Testdag

Hej på er! Hoppas ni har en riktigt skön söndag! Det har faktiskt jag trots att Omständigheterna kunde varit roligare. Imorse var det ju dags att ta graviditetstestet jag fått från ivf-mottagningen. Jag visste ju i princip att det skulle vara negativt (iom att något som liknar mens tjuvstartat) så när själva svarsresultatet var negativt vart jag ju inte förvånad. Men ändå grät jag en skvätt. En hel del gråtande på mig nu för tiden! Hur som helst. Sen ryckte jag upp mig och tänkte på allt jag/vi faktiskt har att se fram emot. Ny lägenhet, roliga resor och annat spännande väntar och vips så har det blivit juni då vi förhoppningsvis sätter in vårt lilla embryo som just nu ligger i frysen. Och dessförinnan tänker vi så klart försöka själva! Jag tänker inte låta detta krossa mig - det här ska gå - förr eller senare!

Hoppas ni har en skön helg förresten!? Själv är jag ledig i två härliga dagar till. Välbehövligt med tanke på allt som behöver fixas inför visningen av vår lägenhet. Men nu ska jag bara slappa i soffan. Man kan inte vara duktig hela tiden, hur skulle det de ut!

Kram tills vi hörs igen


Igår kväll

på ruvardag 12 kom det (varning för intima detaljer nu) lite brunt blod när jag var på toaletten och det har fortsatt under dagen idag. Det är inte mycket men det är konstant. Tog ett graviditetstest imorse och det var tvärnegativt! Så jag antar att hoppet är ute. Ska ringa och prata med ivf-kliniken imorgon imorgon och kolla vad de säger att jag ska göra - jag tar ju både fragminspruta och progesteron varje dag och eftersom sprutorna gör ont och det inte direkt är fräsht att ta progesteronet (som man tar vaginalt) så känner jag att "varför plåga mig själv" i önödan. Nu är det iof bara ett par korta dagar kvar till min testdag på söndag...Kliniken vill att man ska göra testet på test-dagen oavsett om man börjat blöda innan..så ett par dagar till kan jag självklart stå ut.

Självklart är jag besviken. Fast inte knäckt, jag har ju inte kännt av några symptom och har därför inte haft så höga förhoppningar...


Så nu får vi sätta allt vårt hopp till vårt lilla "eskimå" i frysen eller om det inte vill sig ett helt nytt ivf-försök. Men kliniken vill tydligen att man ska ha en helt egen cykel innan de sätter in det så jag antar att det inte blir förrän i juni vi får tillbaka det (om allt går som det ska med upptining osv).

Men det är nog lika bra det för vi kommer att ha fullt upp i maj- för igår vart faktiskt inte bara dagen som vårt första försök misslyckades. Det vart först och främst dagen då vi köpte en ny större lägenhet. Med ett alldeles eget rum tíll en liten bäbis. Jag är så glad över det. Stor balkong, egen tvättmaskin och massor av förvaringsutrymmen finns också. Jag ser det som ett bra omen, nu behöver jag och min kropp inte oroa oss längre för att flytta under en ev graviditet. Kanske hjälper det till på ett omedvetet plan. Vem vet, men jag är superglad och peppad, trots en lång att göra lista under nästa månad eftersom vi säljer vårt nuvarande boende.

Oj, vilket långt inlägg detta blev. Men jag vill bara avsluta med att tacka för era gulliga kommentarer i förra inlägget. Ja, vi i barnlöshetsträsket förstår ju varandra, all hopplöshet, allt hopp, och allt där emellan. Svårt att förstå för någon som inte är/har varit i situationen tror jag. Så vilken tur att vi har varandra! Stor kram till er alla.

Nu ska jag slappa lite i soffan - men vi hörs snart igen!
Kram

Åh jävla depp!!

Men guuud vad deppig jag är då. Jag fick veta idag att en kollega på jobbet är gravid och det utlöste någon slags "sorgattack" hos mig. Alltså, jag är inte ledsen att hon är gravid men att "tvingas" sitta och le och grattulera och prata om det och vara exalterad för hennes skull var nästan outhärdligt. För att det känns så oerhört fel när jag är så ledsen över min/vår egen situation. Kollegan vet ingenting  om vårt IVF:ande så inget konstigt i att hon "malde på".
När jag väl kom hem så var jag helt sänkt, grät och deppade, min stackars kille vet ju inte vad han ska ta sig till. Han försöker säga att jag ska försöka se positivt på vår situation, typ "fungerar det inte nu så gör det det nästa gång" men ibland orkar jag bara inte se det från den ljusa sidan. Jag har velat få det där plusset så länge nu och fast jag rent logiskt vet att vi nu är "närmare än någonsinn", nu när vi får hjälp och allt, så är det svårt att inte misströsta ibland...

Nu har jag hur som helst ryckt upp mig en aning, sorterat tvätt och ätit lite choklad. Och nu är det hög tid att sova. 

Godnatt på er!
Hoppas återkomma med ett gladare inlägg snart!

Hormonstinn!

Hej på er!
Idag är det söndag och ruvardag nio och det har inte blivit många knop gjorda. Jag har gråtit, sovit och ätit. Ja men visst låter det väl kanske som möjliga graviditetssymtom men förklaringen ligger säkert i att jag var på möhippa igår (nykter iof) men det blev sent och jag kom inte i säng innan 03.30 tiden. Vaknade akuthungrig på helt fel sida (min kille beordrade mig att gå och äta frukost) och sen har jag gråtit en skvätt för att jag är en sån känslomänniska och  lowcarb pasta, sovit i soffan, kollat på tv och ätit kladdkaka. Tror det kan vara progesteronet jag tar också som gör mig till ett "hormonmonster" ;)

Håhå jaja. Nästa söndag vid den här tiden vet jag eftersom nästa söndag är min testdag. Om inte mensen behagar komma innan dess förståss. Ja, vi får se helt enkelt, fortsättning följer.

Ha en mysig söndagkväll hörrni, hörs snart igen!


Gul och blå!

Jag tror inte jag skrivit om detta men varje morgon tar ja en spruta som heter fragmin. Den ska hjälpa mig att behålla ett eventuellt embryo. Jag kan inte förklara exakt hur men den tunnar ut blodet så att risken att kroppen stöter bort embryot är mindre. Hur som helst så är det blodförtunnande och jag har nog på grund av just detta får fantastiska stora och fina blåmärken över hela magen där min kille stuckit mig. Varje morgon gör han det och jag tycker lite synd om mig själv varje gång för den är inte speciellt skön att ta! Men detta är ju ingenting! Gör det mig gravid är jag gärna gul och blå över hela kroppen :)

Ruvardag 6 idag. Känner inte ett skit. Mår toppen. Supereffektiv på jobbet och hemma. Nu ska jag iväg på middag (vietnamesisk sallad och rabarberpaj är utlovat! ) Ha en fin kväll så hörs vi snart igen.


Tid

är ju ett relativt begrepp. Vad som anses vara en kort eller lång tid är ju olika från person till person. Men jag tror att alla som ruvar/har ruvat (eller genomgår någon av ivf-behandlingens olika stadier) kan hålla med mig om att tiden aldrig går så långsamt som då. Den liksom sniiglar sig fram. Jag har min testadag den 29/4. Förstår ni hur långt bort det känns? De skulle lika gärna kunnat säga att jag skulle testa på julafton ;).

Nä, men ni fattar - jag vill bara snabbspola tiden så att jag kan få ett resultat. Även om det är negativt är det ju bättre att veta, sörja och sedan ta nya tag. Ovisshet sucks.

Om jag tänker tjuvtesta? Jag har inte bestämt mig än.

Ruvardag 1...

Går mot sitt slut. Har städat och pysslat och varit ute en sväng i solen. Emellanåt kommer jag på mig själv med att tänka på hur det går för den lilla 4-celliga saken i magen. Och jag är bara på ruvardag ett. Dag för gravtest jag fått av kliniken är den 29/4. Det är ju en halv evighet dit. Eller 15 dagar närmare bestämt. Jag måste fylla dessa dagar med innehåll så att tiden går fort, blir nog inga problem iochförsig :)

Som ett dammkorn mellan två pannkakor!


Åh vad irriterande. Hade skrivit ett låångt inlägg som inte blev publicerat! Men ingenting kan riktigt störa mig nu...

Eftersom jag from idag kl 14.15 ruvar på ett litet 4-celligt embryo :D Jag var så nervös hela förmiddagen över
att de kanske skulle ringa från kliniken och säga att de befruktade äggen tyvärr inte delat sig vidare och att "allt" där med varit förgäves. Men inget samtal kom så vi åkte dit, glada och nervösa. Allt gick fort och helt plötsligt låg jag och kikade på vårt lilla embryo som låg och simmade i min livmoder på ultraljudsskärmen (eller egentligen såg vi bara de luftbubblor som omger det och inte själva embryot) och det var en hissnande känsla. Jag kan bara tänka mig hur det känns att se ett riktigt litet foster - det måste vara fantastiskt.

Den supergulliga sköterskan som var med under ingreppet berättade att vi inte behöver oroa oss för att jag ska förlora embryot eller att det på något sätt ska "ramla ut". Hon berättade att man kan tänka på det som ett dammkorn mellan två pannkakor, dvs det sitter säkert!  Roligt tyckte både jag och min kille :)

Som grädden på moset har vi fått en liten "eskimå" till frysen vilket betyder att vi om detta inte lyckas har ett embryo att tina upp och sätta in. Så mao en chans till utan att börja om med sprutorna. Det tredje befruktade ägget skulle dom odla vidare ända tills på måndag för att se om det utvecklade sig bra. I så fall fryser de ner det också men vad som helst kan hända där, det kan lika gärna avstanna i sin celldelning och i så fall är det förlorat.


Ikväll firade jag med taccos! Because im worth it ;)


Nu ligger jag i tv-soffan och "jäser" (i dubbel bemärkelse hoppas jag haha) Hoppas ni har en mysig kväll ni också! kram


3 ägg befruktade!

Fick jag reda på idag vid lunchtid! Jag ringde till kliniken, var tvungen att veta helt enkelt. Så nu ber jag till alla högre makter att i alla fall ett litet befruktat ägg ska dela sig till ett fint embryo. I så fall får jag tillbaka det imorgon eftermiddag. Nu ska jag göra te och måla naglarna! Det marsipangröna måste bort, påsken är över :) ha en skön kväll så görs vi imorgon! Kram


Äggplocket avklarat!

Imorse var det äntligen dags för äggplock. Jag var grymt nervös för att jag inte skulle ha några blåsor som var tillräckligt stora osv men nu kan jag äntligen slappna av, sex ägg fick de ut, nu är det bara att hålla alla tummar och tår för att de är av tillräckligt bra kvalitet, att de blir befruktade och att de delar sig! Om allt det där fungerar får jag tillbaka ett litet embryo på fredag eftermiddag. Det vore något det :) nu är vi hemma igen och jag ligger nerbäddad i soffan! Avslutar med att bjuda på en bild på mina sexiga ben i sjukhusstrumporna tidigare idag :D


Idag

Har jag powerwalkat med en vän och shoppat på mig ett påskigt nagellack :) härligt och kravlöst!


Äggkoll på påskafton!

Idag ha vi varit på fertilitetskliniken och kikat med ultraljud på hur många äggblåsor som växte där inne, det var totalt 11 st men det verkade som att 5 av dem nått en storlek som gjorde att de trodde att de skulle hinna utveckla mogna ägg tills på onsdag...då är det nämligen dags för äggplock. Ush vad nervöst och spännande på samma gång! Så nu ska jag ta puregon 225 enheter ikväll och imorgon kväll. Sen är det dags för en ägglossningsspruta på måndag kväll...och blir det några bra ägg som dessutom blir befruktade och delar sig så får jag tillbaka ett ägg på
fredag eftermiddag. Önskar innerligt att jag kommer dit! Men nu ska jag mysa vidare under filten och smälta den påskbuffe jag precis tryckt i mig hemma hos föräldrarna. Ha en fortsatt härlig påskafton hörrni så hörs vi snart igen! Ps. Det blommade nästan utanför fertilitetskliniken, äntligen är våren på
G! :)


Brödbak

Nu i påsk tillåter jag mig kolhydrater (i rimliga mängder) och inte mycket slår alldeles nygräddat bröd med mycket bregott och flingsalt på! Mmmmm säger jag bara!


Lyx på hög nivå

Är att låta någon annan ta hand om ens fötter. Slipa, fila, måla osv, allt gör dom på min favvoritsalong. Och när allt är klart avslutar dom med fot och benmassage! Ahhhh :)

Idag ringde de från ivf- mottagningen! Tydligen visade blodprovet jag tog imorse att jag svarar aningens dåligt
På den puregondos jag äter nu så fr.o.m. Idag ska jag höja dosen från 200 enh till 225. Sedan är det på lördag äntligen dags för ett ultraljud för att se hur många äggblåsor som växer där inne. Spännande och skitnervöst på samma gång!

Men nu ska jag njuta av att få fötterna ompysslande! (yes, sitter på salongen i skrivande stund :))


Otippat!

Ikväll snörde jag på mig mina sprillans nya reebook-skor direkt efter jobbet och tog en dryg timmas powerwalk! Ute var det soligt men kallt så nu är det riktigt skönt att ligga under filten i soffan! Har ätit rester o ska snart göra te. Hoppas ni har en skön kväll ni också! Kram


En lyckönskning!

I fredags hade jag en liten middag hemma! En av mina tre närmaste tjejkompisar (som nu alla tre vet om vårt ivf-projekt) gav det här söta kortet som en liten uppmuntran tillsammans med fint påskris. Tänk att ett litet kort kan betyda så mkt, jag blev så glad!

Jag är för övrig inne på sputdag 4 idag, jag tar alltid sprutan på kvällen när jag krupit ner i sängen! Imorgon ska jag lägga till en till spruta som förhindrar att ägglossning sker för tidigt. Läste på någon internetsida att den ska göra ont att ta. Men vad gör det, när vi nu är närmare än någonsin. I alla fall känns det så :)

Sov gott bloggvänner så hörs vi imorgon igen!


RSS 2.0