag så har jag även lyckats hinna med två jobbintervjuer och en prommenad under dagen. Imorgon är det full fart igen så det är snart hög tid att krypa ner i sängen. Ska bara kolla färdigt på "biggest looser" (inspelat) på 5:an först. Det har precis börjat en ny säsong och jag tycker det är så roligt att vara med från förjan på deltagarnas "resa". Även om de inte äter LCHF så lyckas ju många av dom med sin viktresa. Jag tror att det finns många sätt att "äta rätt" på, men jag tror att LCHF är mest rätt för mig och min kroppstyp! Och så älskar jag att man slipper suget. Det där som jag har fått för mig gör att man "faller tillbaka" som
viktväktare. Men alla måste hitta sitt sätt!

Sov gott nu så hörs vi imorgon igen!

Yummy Sunday dinner


Älskar min stektermometer, de är inte så dyra, ligger runt 100-lappen, så köp köp köp om du inte har någon! Att få kött och kyckling att bli saftig istället för torr är hur lätt som helst med en termometer ;)

Igår åt vi söndagsstek här hemma! Det är en rätt jag verkligen älskar och det bästa är ju att den egentligen inte kräver så mycket matlagning. Man köper en stek av något slag, jag köpte en nötstek (fransyska), och bryner i stekpanna så att den får fin färg. Sedan tjoffar man i en stektermometer och ställer in den i ugnen (i ca 2 timmar på 150 grader) och tar ut den när innertemperaturen är 68 grader. Sedan låter man den vila i 10-15 minuter innan man skär upp den. Annars riskerar man att all god köttsaft rinner ut på skärbrädan!


Medan steken vilar så kokar man grönsaker och gör såsen! Såsen ja, den har jag snott från matplatsen och kan vara den godaste sås jag ätit! Eller iallafall som jag lagat själv ;) Om man inte är alltför generös med gelen i såsen och på tallriken så blir det riktigt riktigt bra LCHF!

Ingredienser:

3 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning (jag tog en halv då jag skulle servera såsen till kött och inte ville ha någon "kycklington"!)
1 msk kinesisk soja
1 msk svartvinbärsgelé
salt & vitpeppar

Blanda allt i en kastrull och koka upp. Låt puttra 5 min och smaka av med mer soja och gelé om så behövs.


Ät och njut! Jag körde på grönsaker från fryspåse men orkar man skära och koka färska blir det ju ännu smarrigare ;)


Helgens bakexperiment!


Att slicka skålen är det bästa av allt, det blir man väl aldrig för gammal för?! ;)


Igår gav jag mig ut på mycket osäker mark, jag försökte mig på att svänga ihop en Drömtårta a la LCHF. Det gick sådär får jag väl erkänna. Jag använde mig av ett recept som jag brukar göra kladdig chokladkaka med och tänkte att den säkert skulle kunna gräddas lite längre och sedan kunna fungera som en rulltårta, dvs att jag skulle kunna rulla ihop kakan. Men icke. Väl gräddad blev kakan stel och lite brownieaktig. Den tillhörande smörkrämen som jag svängt ihop blev god men passade egentligen inte jättebra ihop med kakan. Jag testade att göra något slags bakelse som jag åt tillsammans med ett litet glas mjölk. Det botade sockersuget men det är inget jag verkligen rekommenderar...därför hoppar jag över att lägga ut receptet också! Men somsagt, som ni ser ovan så var smeten väldigt god och receptet till den och något smaskigt man kan göra med den hittar ni här ;)


Ok men det blir ingen repris! Bakexperimenten får fortsätta nästa helg ;)

Äntligen sommartid!


På tallriken idag; Stekt ägg (enbart vitan då jag försökte baka med gulorna igår), Tomat, mozarella basilika, Parmaskinka, Rökt skinka
Sparris med hyvlad parmesan, Chiliaioli


En somrig brunchtallrik fick inleda vår dag eftersom klockan redan var efter elva när vi vaknade! Först blev jag lite förvånad och tänkte att jag sovit länge men sen när jag kom ut i köket och såg att klockan på ugnen visade en timme tidigare så mindes jag; nu går även klockan mot ljusare tider - så härligt!

Kanske är det sommartiden som gör att mensen bestämde sig för att komma inatt. Eller, jag vet ju att det är Proveran som jag ätit som framkallar den men samtidigt känns det skönt att den dyker upp enligt plan! Har hört/läst att provera infe alltid fungerar, dvs att den ibland inte framkallar någon mens. Man blir lite "skadad" av allt män läser på sajter som familjeliv osv, måste sluta med det!

Nu ska vi snart ut i solen här. Hoppas du får solsken på nosen idag du också!

Jag åkte till mat-himlen ikväll ;)

Hej på er! Tänkte bara kika in och berätta att jag ikväll ätit en så fruuuuktansvärt god rätt (ute på resturang med goda vänner) Total mat-extas! Och "inga" kolhydrater att tala om var det i rätten heller. Vad jag åt? Det stod så här på menyn;

Queneller av Harögädda med gotländsk morot & skummig soppa av rostad hummer

För er som liksom mig var lite fundersam över vad en quenell kan tänkas vara så kan jag upplysa om att det är en fin sorts fiskbulle. Men vilken fiskbulle sen! Det var så gott att jag inte ens kom mig för att ta en bild. Nu ska jag krypa ner under täcket, mätt och mycket belåten ;D

Gårdagens middag...


Mycket smått och gott!

...blev plockmat! Så gott, varför äter jag inte det oftare?! "Fuskade" med lite vattenmelon på tallriken, åt det utan ens ha kollat kolhydratinnehållet innan men tänkte att det nog inte var sådär jättebra. Men efter att nu ha gjort en snabb googlesökning så kan jag konstatera att det inte var sååå illa, Tydligen innehåller vattenmelon 8.7 gram kolisar och är tydligen bättre att äta än både päron och äpple. Nu satt jag inte och tryckte i mig vattenmelon utan åt några mindre bitar tillsammans med fetaost vilket för övrigt är en fantastisk smakkombination!

Annat som hamnade i våra magar var tomat mozarella och basilika, oliver, parmesanost, vitlöksfrästa champinjoner och parmalindad ungsrostad sparris!


Jättegoda att "dippa" i lite chiliaioli!


Champinjoner stekta i smör och massor av vitlök! Så gott! Men stackars min lunchdate idag ;)

Ett säkert vårtecken!


Tänk att man kan bli så glad över ett par skor ;)

I några dagar har jag traskat omkring i mina rosa converse i solskenet och njutit av "stunsen" som man helt plötsligt får i stegen! Och då är ju Converse egentligen inte så där jätte-stunsiga men i jämförelse med mina "stumma" vinterskor med hård klack så känns dom underbara! Och så är dom ju rosa också, bara en sån sak!

Ha haft en bra dag med lunch med min bästa vän och massa praktiska ärenden som jag skjutit upp ett tag är äntligen avklarade! Och så har jag fått mig en prommenad i solen också! Nu är det dax att ta tag i middagen, ikväll blir det LCHF/GI-plockmat! För att det är så gott och för att vi är värda det denna torsdag! Hoppas du också unnar dig något rikigt gott ikväll!

Favvorit i repris till middag!



Bästa receptet i hela boken! Men jag förstår inte hur de får såsen att bli så röd som den är på bilden..min blir alltid beige- men god ;)

Detta är ett av mina absoluta favorit-recept när det gäller LCHF. Hittade det för ganska länge sen i en LCHF-kokbok och det är så gott att det hitills är det enda recept jag testat i den boken, jag fastnar liksom alltid på den sidan ;) Vet att jag tipsat om det förut här i bloggen men det är så gott att det förtjänar en påminnelse!

Äter man kolhydrater så tror jag att basmatiris är fantastiskt till. Jag brukar servera med ångad broccoli men idag fick även resten av guccamolen hänga med på tallriken.


Ingredienser 4-6 portioner:
4-6 kycklingfiléer i portionsstorlek
2,5 dl krämig kokosmjölk (gärna den sorten från blue dragon som finns på en liten tetraförpackning)
4 msk jordnötssmör
2 dl vispgrädde
1-2 tsk sambal oelek
saften av en lime
1 tsk salt
smör till stekning

Gör så här
Tillagas på spisen.
Skiva kycklingfiléerna tvärs över i slantar. Smält smör, gärna i en stekgryta och bryn filéerna försiktigt, men låt dem bli genomstekta. Låt vila i annan form. Sänk temperaturen. Slå på kokosmjölken och tillsätt sambal oelek, limesaft och salt. Vispa ihop smakerna. Låt puttra i fem minuter utan lock. Tillsätt jordnötssmör och grädde och sjud anrättningen tills såsen antar en krämig konsistens, 5-10 minuter. Färga eventuellt med några droppar soja eller valfri kryddsås. Lägg tillbaka kycklingen och värm.

Servera eventuellt med lite rostade nötter eller kokos på toppen och gärna krispig sallad till.




Utöver en god middag har min dag bjudit på mycket mys, åkte hem till mina föräldrar och lunchade, fikade och pratade samtidigt som jag sökte ett par jobb. Fick också ett roligt besked i att jag gått vidare till en "andra"-intervju för en tjänst jag var på första intervju för förra veckan. Känns väldigt roligt så nu håller jag tummar och tår för att det kommer att gå bra!

Nu ska jag titta klart på "Pluras kök" där de dricker lika mycket som de lagar mat! Men underhållande TV blir det ju ;) Ta hand om er och sov gott! Jo, en sista sak bara, ikväll tar jag min sista provera-tablett som ska sätta igång mensen om några dagar (om allt funkar som det ska!) så¨snart börjar förhoppningsvis en ny omgång med pergotime!

Guccamole med koriander, salladslök, chili och lime


Goooott!!!

Ingredienser
3 mogna avocados
1 kruka färsk koriander
2 salladslökar
Chili (spansk peppar) efter smak. Jag använde en halv chili men den var ganska liten.
Saften i 2 limefrukter
Salt o peppar om man vill

Gör så här:
Finhacka salladslök, chilifrukt och koriander. Använd även stjälkarna på koriandern eftersom mycket smak sitter i dom! Mosa avocadon grovt, det ska fortfarande finnas bitar kvar! Pressa limefrukterna i en skål och tjoffa sedan ner resen av ingredienserna och blanda. Et voila ;)

Efter att ha storstädat hela lägenheten så hade jag arbetat upp ett rejält aptit till middagen. Redan under eftermiddagen hade jag börjat drömma om en riktigt god och fräsh guccamole med färsk koriander som är min favoritkrydda just nu, blev helt kär i den i Thailand. Sagt och gjort prommenerade jag iväg till affären för att shoppa på mig nödvändiga ingredienser. Väl inne på grönsaksavdelningen så fick jag en glad överraskning. Det visar sig nämligen att just det recept på gucca som jag tänkt använda finns tryckt på skyltar tillsammans med alla ingredienser man behöver samlade på ett ställe. Bara att plocka på sig allt på några sekunder, skönt, annars brukar man få springa runt som en skrållad råtta inne i denna butik.


Precis innan jag går loss med kniven...


Och fiiiiinhackar salladslöken...

Preeeessar limehalvor...

Ja, ni fattar, hacka, pressa, mosa och tillslut är allt färdigt att blandas ihop till en smetig röra!

Allra godast är nog detta till taccos eller i varje fall någon typ av texmexmat men det var inte alls fel till stekt kyckling med lite smält ost och kotlett-bacon heller.



Hemmagjorda hamburgare med ost och bacon


Hela den härliga hamburgaren har försvunnit under smält ost. Inte så bildskönt men väldigt gott!


Hemmagjorda hamburgare brukar vara lite halvknepiga att få till tycker jag. Eller, det är ju hur enkelt som helst att platta till lite köttfärs och steka på men att få till smaken i burgaren, så att det smakar något utom salt och peppar, det är knepigare. Men jag har äntligen hittat en magisk ingrediens. Hickoryrök-essens. Endast gjort på riktig rök och vatten. Inte ett enda E-nummer - härliga tider, bara att exprementera loss alltså! Så här såg det ut på ett ungefär.


600 gram nötfärs, en halv finhackad lättstekt rödlök och ett ägg blandas ihop till en "smet" för att sedan få en ordentlig skjuts av den här fantastiska ingrediensen..

En tesked var lagom till 600gram köttfärs..efter den lilla teskeden hade fått blanda sig med köttfärsen blev det en helt annan smet. Redan här bara visste jag att detta skulle bli fabulous!


Sedan formar man bara fyra "bollar" som man gör så jämna man kan..detta är inte min starkaste gren som ni ser på bilden. Men det ska ju synas att det är hemmagjort tycker jag! ;)


Sedan tjoff ner i en het panna med smält smör (olivolja är big nono här!). Platta till burgarna till önskad tjocklek med en vanlig stekspade. Stek sedan några minuter på varje sida på hög värme så att burgaren får fin färg. Eftersom jag gillar om burgaren är ganska tjock så tar det lite längre tid och man behöver sänka temperaturen om man inte gillar bränd mat.

När burgaren nästan är klar lägger man på en ostskiva, jag använde ementalerost som smakar lagom mycket men man tar helt enkelt en sort man gillar. Samtigt som den smälter på burgaren steker man en skiva kotlett-bacon (dvs bacon utan synlig fettrand). Det är inget fel på "fettrandsbacon" men just till hamburgare tycker jag att det är godare utan fett-rand. Sedan är det bara att lägga upp på en tallrik tillsammans med valfria tillbehör. Jag hade sallad, rödlök och klassisk hemburgardressing från felix (den där ljusrosa tuben, 5g kolhydrater/100g).

Om det blev gott? Ja, risken finns att jag kommer att tröttna på denna rätt. Det gäller att hålla sig i skinnet och inte överkonsumera!


Misslyckat brödbak!


Limpan som förblev oäten..

Jag gillar att testa nya recept men tror nästan alltid att jag kan lägga till/ta bort eller ersätta någon ingrediens eller att jag kanske inte behöver göra precis som i receptet, att det funkar ändå. Och oftast går det ju bra men att "freestyla" när det gäller bakning kanske inte är det allra smartaste. Därför får jag helt klart skylla mig själv när det gäller detta katostrofalt misslyckade bröd som blev en "brödomelett" ;)

I recepet står det klart och tydligt att man ska använda kokosnötsmjöl fråN LCHF-butiken. "Äsh" tänker jag och tjoffar i kokosflingor som jag försökt mala sönder till mjöl i vår mixer. Det gick sådär får man väl säga. All kokos "flöt upp till ytan" och resten av brödet som består av ägg och smör bildade en slags "omelett" i botten. Se bilden nedan!

Men jag ger mig inte. Ska beställa kokosmjölet från LCHF-butiken och testa igen. För brödet ser ju faktiskt riktigt gott ut här


Plockmat!


Så här vackert såg det ut innan vi som hungriga bestar roffade åt oss av läckerheterna ;D


Igår middags-surfade jag hem till en vän som bjöd på fantastiskt god plockmat. För att inte glömma så listar jag nedan vad det bjöds på:

Caprese (tomat, mozarella, basilika)
Ägghalvor med skagenröra
Rökt skinka
Salami
Rostbiff
Fetaost
Oliver
Honungsmelon
Kiwi
Passionsfrukt
Last but not least - gott rött vin!

Sen blev det en fräsh sockerfri dessert med hallon och turkisk yougurt. Men den kom tyvärr inte med på bild.

Gottgottigottgott.

2-rätters ikväll?

I så fall har jag ett par goda tips!  Börja med:

Smörstekt rödspätta med remouladsås (erik lallerstedts burk-remoulad är jättegod!), ångkokt broccoli och en rejäl citronklyfta! Går så snabbt att laga och blir supergott! Det här blev min middag igår!

Avsluta sedan med något som jag tycker är riktigt smarrigt. Spceiellt om du gillar äppelpaj och inte är suuperstrikt med kolhydraterna:

Ljumna smör och kanelstekta äppelklyftor (uppsötade med lite sukrin om man vill det) serveras med iskall vispad grädde.

Detta är busenkelt. Skala ett stort äpple per person, klyfta det och lägg det i en stekpanna med varmt smält smör. Rör om lite så smör och äpplen gottar sig i varrandra, häll sedan på rätt så mycket kanel (prova dig fram, är ju en smaksak hur mycket man vill ha) och låt steka färdigt på medelvärme. Verkar det bli torrt i pannan, tillsätt mer smör. Kanelen, smöret (och evt sukrinet) ska lixom bilda en seg sås runt äpplena och äpplena själva ska vara mjuka men inte mosiga utan fortfarande ha liiite spänst. Då är det klart att lägga upp i en skål och njuta!

VIll man piffa till det lite extra så rostar man lite hasselnötter som man sedan hackar i bitar och strösslar över äpplena. Inte dumt med lite "crunch"!

Hoppas ni får en härlig fredag! Själv ska jag tvätta en månads tvätt nu på dagen (har bokat tvättstugan från 08.00-18.00) men efter det blir det mysig middag med vänner!

Jag rör på påkarna!


En vy från min eftermiddagsprommenad. Så vackert så det det nästan gör lite ont!



Isen har lossat...men ligger ännu tät som någon slags mosaik i vattnet.



Så jag har full förståelse för att änderna inte letar efter mat i vattnet..finns säkert mer att hämta precis bredvid papperskorgen ;) Varmare är det ju allafall!

En timme var jag ute idag. Härligt att röra på sig, gick i ganska högt tempo. Men allra härligast är det ju när man kommer hem. Nu sitter jag här nyduschad och inkrämad. Skönt. En annan skön sak var att jag sov 12 timmar i sträck natten till idag. Somnade någon gång runt halv sju på kvällen i soffan och vaknade halv sju på morgonen (i sängen, efter att yr som något slags fyllo ha raglat in dit vid tolvtiden!) Jag hade huvudvärk så det var väldigt skönt att sova bort den men 12 timmar..vilken tröttmössa!


Pajfrukost och rolig reklam från ICA!


I paj-omeletten idag hamnade en stekt rödlök, ett paket stekt bacon, ett päron i bitar, ett paket smulad fetaost och sist men inte minst några deciliter riven stark ost.

Receptet  till den här pajen/omeletten har jag skrivit ner tidigare här i bloggen men jag skriver ner det lite snabbt igen! Valfria ingredienser sprids ut i en vanlig pajform, sedan är det bara att blanda ihop själva äggstanningen som består av 5 ägg, 2 dl vispgrädde, 2 dl röd mjölk och salt och peppar. Detta skjutsas sedan in i ugnen (225 grader) i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färg och ytan "stannat" och är genomgräddad! Servera pajen ljummen med en god sallad till. Jag gjorde en enkel variant med körsbärstomater, rödlök och vinägrett-dressing

Fick förresten lite rolig reklam från ICA igår! De verkar också tycka att fett är hett när dom gör reklam för att både bacon och bregott är "fett billigt" ;D

Ägg och ost-frulle


Standardfrukosten stekta ägg piggades imorse upp med...


Några skivor stekt halloumi-ost. Halloumi är lite somrigt för mig (vet egentligen inte varför, den går ju bra att steka året runt!)

Godmorgon fina ni! Idag känner jag mig inte alldeles kry, huvudet känns tungt, jag är trött, har 37,1 i temp vilket är över min normala temp som ligger runt 36,5...summa summarum så vill jag mest dra täcket över huvudet! Men det får vänta tills ikväll. Först ska fyra veckors tvätt få behandling i tvättstugan och så ska jag hinna med en lunch med två finfina vänner som jag inte träffat på nästan en månad!

Hoppas ni får en bra lill-lördag ni med!

Nytt barr, fiskburgare och pergo!!!



Dagens besök hos salong Stil resulterade i detta "hårsvall":


Den snälla frisören avslutade med att locka mitt barr lite lätt! Fint tycker jag som älskar lockar!


Dagens mycket sena lunch efter frisörbesöket blev en lax och scampiburgare inhandlad hos en fiskaffär på stan. Den fick samsas på tallriken tillsammans med chiliaioli, avocado och en citronklyfta! Burgaren var sååå god! Lite saftigt pris tyvärr men någon gång ibland kan man ju unna sig en!

På tal om något helt annat har jag idag helt otippat fått tag på pergotime! Jag var inne på vårt lokala apotek för att hämta ut en medicin mot mina munsårsdrabbade läppar vilket gjorde att receptarien upplyste mig om att det låg två förpackningar pergo och väntade på mig eftersom jag hade beställt det innan jag åkte till Thailand. Jag som igår frågade på ett annat apotek och det var något apotek som just nu hade pergo inne och fick då ett nej till svar. Så jag blev såklart glad och förvånad över detta! Ikväll har jag därför ätit första tabletten med provera som ska sätta igång mensen om en sisådär två veckor. Det känns väldigt skönt att något äntligen händer!

Vårfeelings!


Ranunklar i en skål istället för en vas, lite annourlunda och fint tycker jag!

Hej på er! Hoppas ni haft en bra en bra måndag så här långt och att solen har nått er med sina strålar! Jag kan inte klaga på dagen så här långt, har gått på två jobbintervjuer som båda känndes bra! Jag "firade" lite med att köpa blommor på torget, tulpaner, ranunklar och påskliljor. Så nu har vi blommor i både vardagsrum, sovrum och faktiskt en liiten bukett i badrummet också! Det är vardagslyx för mig ;)

Något jag också köpte på torget var lite grön sparris, hade en 20-kronorssedel kvar efter alla blominköp och det räckte tydligen till 5 fina sparrisar som jag glad i hågen ångkokade och åt med smör och salt när jag kom hem, hungrig som en varg efter att ha missat att få i mig någon lunch pga intervjuerna!


"snabbmat" när den är som nyttigast, och godast ;)

Nu blir det snart mer matlagning här i form av kvällens middag. Det blir helstekt fläskfile, ugnsrostade blomkålsbitar, colelslaw och bea! Förhoppningsvis blir det smarr!

Hörs senare!

Ps. ang "projekt bebis" så har jag varken fått mens (vilket förmodligen betyder att jag inte hade ngn ägglossning denna månad eftersom jag inte känner mig ett dugg gravid) eller fått tag på pergotime än, jag var inne på apoteket och frågade idag och tydligen är det fortfarande slut. Suck, inte alls kul. Men under tiden jag väntar kämpar jag på med LCHF, motion och positivt tänkande!

Jetlaggad i soffan!


Stekt rödspätta med remouladsås, pressad citron, dill och ångad broccoli, en väldigt god "frukost" imorse även om det ser lite blekt ut på bilden!

Hej på er! Hoppas att ni har en skön söndag! Själv ligger jag (tillsammans med min karl) halvt däckad i soffan, är ganska jetlaggade båda två efter att ha landat på svensk mark igår kväll. Men tro inte att jag inte varit effektiv bara för att jag för tillfället myser i mitt soffhörn  ;) Imorgse vaknade vi båda klockan fem (när hände det senast?) eftersom klockan i thailand då är 11.00 på förmiddagen. Inte helt illa med tanke på att vi somnade kl 22.00 igår kväll och var trötta efter flygresan. Var var jag nu, jo, min effektivitet, efter det arla uppvaknandet passade jag på att packa upp och sortera all vår packning så nu ligger allt (nåja, nästan allt) på sina vanliga platser igen! Skönt!

Somsagt, denna dag går i vilans tecken för imorgon är det full fart, Då väntar inte mindre än två jobbintervjuer och en massa annat praktiskt fix och trix. Vi hörs igen då!

Jag - fiskmat!


Igår gjorde jag en lite annourlunda fotbehanling, "fishspa", vilket innebär att man sitter med fötterna i ett akvarium fullt med fiskar som äter döda hudceller...efter hur dom åt på mig verkade jag vara rena festmåltiden ;) Lite läskigt var det allt att sänka ner fötterna/middagen till dom hungriga små firrarna men det gjorde inte ont alls utan kittlades mest!

Hej på er! Har precis kommit hem från middagen (mixed grill med bla entrecote, revbenspjäll, scampi och coleslaw, såå gott var det!). Ikväll är det vår sista kväll här i Surin beach, imorgon åker vi vidare till Nai Yang beach för de två sista dagarnas slappande!

Det känns faktiskt helt okej att vi åker hem snart, vi har båda börjat längta lite smått efter både familj, vänner, våra sköna sängar och svensk mark. En skön känsla, att längta hem. Ibland måste man nog åka bort för att riktigt uppskatta det man har hemma. Och då har vi ändå bott bra och haft det underbart här nere!

Jag tror att vi har wifi på nästan hotell, i så fall hörs vi imorgon  igen, om inte så hörs vi på lördag då jag åter befinner mig på svensk mark!

Kram sålänge!


Rainy day!


En söt elefant (gjord av handdukar) väntade på sängen på vårt förra hotell. Fint ;)


Idag har det regnat här i paradiset, inte hela tiden men en stor del av dagen. Men så länge man har sol i sinne så är det ju inga problem med lite regn! jag har bla ägnat dagen åt att läsa ut Hypnotisören av Lars Kepler. Spännande men är ändå lite besviken på storyn i sin helhet, det fanns flera "logiska luckor" som man som läsare irriterade sig lite på att författarna (ja, det är tydligen ett författarpar som skriver under pseudonymen Lars Kepler)inte tänkt på. Men somsagt, den är ändå spännande och jag rekommenderar den om du är sugen på en tjock deckare!

Annars har inte mycket hänt, eller jo,  jag har bokat in en jobbintervju 2 dagar efter att vi kommit hem. Känns bra att ha det inplanerat...

Nu ska vi kolla på nedladdad tv-serie här! Vilken? Hm..det har med vampyrer att göra ;)

Back to LCHF


Kvällens middag: Grillad kycklingfie med bea, stekta champinjoner, sparris och gräddstuvad spenat! Mums!

Hej! Sorry för seg uppdateringshastighet de senaste dagarna. Det beror på att tillgången till gratis internet varit bristfällig men nu är vi på ett wifi-uppkopplat hotell vid Surin beach med gratis internet! Här stannar vi tills på torsdag då vi åker vidare till vår sista "stopp" denna resa innan det är dags att hoppa på flyget hem på lördag morgon! Tiden har gått snabbt men ändå långsamt..svårt att förklara!

Nu den sista veckan eller iaf de sista sex dagarna tänkte vi äta ganska strikt LCHF. Mest för att det är skönt att komma in i den rutinen redan här, annars är det såå lätt hänt att vi fortsätter slarva hemma med godis, desserter, drinkar, bröd och annat som vi är svaga för. Det har varit två härliga veckor med god mat och det blir en sista vecka med god mat, men utan kolisar! Måste försöka se det så istället för att bara se det jag inte "får" äta! Nu är det snart sängdax här vilket inte innebär några större utmaningar för mig, ligger redan i sängen, nattlinne på, ansiktskräm på! Sussa sött ni med när det väl är dags ;)

Ännu en solig dag!


Pina colada är min favoritdrink ;) (i hård kokurans med mojito!)


Godmorgon på er! Nu har vi flyttas oss till Kata beach, här finns det ett helt annat utbud av både shopping och resturanger än på de lite lyxigare resorter vi har varit på hitills och som ju är fantastiskt härliga på sitt sätt men allt är bäst i lagom dos! Så ikväll är det äntligen shoppingdags! Men nu väntar poolen och lite senare stranden på oss.

En snabb uppdatering på fertilitetsfronten först bara, jag har inte fått något utslag (dvs maximal fertilitet) på min clear blue fertilitesmonitor den här månaden och jag har heller inte fått något suuuperstarkt streck (fast ändå ganska starka) på dom billiga ägglossningstest jag dubbelkollat med..så jag antar att jag kanske inte haft någon ägglossning den här månaden. Deppigt. Och jag börjar ge upp hoppet nu med tanke på att jag är på dag 23 i min cykel. Så det blir väl att ta nya tag när vi är hemma igen. Då hoppas jag att pergotime inte är slut i lager (som det var innan vi åkte!) så att jag kan börja äta det, kanske är det det som krävs för att min ägglossning ska fungera...

Nu ska jag svida om till min swimsuit! Later aligators.. ;D

RSS 2.0