Inkokt lax med gooda tillbehör!


Gårdagens middag blev inkokt lax med ångkokt sparris, dillsås, ägg och räkor och en generös citronklyfta! Så gott och vårigt tycker jag! Blev inspirerad att laga "kall" mat eftersom solen sken så fint igår!


Inkokt lax
4 personer
600 g laxfilé
Till inkokningslagen:
1 msk salt
1 liter vatten
1 lagerblad
5 vitpepparkorn
1/2 purjolök
dillstjälkar
3 msk vitvins vinäger

1. Lägg ett stort folieark i botten på ugnens långpanna. Låt halva foliearket hänga utanför formen. Lägg fisken med skinnsidan nedåt på folien. Tillsätt vatten, kryddor, lök och dill. Vik över folien som lock och ställ in allt i 200 graders ugn. Efter 20 minuter är fisken färdig.
2. Ta ut formen och lyft upp fisken med folie och allt. Vänd fisken så att skinnsidan kommer upp. Dra bort skinnet och putsa bort det bruna underhudsfettet. Täck fisken med fuktat smörpapper och låt den svalna.


Precis innan folien viks över och laxen åker in i värmen!

Kall dillsås
4 personer
1 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 dl gräddfil
1 dl hackad dill
1 msk ljus senap
salt och vitpeppar

1. Rör ihop alla ingredienserna till en god sås! Klart!


Supergod sås som känns "fräsch" trots hög fetthalt ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0